Jouluherkut eivät pilaa ihoa

Joulun kunniaksi valitsin hieman kevyemmän aiheen tänään! Jouluna saa ja pitääkin herkutella, että on sitten vähän mitä sulatella alkuvuodesta. Suklaa kuuluu ainakin allekirjoittaneen suurimpiin herkkuihin jouluna ja myös joulunajan ulkopuolella. Kovin monesta suusta kuulee huolen: pitää rajoittaa suklaansyöntiä, kun iho kärsii ja alkaa kukkia. Tämä on ikivanha legenda, joka ei todellakaan pidä paikkaansa.

Suklaalla tai millään muullakaan rasvaisella ei ole ikinä pystytty todistamaan olevan mitään vaikutusta ihon kuntoon, ellei sitä rasvaa sitten suoraan levitä iholle ulkoapäin. On turha pelätä, että suklaa kipuaisi mahalaukusta otsallesi, joten ei muuta kuin suklaarasiat auki. On sitten täysin eri asia, että menetkö niillä suklaisilla ja kinkkuisilla käsilläsi rähmimään naamaasi epähuomiossa.

Joitain ruokia toki on, jotka voivat ihon kuntoon vaikuttaa. Ylipäätään ruokavaliolla on vaikutuksia ihon heleyteen ja väriin sekä kykyyn suojautua auringolta. Yksittäinen ruoka ei aiheuta terveelle iholle mitään oireita, mutta esimerkiksi vaikean aknen hoidossa tilanne on erilainen. Paljon jodia sisältävät ruoat, kuten sushi (raaka kala yleensäkin) ja äyriäiset on yhdistetty ihon epäpuhtauksiin varsinkin aknessa. Henkilökohtaisesti voin todeta, etten syö mitään niin paljon kuin sushia, äyriäisiä ja suklaata, jotka ovat henkilökohtainen ruoan top kolmoseni, enkä ikinä ole kärsinyt iho-ongelmista. Ja voin vakuuttaa altistumisen näille aineille olevan varmasti kvantitatiivisesti relevantti.

Ihon ja hiusten kuntoon ja ulkonäköön vaikuttaa myös stressi, joten muistakaa rentoutua kunnolla. Oikein ihanaa ja herkkujen täytteistä joulua kaikille!

Mainokset

One response to “Jouluherkut eivät pilaa ihoa

  1. Paluuviite: Hyvää Joulua | INCImix

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s