Ripsiseerumi-revanssi

Otan tämän aiheen uudelleen käsittelyyn kun tästä niiin hirveästi on nyt asiaa ja osittain myös väärää tietoa ja myös siksi, että aivan hirvittävä määrä ihmisiä (hei ja tervetuloa kaikille) päätyy tänne hakien tietoa NeuLashista ja RevitaLashista. Kaunesblogeissa kovasti hehkutetaan näitä ripsiseerumeita, varsinkin juuri nopeimmin toimivia ja radikaaleimpia tuloksia tuovia NeuLashia ja RevitaLashia. Ennen tämän jutun lukemista, lue ensin pohjustus ”Ripsiseerumien viidakossa”.

Muutama asia alkuun. Blogien kommenttiboksi-keskusteluissa on useampi väittänyt ettei Suomessa saa myydä lainkaan tällaisia tuotteita. Tässä suora lainaus eräästä blogista, samanlaisia kommentteja olen nähnyt monessa paikassa. Puhe on siis taas kerran prostaglandiineista, joita joku on kommentoinut NeuLashin sisältävän. Tämä kommentti siis vissiin bloginpitäjältä itseltään.

”..ei noita iiristä värjääviä lääkeaineita siis saa myydä suomessa, koska ne luokitellaan eu:ssa lääkeaineeksi, samoin kun jenkeissä :) näissä ei siis todellakaan ole tuota lääkeainetta vaikuttavana aineena!”

Voi hyvä sylvi, tässä on kyllä kaikki pielessä. Jos niitä lääkeaineitakaan ei saisi myydä Suomessa niin miten ne glaukoomapotilaat hoidettaisiin? Tietenkään valmistajat ei sano, että HEI JOO, me vähän laitettiin tota silmänpainetautilääkettä niin toimii varmasti – haloo.. Hyvillä mielin valmistajat voi myös sanoa ettei tuotteet sisällä bimatoprostia, kun se onkin joku vastaava johdannainen eri nimellä. Tästä totesinkin jo aiemmassa seerumisepustuksessa ja kohta todistan sen käytännössä.

Mennään hieman spesifimmälle tasolle. NeuLashin vaikuttava aine on ”Isopropyl cloprostenate”. Löytyy siis INCIstä ihan tuolla nimellä. Kyseessä on synteettinen (eli labrassa valmistettu) prostaglandiinianalogi. Cosingin mukaan funktio on ”hair conditioning” eli hiusta – tässä tapauksessa karvaa – hoitava. Erinomainen artikkeli luotettavasta lähteestä löytyy mm. täältä. Kyseessä on Cosmetics&Toiletries-lehden artikkeli FDA:n varoituksista koskien tuota ainetta. Siellä todetaan hyvin selkeästi yhteys glaukoomalääkkeisiin ja viitataan tuotteiden olevan ”misbranded cosmetics” eli väärin luokiteltua tavaraa ts. kyseessä ei ole kosmetiikkatuote. Tässä ei mielestäni ole juuri tulkinnanvaraa, joten älköön kukaan tulko väittämään, ettei siellä NeuLashissa mitään prostaglandiineja ole.

RevitaLash sitten. Heidän nettisivuilla jokaisen sivun alalaidassa lukee, ettei RevitaLash ADVANCED sisällä bimatoprostia. Vaikuttava aine on ”Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide”, INCI:stä löytyy siis tämäkin. Katsotaanpa mitä raamattuni Cosing sanoo aineesta. Jokainen voi todeta asian omin silmin tästä, mutta siellä todetaan aineen olevan ”nail conditioning” eli kynttä hoitava (en tiedä miksi funktio on tuo), mutta mikä tärkeintä ”synthetic analogue of prostaglandin” eli prostaglandiini! Ja mikäs se bimatoprosti oli? ”Synthetic analogue of prostaglandin” eli sama asia. Eiköhän tämäkin ole tällä käsitelty.

Vielä vähän lisää sivuvaikutuksista. Suurinta osaa ei tunnu kiinnostavan kosmeettiset haitat, kuten luomen ihon värin tummuminen tai iiriksen värin vaihtuminen, jotka ovat näiden aineiden melko yleisiä sivuvaikutuksia. Sisäänpäinkasvaneet ripset sen sijaan luulisi jo herättävän pientä ajattelua. Kas täällä kauniita kuvia sisäänpäinkasvaneista ripsistä. Ilmiö tunnetaan nimellä Trichiasis. Varsinaisilla glaukoomalääkkeillähän on useita sivuvaikutuksia kuten silmien kuivuminen, kutina, valolle herkistyminen, näön sumeneminen, päänsärky, kohonnut verenpaine jnejne. Lista voisi jatkua vaikka kuinka, tosin huomattavasti pienempinä määrinä tuskin tarvinnee pelätä verenpaineensa puolesta. Näön sumentumisesta on tullut muutamiakin havaintoja, samoin kutinasta ja kuivumisesta. Punoitus ja ihon ärsyyntyminen on todella yleinen oire suurella osalla käyttäjistä; joillain iho ärsyyntyy heti ja saattaa sitten tottua aineeseen, osalla puolestaan punoitus ja ärsytys voi ilmaantua vasta jonkin ajan päästä.

Tästä asiasta saa myös ihan rohkeasti kysyä, jos on jotain mikä mietityttää tai askarruttaa. Mulla oli kyllä varmasti jotain muutakin sanottavaa vielä tästä aiheesta, mutta ei millään tule mieleen, joten kysykää! Jos kiinnostaa tietää, mikä omassa seerumissa on vaikuttava aine (näitä seerumeita nyt kuitenkin on sen sata ja ykstoista) niin voipi kysellä täällä tai lähetellä vaikka sähköpostia tuonne incimixx@gmail.com:iin. Huomatkaa nuo kaksi xx:ää osoitteessa!

Oman RefectoCilin seerumini käytöstä ei ole tällä hetkellä juuri mitään sanottavaa. Olen melko herkkäsilmäinen ja silmäni ärsyyntyvät ja kutiavat jatkuvasti. Kutiavat entiseen tapaan, mutta en ole havainnut aineen ärsyttävän enempää kuin silmänympärysvoiteenikaan. Jatketaan siis kokeilua.

Mainokset

112 responses to “Ripsiseerumi-revanssi

 1. Yhyy,en ois halunnut nähdä noita kuvia :D:D (ja kyllä, oli pakko klikata siihen) Vaikka muuten kestän sisäelimiä ja leikkauksia ja ties mitä kuvia, en kestä silmäjuttuja… Ei silmää saa kaivella tai satuttaa! Ehkä siitä syystä en käyttäisi näitä seerumeitakaan, vaikka eka kiinnostuin ja sitten otinkin selvää, että ei näitä, ei.

  Hienoa, että otat tämän asian esille. Surettaa, jos ihmiset ajattelematta käyttävät tämmöisiä tuotteita (eri asia, jos tietää riskit ja silti käyttää, se on ihan oma valinta sitten) ja menevät noihin valmistajan jekkuihin, että aineosia on muutettu, mutta silti suunnilleen samasta kyse. Täytyy vaan toivoa, että lainsäädäntö saadaan näissä asioissa kohdalleen ja nuo luokiteltaisiin sitten lääkkeiksi tai kiellettäisiin kokonaan.

  • Joo ei kyllä oo mitään mieltäylentäviä kuvia, yäk :D Mutta pelottelu toimii aina! Ajattelin tosiaan, että täytyypä kirjoittaa tarkemmin kun tuntuu ettei ihmiset usko, jos vaan sanoo asian olevan niin tai näin.

   Nyt periaatteessa on vaan se ongelma, että kun nuo aineet on nykyään rekisteröityjä kosmetiikka-ainesosia, niin niiden poisveto voi todentotta kestää aika kauan. Ensin varmaan siirtyy johonkin rajoituksin sallittuihin aineisiin ja siitä sitten pois. Sitä odotellessa!

 2. Eli neulashia on vaarallista käyttää? Siis huononeeko mun näkö ja silmän väri vaihtuu? :O

  • Jokainen tekee oman päätöksensä siitä käyttääkö vai ei :) Osalle ei tule aineesta mitään oireita, mutta monelle on koitunut siitä haittaa. Suosittelen lopettamaan käytön heti, jos iho ärsyyntyy tai huomaat mitään muita oireita.

 3. Taisi olla peräti oma lainaukseni kommentissa…. Lähinnä nyt pointtina oli ihan se, ettei suoraan lääkeaineeksi luokiteltavaa tuotetta saa Eu:n sisällä myydä kauneushoitoloissa, kauneusalan verkkokaupoissa yms… tottakai kuitenkin sairaudenhoitoon LÄÄKEMÄÄRÄYKSELLÄ apteekissa, mikä nyt on aivan eri asia. Ja mitä nyt itse olen tehnyt pientä tutkimusta neuLashin suhteen, niin vaikuttava aine ei siis ole suoraan tätä lääkeainetta —-muutoin tuotteen myyntiin olisi varmasti jo ajat sitten puututtu. Mutta kiva kun ymmärsit kommenttini edes melkein oikein :)

 4. *lisäyksenä vielä, että esimerkiksi eu:ssa ja Yhdysvalloissa myytävillä neulasheilllä ON eroja vaikuttavan aineen suhteen.

 5. Hei iines! Kiitos kommentistasi. Tarkoitus ei ollut mitenkään pahoittaa mieltäsi. Se oli kuitenkin hyvä esimerkki kommenteista, joita blogikeskusteluissa liikkuu.

  Analogi tarkoittaa ainetta, joka on kemialliselta rakenteeltaan toisen aineen kaltainen. Rakenne voi vaihdella esimerkiksi yhden atomin osalta, tai siinä voi olla eriävä funktionaalinen ryhmä. Tämän johdosta ominaisuudet voivat aineilla olla hyvin samanlaiset tai sitten hyvin erilaiset. Ripsiseerumeissa käytössä olevat aineet ovat prostaglandiinianalogeja, eli eivät tietenkään varsinaisesti ja virallisesti samoja aineita kuin puhtaat glaukoomalääkkeet. Poislukien tästä nyt RevitaLashin aiemmin käyttämä bimatoprosti, joka vissiin sellaisenaan on silmätipoissa käytössä.

  Näitä aineita tehdessä, sieltä poistetaan aiemman yhdisteen turhat ja jätetään jäljelle se osa, joka kasvattaa karvoja. Näitä aineita on nyt sitten erilaisia ja eri aineet vaikuttaa eri ihmisillä eri tavalla. Loogista. Turvallisuuden arviointi on mahdotonta, koska tutkimuksia ei ole. Ja ilman tutkimuksia ei voida mitään vetää markkinoilta ihan noin vaan, koska mitä jos se ei osoittaudukaan niin vaaralliseksi? Eikä teollisen koneiston voimaa tule aliarvioida, ei PPD:täkään kielletä vaikka siinä on ties kuinka moni saanut hirveät reaktiot ja joltain lähtenyt henkikin. Se on myös tutkimuksin todistettu erittäin haitalliseksi, mutta kun kerran ei ole mitään muuta vastaavaa ainetta, niin jokainen voi pienessä mielessään kuvitella sen voiman, jolla teollisuus pistää vastaan.

  Isopropylcloprostenate, Neukun vaikuttava aine, on käytössä ainakin siinä tökötissä, jota Suomeen tulee. Tuota ainetta koskee myös tuo FDA:n (jenkkiläinen) varoituksesta kertova artikkeli eli noiden perusteella vaikuttaisi olevan samat aineet kyseessä. Jos sinulle iines on jotain tietoa NeuLashin turvallisiksi todistavista tutkimuksista, tai mitkä ne eri aineet eri markkinoilla ovat, niin jaa ne ihmeessä. Fakta kuitenkin on, että isopropylcloprostenatesta on useampia vaarallisuutta epäileviä viittauksia ja se on prostaglandiinianalogi, siitä ei päästä mihinkään. Haluan ehdottomasti käsiini kaiken tiedon tästä aiheesta, jos sinulla on jotain lisää :)

 6. Mun NeuLashissa ainakin on tota isopropyl-ainetta. Käytän Neukkua hyvillä mielin koska se ei oo mulle aiheuttanut puolen vuoden käytön aikana mitään oireita mutta osaan kyllä tarkkailla oireita kun tietää näistä jutuista. Lopetan tietty jos ilmaantuu jotai.. Kai se on vähän niin et jokainen suhtautuu omalla tavallaan mutta siinä oon iineksen kanssa eri mieltä että aine ois eri kummassakaan tapauksessa eli kyllä se ON glaukoomalääke ja SAMA sekä EU.ssa että jenkkilässä. Turvallisuudesta voi sitten jokainen tehä omat valintansa. Onhan se kokiskin putkenavaajan veroista myrkkyä mut kovaan tahtiin sitä kaikki vetää :):) Hyvä postaus ja tärkee aihe, tietoo on hyvä jakaa!

 7. Hei!
  Osaatko suositella mitään oikeasti turvallista ripsiseerumia? Olisi kiva kokeilla jotain, josta edes saattaisi olla muutakin hyötyä kuin kalliin hinnan aiheuttama harha kasvusta ;) Ja mieluiten myös jotain ei älyttömän kallista! Seikkailin netissä etsimässä tietoa ja törmäsin tällaiseen Lashemin tuotteeseen kuin Measurable Difference Lash Gel – osaatko sanoa siitä jotain? INCL näyttää tältä:
  Water, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Hydrolyzed Wheat Protein, Panthenol, Myristoyl Pentapeptide-17, Fruit Extract, Allantoin, PEG-12 Glyceryl Dimyristate, PEG-23 Glyceryl Distearate, Biotin, Disodium EDTA, Tropolone, Leaf Extract, Vitis Vinifera(Grape)Seed Extract.

  • Hei Jenny! Turvallisia ripsiseerumeja on varmasti paljon, mutta toiminta on aina niin yksillölistä, etten voi luvata minkään toimivan. Itselläni kun esimerkiksi tuo RefectoCil toimi jokseenkin kohtalaisesti, työkaverilla taas oli sellaiset räpsyttimet että huhhuh. Hänellä siis toimi paremmin kuin minulla :)

   Ks. tuotteesta en ole kuullut, mutta pikasilmäyksessä näyttäisi melko turvalliselta. ”Caprylyl glycol” on ainakin kosteuttava ja karvaa hoitava, samoin ”Hydrolyzed Glycosaminoglycans”, jota näyttää olevan muissakin seerumeissa. Toiminnan kannalta kiinnostava on tuo ”Myristoyl Pentapeptide-17”, koska peptidit voisivat olla sen verran pieniä, että pääsisivät sinne ripsen tyveen asti vaikuttamaan. Toiminta pohjaa varmaankin tuohon aineeseen. En löytänyt siitä juurikaan tietoa, mutta valmistajan sivuilla kyllä puhuttiin aineen turvallisuudesta verrattuna prostaglandiineihin, joten tää vaarallisuus-asia on kyllä heillä tiedossa. Aineesta puhuttiin ”läpimurtona”, joten vaikutti ihan lupaavalta. Tropolone on ihoa hoitava aine, en osaa sanoa sen osallisuudesta vaikutukseen mitään, koska ei ole itselleni tuttu aine. Sitä on kuitenkin melkoisen pieni määrä, joten tuskin mitenkään merkittävä.

   Muut aineet on laitettu tuotteeseen lähinnä hoitamaan ripsiä ulkoisesti tai muihin tehtäviin (säilöntä yms). Vaikuttaa päällisin puolin ihan turvalliselta aineelta, ota ihmeessä kokeiluun jos hinta ei ole päätähuimaava. Jään mielenkiinnolla seurailemaan tuota peptidiä, jos siitä tulee lisää tietoa. Kertoilen jos ilmestyy jotain uutta! :)

  • Moi!
   Suosittelen talikan ripsigeeliä. Maksaa n. 20€, sisältää n. 7 ainetta eikä mikään niistä ole lääkeaine tai sen johdannainen. Osalla ihmisistä se ei auta, mutta osaa, kuten myös itseäni, auttoi saamaan paitsi pidemmät ripset (keskimäärin 3,5mm lisää), mutta myös paksummat ja tuuheammat. Käytin alussa kerran päivässä (kun suositus oli aamuin-illoin), minkä takia ripsien kasvu kesti 2 kuukautta, mutta ne jatkoivat kasvamistaan suurinpiirtein 3-4 kuukautta tämänkin jälkeen, saavuttaen maksimipituutensa. 3,5mm oli siis se suurin kasvu, ei kuukauden.
   Joten, kokeile ihmeessä, aine ei ole ärsyttänyt silmiäni tai aikaansaanut muutakaan, ja olen ostanut sitä sekä Stockalta että Sokoksesta.

   • Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla kokemuksistasi. Tarkoitatko sitä Talikan iät ja ajat markkinoilla ollutta ripsiravinnetta vai sitä uudempaa seerumia?

 8. Moi! Mua kiinnostaisi tuo Idol lash – onko sitä turvallista käyttää? Alla sisältö:
  Water
  Butylene Glycol
  Glyceri
  Hydroxyethylcellulose,
  Panthenol,
  Allantoin,
  Alfalfa Extract,
  Arnica Extract,
  Propylene Glycol,
  Honey Extract,
  Chammomile Extract,
  Kelp Extract,
  Sodium Hyaluronate,
  Acetamide MEA,
  Hydrolyzed Keratin,
  Propylene Glycol, Sorbitol,
  Sodium Cocoyl Collagen Amino Acid,
  Cocoyl Sarcosine,
  Wheat Germ Acid,
  Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil,
  Linolenic Acid,
  Linoleic Acid,
  Sulfur,
  Polysorbate 80,
  Oleth-10,
  Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil,
  Tocopheryl Acetate,
  Hydrolyzed Glycosaminoglycans,
  Nettle Extract,
  Myristoyl Pentapeptide-17,
  Phenoxyethanol, Ethyhexylglycerin,
  Bitter Orange Flower Oil,
  Polysorbate 20,
  Tetrasodium EDTA

 9. Hei Jantsu! Tärkein vaikuttava aine tuossakin näyttää olevan tuo edellisessäkin esiintynyt ”Myristoyl Pentapeptide-17”, lukaise edeltävän kommentin vastauksesta, mitä tietoa siitä löysin! Tuossa on myös loputon määrä noita extracteja, niillä on varmasti oma vaikutuksensa toiminnassa. Vaarallisuudesta on kovin vaikea sanoa mitään, kyllähän nuokin voi periaatteessa allergioita aiheuttaa jollekulle, mutta lähtökohtaisesti hyvänoloinen tuote. Suurin osa noista uutteista on tuotteessa hoitamassa ihoa ja ripsiä ulkoapäin. Joku taisi kommentoida Ripsiseerumien viidakossa-postaukseen jotain tuosta IdolLashista, että toimii hyvin eikä ole ollut mitään sivuvaikutuksia. Kertoilehan kokemuksia jos se on sinulla käytössä!

 10. Jes, suurkiitos avustuksesta! Pääasia tosiaan, ettei tule vahingossa tilattua jotain ihan tappokamaa, kun en noiden incl-listojen nimiviidakkojen päälle niin hyvin tajua. Tulen raportoimaan kokemuksia sitten, jos saan tuon Lashemin tilattua testiin! :)

  • Kiva jos musta oli apua! Alkoi todenteolla kiinnostaa tuo peptidi, siitä oli keskustelupalstoilla kovasti kohinaa, että hyvin toimii :) Tule kertomaan tuloksista sitten!

 11. Hei!

  Osaatko sanoa Lilash:sta?

  Water/Agua/Eau, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Extract, Hydrolyzed Lupine Protein, Panthenol, Isopropanol Phenylhydroxypentene Dihydroxycyclopentylheptenate, Silica, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol.

 12. Hei Saana! Muutenhan tuo on aika selvää tavaraa, mutta tuo vaikuttava aine Isopropanol Phenylhydroxypentene Dihydroxycyclopentylheptenate ei ole ns. rekisteröity raaka-aine, sitä ei löydy siis Cosingista, mikä on mun mielestä melko epäilyttävää. Nimen perusteella voisin valitettavasti väittää sen olevan prostaglandiinijohdannainen. Aineesta löytyi melko huonosti tietoa luotettavista lähteistä, mutta raportoituja mahdollisia sivuvaikutuksia olivat juuri ihon ärsytys ja luomen värin muuttuminen, silmän värin muuttuminen jne. Ne ovat myös noiden silmänpainetautilääkkeiden sivuvaikutuksia, joten tämä kyllä tukee tuota päätelmääni. Voithan sitä toki kokeilla, mutta ole todellatodella tarkkaavainen, jos jotain kirvelyä tai ärsytystä alkaa ilmaantua :)

 13. Kiitos vastauksesta. :)
  Mun sisko on käyttänyt tota jo jonkun aikaa ja hänellä ei mitään sivuoireita ole tullut ja ripset ovat kasvaneet upean pitkiksi.
  Mietin myös, jos ostaisin tuota. Olen Neulashia kokeillut ja omien silmien ripsien tyvet tummuivat, mutta muuta haittavaikutusta en siitä saanut. Tuote toimi, mutta lopetettuani ripset tulivat taas normaaleiksi.
  Tää oli kyllä hyvä postaus! Kiitos!

  • Kiva, jos oli jotain apua! Ripsien tummuminen ei varmaan kauheasti ketään häiritse, joten eipä suurta huolenaihetta siis NeuLashinkaan suhteen sinulla ;) Tietysti herkistyminen on pitkällä aikavälillä todennäköisempää.

   Ripset palautuvat seerumin käytön lopettamisen jälkeen normaaleiksi, koska vaikuttava aine karvan juuressa loppuu. Joskus ripset voivat myös tipahtaa hieman nopeammin pois, jos lopettaminen tapahtuu kovin äkisti. Tällöin eron huomaa nopeastikin, varsinkin jos ripset ovat ehtineet kasvaa kovin pitkiksi.

   Kuten joku jossain aiemmin totesikin, jokainen tekee omalla kohdallaan sen päätöksen käyttämisestä tai käyttämättäjättämisestä. Tärkeintä on omasta mielestäni kuitenkin se, että tietoa on tarpeeksi. Tule ihmeessä kertomaan kokemuksia sitten, jos päätät tuotetta kokeilla! :)

 14. Löysin googlaamalla blogiisi ja luin heti suuren osan juttuja. Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista!

  Aqua (Deionized Water), Glycerin, Myristoyl Pentapeptide-17, Cyclomethicone, Bis-Vinyl Dimethicone Copolymer, PEG-12 Dimethicone, Biotin (Vitamin B7), dl-Panthenol, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Extract, Cyanocobalamin (Vitamin B-12), Allantoin, Pyridoxine HCl (Vitamin B6), Hesperidin Methyl Chalcone, Steareth-20, Dipeptide-2, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Polysorbate-20, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Retinyl Palmitate (Vitamin-A), Punica Granatum
  (Pomegranate) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf (White Tea) Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

  Mitä mieltä olet ylläolevasta listasta? Grouponilla olis myynnissä aika edulliseen hintaan nyt tuo ProLash-seerumi.

  Kiitos jo etukäteen :)

  -Laura

  • Hei Laura! Kiitos kivasta palautteesta :)

   Ah, lisää tuota Myristoyl Pentapeptideä! Jos lukaiset muutaman aiemman ripsiseerumikyselyn niin niissäkin on ollut tuota nimenomaista ainetta. Se on siis vaikuttava aine tässäkin. Sitä mahtaa olla myös melko paljon huomioonottaen, että se on sijoitettu aivan INCI-listan kärkisijoille. Methiconet ovat silikonijohdannaisia ja niiden tarkoitus on parantaa ulkoisesti ripsen tuntua. Vitamiinit, uutteet ja panthenol myös hoitavat ripseä ulkoapäin. Mielestäni tuo vaikuttaa todella hyvältä!

   Tuosta vaikuttavasta aineestahan ei juuri oli löytynyt mitään kummempia tietoja. Silmänpainetautilääke se ei ole, sen verran voin sanoa. Kemiallinen rakenne on pääteltävissä tuosta nimestä, mutta en sen toiminnasta osaa kummemmin sanoa mitään. Kyttään tuota kyllä aktiivisesti ja kerron jos jotain luotettavaa tietoa/tutkimuksia löytyy. Lähtökohtaisesti arvioisin, että se on kyllä turvallinen. Jos päätät kokeilla ProLashia, niin tule toki kertomaan kokemuksia! :)

 15. eur-lexin sivuilta pääsee ettii noita tuotteiden ainesosia ihan kuka vain. ..tosin aikas plärääminen siinä on, mutta onhan se vaivan väärti: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32006D0257:FI:NOT ..toinen vaihtoehto on käydä täältä kattomassa: http://www.incihaku.fi/ ..tuolla on ainakin joissain ainesosissa tietoa, että mitä haittavaikutuksia niissä on.

  • Kyllä Cosingiakin saa käyttää kuka vaan ja siinä ei ole edes kummoinen pläräämisen vaiva :) Sama tietokanta noissa on, Cosing vain on suunniteltu nimenomaan tuohon tiedonhakuun.

   Incihaussa on ainakin osittain ollut virheitä ja vähän turhaa hysteriaa kaikista mahdollisista haittavaikutuksista, mitä kukaan on koskaan tajunnut mistään sanoa. Eli myös kaikkea, mikä on iät ja ajat sitten todistettu vääräksi tai aiheettomaksi. Ihan kätevä sivusto kylläkin muuten, olenkin viitannut siihen tuolla FACTS-sivulla, kun joku alkuaikoina pyysi tuota Cosing-tutorialia, joka muuten nyt löytyy sieltä samaisesta FACTS-osiosta.

   • Nimetön

    Hei,
    Löysin mielenkiintoiset sivustosi muutama viikko sitten ja olen sen jälkeen innolla seurannut blogiasi! Vaikka olen jo kypsään ikään ehtinyt nainen kiinnostaa kosmetiikka – ja etenkin sen turvallisuus jo tyttärieni vuoksi- kovasti.

    Luettuani tässä ketjussa ripsiseerumeista ja ”Lauran” listattua ProLash’in INCIn, jota tässä aiemmin kommentoit, innostuin itsekin tilaamaan sitä Grouponin kautta edullisesti.

    Nyt kuitenkin tunnen itseni petetyksi! Sisällys on aivan eri, mitä Laura aiemmassa kommentissaan luetteli. Pakkaus on samannäköinen, kuin mainoksissa, mutta nimi on ProLash +. INCI näyttää seuraavalta:

    Enzyme EPM, distilled water, wool bursa growth genes, toumingzhisuan sodium(?), ethyl amide MEA, hydrolyzed keratin,propylene glycol, sorbitol, collagen sodium, wheat germ acid, linolenic acid, chitosan glycosaminoglycan, nettle extract, bitter orange flower oil, fourteen ancylating, moisturizing, naatural extracted cellulose A, vitamin E,& C, panthenol, allantoin, the yankees glycerin extract.

    Yritin itse löytää cosingista aineet, mutta osaa ei edes tämä sivusto tunnistanut! Joitakin ainesosia tunnistan vanhastaan. Olisin kiitollinen, jos jaksaisit kommentoida tätä kyseistä INCIä, koska sinulla tuntuu olevan hyvin tietoa. Tuntuu epäilyttävältä, että sisältö voi eri pakkauksissa näin vaihdella.

    Leena

   • Hei Leena! Kiitos mukavasta palautteesta. On aina kiva kuulla, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa! Innostuin kovasti tutkimaan tuota ProLashia, kun siitä tuli sähköpostitsekin muutamia kyselyitä. Päätin kirjoittaa asiasta oman postauksen, kun vastauksesta alkoi tulla karmaisevan mittainen. Teksti löytyy täältä: https://incimix.wordpress.com/2012/03/21/prolash/ . Toivottavasti siitä on jotain iloa!

   • Sattumoisin ylläpidän kyseistä sivustoa, mutta en ollut bongannut tällaista kommenttiasi, koska aloin lukea blogiasi vasta hiljattain.

    Haluaisin mielelläni kuulla täsmällisemmin millaisia virheitä olet löytänyt?
    Korjaisin ne enemmän kuin mielelläni. Oikeastaan kaikessa sivustolla kerrotussa tiedossa on mukana lähdemerkintä tai useampi, joka vahvistaa, missä jokin asia on kerrottu, joten onko virhe sitten ollut mielestäsi käytetyssä lähteessä? EU-peräiset tiedot eivät ole yhtä ajan tasalla kuin virallisessa CosIng:issä, mutta ne eivät erityisen usein muutu ja tiedot on nyt itseasiassa juuri päivitetty maaliskuun 2012 CosIngin mukaisiksi.

    Asiantuntijalähteissä ja tutkimuksissa on se ”ongelma”, että niissä luonnollisesti on keskitytty tutkimaan kaikkea ikävää, onko ainesosa karsinogeenin, ärsyttävä, allergisoiva jne. Nuo Incihaku-sivut ja niiden tietosisältö ei ole ikinä täysin ”valmis”, eikä yhden ainesosan kohdalta löytyvä tieto ole siksi kattava valikoima aiheesta olemassa olevaa tietoa, eikä mitenkään erityisesti Incihaun ”näkemys” aiheesta, vaan koitan tuoda tietoa esille neutraalisti.

    Olen pyrkinyt kokoamaan tietoa objektiivisesti, eikä tarkoitus ole lietsoa turhaa ainesosahysteriaa todellakaan. :/ Pikemmin päinvastoin ja tarjota faktaa kauneushöpötyksen sijasta.

    … ”Eli myös kaikkea, mikä on iät ja ajat sitten todistettu vääräksi tai aiheettomaksi.”

    Juuri tämänkaltaista ”tietoa” olen pyrkinyt parhaani mukaan *välttämään*. Kaipaisin esimerkkiä, mitä pitäisi lähteä korjaamaan?

    Incihakuun voi jättää kommentti-lomakkeella (esim. ainesosakohtaisesti) vinkkiä hyvistä lisätiedoista tai mihin kaipaa tarkennusta. :) Apu sivuston päivittämisessä on tervetullutta. ;)

    Voit laittaa minulle myös suoraan sähköpostia jos haluat.

   • Tuo kommenttini viittaa melko kauan taaksepäin tietoon, johon joskus törmäsin, enkä edes muista enää mitä ainetta se koski. Siitä on tosiaan jo aikaa ja tietoa on varmasti päivitetty. Käytän itse aina Cosingia enkä ole pitkään aikaan vieraillut Incihaussa ajan kanssa, mutta varmaankin tietosi ovat ajantasalla. Muistelen myös jonkun todenneen, ettei esimerkiksi käytä ollenkaan parabeeneja sisältäviä tuotteita, koska Incihaussa sanottiin niiden häiritsevän hormonitoimintaa. (Niinpä, tiedän ettei siellä lue suoraan niin koska katsoin.)

    Olet täysin oikeassa siinä, että tutkimuksissa usein vähän ryvetään sen asian kanssa.
    Tällä alalla oppii sen, että useinkaan ei pitäisi sanoa yhtään mitään – ei hyvää eikä huonoa mistään aineesta. Ei edes epäilyksiä. Ihmiset hysteroituu ja liioittelee.

    Sivustosi on mielestäni erittäin hyvä työväline kuluttajalle ja haluan huomauttaa, että olen sitä suositellut tuolla FACTS-osiossa. Blogissa en ole suositellut muita sivustoja kuin Kemikaalikimaraa, Cosingia ja Incihakua, joten voit uskoa olevasi hyvässä seurassa ;)

    Toivottavasti et pahoittanut mieltäsi hieman ajattelemattomasta kommentistani.

   • Ok, hyvä että asia selkeni ja ei hätää. :)

    Olen luultavasti tuonut esille jotain parabeeneihin liittyvästä nykyään vallitsevasta huolesta aiemmassa Incihaku-blogissa (tuotearvion yhteydessä), mutta itsekin käytän parabeeneja sisältäviä tuotteita ja sellainen oli myös arvioitavana. :P

    Aiheesta on olemassa tutkimustuloksia kuitenkin, niin on välillä vaikea arvioida, että millaisen painoarvon sellaisille antaa ja ovatko ne relevantteja. Joskushan niistä kyllä revitään ihan vääriä otsikoita (jopa tahallaan) vrt. alumiinia löydettiin rintasyöpäkudoksesta – ja myytti jää elämään. Varmasti virheitä saatan joskus itsekin tehdä, mutta siksi juuri koitan vahvistaa tietoa lähteistä.

    Kiitos linkkauksesta, sen huomasinkin myös ja mulla on myös linkki blogiisi. ;)

 16. Olen ostanut talika-ripsiravinteen lähinnä hauraiden ripsieni kosteutukseen. Luettuani nämä postauksesi ryhdyin miettimään että ei kai talika sisällä noita mahdollisesti haitallasia aineita?

  • Hei! Talika on ollut markkinoilla vuosikausia eikä perustu samaan systeemiin. Siinähän on tosiaan tuollainen tavallinen ripsiharja, jolla tuote levitetään ripsille. Nämä seerumit puolestaan ovat eyeliner-mallisia ja pyrkivät vaikuttamaan karvan kasvuun sen juuressa syvällä. Talika siis ennemminkin hoitaa ripsiä kuten hoitoaine hiuksia – ulkoisesti kiinnittämällä hoitavat aineet ripsen pintaan tai muodostamalla sen päälle kalvon. Ei hätiä siis tämän asian osalta!

 17. Aivan mahtava aihe! Taisi olla ensimmäinen aiheesta minkä löysin. Kiitos että pelastit silmäni.

  • Voi kiitos kivasta kommentista :) Huomaa kiinnittää huomiota siihen vaikuttavaan aineeseen, kaikki seerumit eivät todellakaan ole vaarallisia!

 18. Paluuviite: Ripset - From Sally

 19. Hei.
  Löysin tämän blogisi ja olen sitä mielenkiinnolla lukenut. Olen käyttänyt tuota Neulashia nyt puolisen vuotta, mutta jotenkin alkoi arvelluttamaan. Mitään sivuvaikutuksia ei kyllä ole ollut ja ripset ovat kasvaneet hyvin. Mutta kuitenkin…ehkäpä kokeilen jotain turvallisempaa tuotetta. Kiinnostuin tuosta käyttämästäsi Refectocilistä. Saako sitä ostaa suoraan liikkeestä, jos niin mistä?

  • Hei Anne! Kiitos kommentistasi. Voi olla, ettei NeuLash ole sinulle vaarallinen, jos sivuvaikutuksia ei ole ilmennyt. Kannattaa kuitenkin olla tarkkaavainen, sillä mahdollisia oireita voi tulla myös todella pitkän käytön seurauksena. En osaa kyllä valitettavasti sanoa, mistä tuota seerumia voisi kuluttajamyynnistä ostaa. Kannattaa kysyä lähimmästä kampaamosta/kauneushoitolasta, mikäli he voisivat ottaa tuotetta myyntiin tai noutaa sitä sinulle tukusta, kaikilla alan ammattilaisilla on siihen mahdollisuus ja yksittäisiä kappaleita saa myös :) Netistä varmasti saa kyllä tilattua. Ilmoittelen jos tulee vastaan jossain!

 20. Heippa! Lumenelta on tullut uusi ripsari *lumene excellength mascara*… Tiedätkö/ Pystytkö tutkimaan mihin aineeseen sitten sen ripsiä kasvattava teho perustuu?

  • Hei :) Tuossa ripsivärissä sanotaan olevan omenan kantasolu-uutetta, joka auttaisi ripsiä kasvamaan. Ihan kiva idea, mutta kuolleeseen ripsikarvaan lisätty aine ei kyllä oikeastaan voi vaikuttaa kasvuun. Vain aineet, jotka pääsevät syvälle karvatuppeen asti, voivat vaikuttaa ripsien kasvuun. Periaatteessa on mahdollista, että esimerkiksi vahoista voisi jäädä ripsien pinnalle kerros, joka loisi vaikutelman pidemmistä ripsistä. En toki nyt mene varmaksi sanomaan, mutta ei kuolleeseen karvaan lisätty aine kyllä vaikuta mitenkään. Samalla periaatteella eivät hiusten kasvua ehkäisevät aineetkaan vaikuta hiuksiin lisättynä, vaan niitä käytetään päänahkaan.

 21. Hei,

  itse olen käyttänyt pitkään Mavalan Double Lash Treatmentia, joka on ripsihoitoaine ja sitä laitetaan harjalla. Se on tosi paljon vahvistanut ripsiä, mutta ei toki kasvata niitä. INCI on turvallinen myös, ainakin mielestäni mitä asiaa olen tutkinut. Siitä ei tule myöskään mitään oireita ja itselläni aika herkät silmät. Suosittelen tuota, jos on ohuet ripset. Myöskään ei enää ripsiä lähde yhtä paljon meikkiä pestessä tai, kun taivuttaa ripset. Maksaa kympin eli ei kallis ja kestää käytössä joku 9 kk ainakin. Suosittelen todella! Olen tietty itse onnekas siinä, että omistan muuten pitkät ripset, ettei tarvitse niiden perään haikailla.

  Tässä INCI: Water, Magnesium Aluminium Silicate, Lactococcus Ferment, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Metylparaben, Xanthan Gum, Hexamidine Diisethionate, Glycosaminoglycans, Proline, Riboflavin, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1-2-Diol, Propylparaben, Sorbic Acid, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben.

  Onhan turvallinen? Aion kokeilla joskus muitakin ripsihoitoaineita, kunhan vain näen INCI:n ja kunhan on harjaosalla varustettu :)

  Kiitos tästä kirjoituksesta, oli todella hyvä! :)

  • Heippa! Juu tuollaiset hoitoaineet vahvistavat ja silottavat ripseä samalla tavoin kuin hyvät hiushoiteet hiusta. En ainakaan pikasilmäyksellä keksinyt mitään tosi hälyyttävää, tosin joukossa oli muutamia aineita, jotka eivät ole itselleni kovin tuttuja. Melko paljon säilöntäaineita näytti olevan, mutta varmaan paljon vettäkin. Isoparabeenien kieltoahan jossain vaiheessa suunniteltiin, en tiedä missä vaiheessa se homma menee.

   Noiden hoitoaineiden turvallisuudesta onneksi melko harvoin tarvitsee olla huolissaan, koska jäävät vain siihen kuolleen karvan pintaan eivätkä näin ollen päädy elimistöön.

   • Moikka! Minullakin on ollut jonkun aikaa käytössä tuo edellämainittu Mavalan ripsihoitoaine ja minulla olisikin nyt kysymys liittyen siihen. Tosiaan en ole huomannut ripsissäni mitään eroa, tuuheutumista tai kasvun nopeutumista, mitä nyt juuri levityksen jälkeen ripset näyttävät vähän erilaisilta. Mulle kuitenkin tuli mieleen sellanen outo kysymys, jota ajattelin kysyä luettuani tuon vastauksesi, jossa kerroit hoitoaineen jäävän vain karvan pintaan. Toimisiko tuote mitenkään erilailla, jos sitä laittaisi esim. puhtaalla eyeliner-siveltimellä ripsien tyveen NeuLashin tavoin? Sillä harjallahan ei mitenkään ihan tyveen hoitoainetta saa laitettua, joten tuolla tekniikalla sen saisi ainakin tyveen. Mutta onko incissä oikeasti mitään joka vaikuttaisi karvan kasvuun ja onko tässä ehdotuksessani oikeasti mitään järkeä tai kannattaako sitä edes kokeilla? :D

   • Moikka! Ihan hyvä ajatus kyllä, mutta valitettavasti en usko tuon kikan toimivan. Talika todella on vain hoitoaine, ei kasvatusseerumi, eli se ei sisällä kalliita kasvattavia ainesosia. Tällöin on oikeastaan ihan sama, että mihin kohtaan ripseä sitä laittaa. Saman vaikutuksen (kuin eyelinerillä levittämällä) saat kyllä harjaamalla Talikaa lyhyellä poikittaisella liikkeellä aivan ripsen tyvessä. Jos havainnoillistan vielä tarkemmin, niin tavallinen hiustenhoitoainekaan ei stimuloi hiustenkasvua, vaikka sitä hieroisi hiuspohjaan – näin tekee ainoastaan hiustenkasvua stimuloiva tökötti. :)

 22. Niin ja voisitko joskus tehdä jutun näistä turvallisista seerumeista ja ripsihoitoaineista, jotta ihmiset tietäisivät helpommin mitä uskaltaa ostaa ja testata, jos eivät uskalla näitä Neulasheja sun muita käyttää? Siis suosituimmista vaikka Talika, Mavala jne…Siis ihan vaikka pelkän nimilistauksenkin.

  • Kiitos vinkistä, tuota on toivottu aiemminkin kovasti. Siinä on vaan se ongelma, etten ensinnäkään kovin hanakasti lähde jakelemaan turvallisten ja ei-turvallisten leimoja muille kun niille, joiden tiedän takuuvarmasti olevan selkeästi rajan yli (kuten nyt nämä prostaglandiinijohdannaiset seerumit). Toisekseen seerumeita ja hoiteita on markkinoilla aivan hirvittävä määrä ja kokoajan tulee lisää, ja siinä ohessa vanhat vaihtavat jo nimeä ja koostumustaan. Lista olisi siis valmis ehkä puolen vuoden päästä ja silloin jo aivan vanhaa tietoa :D

   Ripsihoiteista voisin laittaa juttuvinkin korvan taakse, koska niiden ja seerumeiden eroista kysellään melko paljon :) Kiitos kivoista kommenteistasi!

 23. Moikka,

  Sokoksella oli myynnissä Beauty Societyn Enormous Lash -ripsiseerumi. Hyvin oli ainakin mennyt kaupaksi, yksi putkilo oli enää jäljellä ja mieli tekisi kokeilla! Purkissa lukee ”Made on USA” ja sisältö on seuraava: water, butylene glycol, glycerine, potassium olivoyl PCA, arginine, alanyl glutamine, saccharomyses/ copper ferment, phospholipids, sphingolipids, panthenol, caprylyl glycol, phenoxyethanol, isopentyldiol, hydroxyethylcellulose, trisodium edta.

  Miltä tämä mielestäsi kuulostaa ja mikä tässä mahtaa olla vaikuttava aine..?

  Näiden tarinoiden jälkeen tuntuu ettei uskalla kokeilla mitään seerumia jos ei tarkalleen tiedä mitä aine sisältää.. :D varsinkin kun ripsenpidennyksistä sain allergisen reaktion.

  Kiitos jo etukäteen ja mahtava blogi! :)

  • Made IN USA siinä siis tietysti lukee :) eli ei ole kirjoitusvirhettä putkilossa, silloin alkaisi kyllä alkuperämaa epäilyttää..!

   • Moikka! Löysin tästä seerumista vähän ristiriitaista tietoa. Ensinnäkin Enormous Lash on näemmä joskus sisältänyt prostaglandiineja ja nyt tätä uutta koostumusta mainostetaan allergisoimattomana ja prostaglandiinittomana (jota se kyllä onkin siis). Vaikuttavan aineen sanotaan hieman ympäripyöreästi olevan ”peptidit ja aminohapot”, muttei tarkemmin eritellä. INCI:stä löytyvät arginine, alanyl glutamine, saccharomyses/ copper ferment, phospholipids ja sphingolipids, joilla voi olla mahdollisuuksia vaikuttaa kasvuun. Aineet ovat kyllä turvallisia, aminohappoja ja lipidejä on paljon ihmiskehossa. Tuosta saccharomyses/copper ferment:istä en oikein osaa sanoa mitään, sen käyttöön kosmetiikkatuotteissa ei ole liitetty mitään rajoituksia, mutta aineella ei ole oikein kait mitään todistettua hyötyä. Mutta ei siis mitenkään vaarallinen. Kokonaisuutena vaikuttaa kyllä melko ok:lta, voisin uskoakkin tuon herkistämättömyys-väitteen.

    Toimivuudesta on sitten vaikea sanoa mitään, osalla oli toiminut todella hyvin ja osalla ei ollenkaan, mutta niinhän se taitaa olla aika monessa tuotteessa. Itsellä ei oikein huomattavasti toiminut tuo RefectoCilin seerumi, kun taas työkavereilla ja asiakkailla on kasvanut ripset hurjasti sen käytöstä. Testiin vaan siis! :) Tule kertomaan kokemuksia, jos sitä päätät kokeilla. Ja kiitos mukavasta palautteesta!

 24. Hei!
  Ostin Talika Lipocils expert ripsien hoitogeelin. Geeli lupaa kasvattaa, tuuhentaa, syventää väriä ja taivuttaa. Geeliä laitetaan aamuisin harjalla ripsiin ennen meikkiä ja iltaisin harjalla tai levittimellä ripsien tyveen. Tuotteen koostumus on erilainen kuin Lipocilsissa ja minua alkoi arveluttaa uskaltaako ainetta käyttää… Sisältö on seuraavanlainen:

  Aqua(water), glycerin, carbomer, lactic acid, alcohol denat (alcohol denatured), sodium hydroxide, phenoxyethanol, butyleneglycol, lecithin, alcohol (ethanol), methylparaben, allantoin, hydrolyzed silk, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben, hypericum perforatum leaf extract (hypericum perforatum (st. john’s wort) extract), pyrus malus (apple) fruit extract, hamamelis virginiana (witch hazel) leaf extract, aesculus hippocastanum bark extract (aesculus hippocstanum (horse chestnut) extract), urtica dioica (nettle) leaf extract, butylparaben, polysorbate 20, coleus forskohlii root extract, palmitoyl oligopeptide, palmitoyl tetrarapeptide-7, dextran, acetyl, hexapeptide-1

  Olisin kiitollinen jos voisit kertoa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta :)

  • Hei! Perus Talikaan verrattuna tuolla voi jopa olla jotain mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan ripsien kasvuun jos sitä tosiaan neuvotaan lisäämään sinne ripsityveenkin. Paljonpaljon erilaisten kasvien ja hedelmien uutteita, mikä on hyvä juttu. Kuitenkin myös tooosi paljon säilöntäaineita, toki tuo on ravinteikkaan vesipohjansa vuoksi erittäin herkästi pilaantuvaa. Voisin arvailla, että nuo erilaiset uutteet hoitavat ja vahvistavat ripsiä ulkoisesti ja peptidit tuolta loppupäästä sitten hoitavat tämän mahdollisen kasvatuspuolen. Joillainhan nuo kasviuutteetkin voivat joskus aiheuttaa pieniä ärsytysreaktioita ja etanolikin saattaa vähän kipristellä, vaarallisia eivät toki ole. Kokeiluun vaan ja kokemuksia sitten tänne kertomaan :)

   Sen verran vielä noista luvatuista ominaisuuksista, että juu voi kasvattaa ja ripset näyttää näin ollen tuuheammilta ja mahdollisesti tämän vuoksi myös kaarevammilta (karvaa ei tosin voi tuollaisilla aineilla kasvattaa mitenkään eri tavalla kaartuvaksi kuin se normaalisti olisi), mutta väriin ei kyllä pitäisi millään seerumilla olla vaikutusta. Toisin sanoen värin syveneminen tarkoittanee vain sitä, että ne karvat erottuu pidempinä paremmin ;)

 25. Vielä korjaus edelliseen, viimeinen oli acetyl hexapeptide-1. Tuli ylimääräinen pilkku väliin…

 26. Hei,
  Laitoin sinulle torstaina 6.7.2012 viestiä koskien ripsienhoitoaineiden kemiaa. Viestissäni oikaisin antamaasi virheellistä tietoa ripsiseerumeista. Et kuitenkaan ole julkaissut kirjoitustani. Miksi?

  Yt,
  Marjo

  • Hei! Oletko laittanut sähköpostia vai kommentin täällä blogissa? Kommentit täällä eivät ole rajoitettuja, joten ne tulevat näkyviin julkaisematta heti kun kirjoitat sen. Sähköpostia en ole saanut enkä myöskään kommentteja rajoittanut. Huomaa, että sähköpostiosoitteessa on kaksi x-kirjainta.

 27. Kuten tavallista, tässä ovat kotikemistillä jälleen kerran menneet puurot ja vellit sekaisin. Voidakseen kertoa näitä ”totuuksia” julkisilla foorumeilla, kirjoittajan tulisi ymmärtää kemiaa ja selvittää itselleen mikä on prostaglandiini, mikä on bimatoprost ja mikä näitä kahta erottaa.

  Blogisti on oikeassa siinä, että bimatoprost on prostaglandiini. Väärässä hän on taas siinä, että prostaglandiini ei ole bimatoprost.

  Bimatoprost on yksi yksittäinen aine. Prostaglandiineja taas on paljon erilaisia. Bimatoprost siis kuuluu prostaglandiineihin, mutta kaikki prostaglandiinit eivät ole bimatoprostia. Kansankielellä asian voisi ilmoittaa yksinkertaisimmin näin: lakritsi on mustaa, mutta kaikki musta ei ole lakritsia. Maito on valkoista, mutta kaikki valkoinen ei ole maitoa. Antibiootti on lääke, mutta kaikki lääkkeet eivät ole antibioottia.

  ”Jos niitä lääkeaineitakaan ei saisi myydä Suomessa niin miten ne glaukoomapotilaat hoidettaisiin?” Totta kai lääkeaineita saa myydä Suomessa, lääkkeinä ja apteekissa. Mutta kosmetiikkatuotteet eivät saa sisältää lääkeaineita. Synteettisesti laboratoriossa valmistetut prostaglandiinit ovat täysin kosmeettisia sallittuja aineita, eikä niiden käyttämiselle kosmetiikassa ole mitään estettä. Ei missään tapauksessa voida sanoa, että prostaglandiini = lääkeaine. Sen sijaan bimatoprost taas on lääkeaine ja sitä ei kosmetiikkatuote saa sisältää. Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen asia ymmärtää, jos sen vain haluaa ymmärtää oikein.

  NeuLash todellakin sisältää Isopropyl Cloprostenatea, joka on bimatoprost. RevitaLash taas sisältää ainetta nimeltä Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide. Se on yhdenlainen prostaglandiini, mutta se ei ole bimatoprost. Vai luuleeko joku todella, että RevitaLashin maahantuoja voisi kirjoittaa RevitaLashin kotisivuille kissankokoisilla kirjaimilla, ettei tuote sisällä bimatoprostia, jos se sitä sisältäisi?!? Ei Suomessa voi sellaista tehdä!

  Tuo blogistin postaama erinomainen ja luotettava FDA:n artikkeli käsittelee ripsienhoitoaineita ja niiden sisältämiä vaikuttavia aineita. Jos artikkelin lukee tarkkaan (tai edes ylimalkaisesti) huomaa siitä jo yhdellä silmäyksellä, minkä merkkisten ripsituotteiden kohdalla on FDA huomannut kyseenalaisuutta vaikuttavissa aineissa. Sieltä myös näkyy, että kyseenalaisena vaikuttavana aineena pidetään Isopropyl Cloprostenatea, ei muita. Ja tuon huomautuksen ovat saaneet RapidLash, NouveauBrow ja NeuLash, eivät muuta merkit. On mielestäni todella edesvastuutonta yleistää muutamien merkkien saamat varoitukset koskemaan koko alaa. Eli taas kansankielellä: jos yhdessä Opelissa ilmenee jarruvikoja, kaikki maailman autot ovat jarruviallisia? Jos yksi meikkivoide paakkuuntuu, kaikki meikkivoiteet ovat huonoja? Jos yksi kosmetologi on huono, ei mihinkään kauneushoitoloihin enää koskaan kannata mennä?

  Trichiasiksesta sen verran, että trichiasis on tauti, siis ihan länsimaisen lääketieteen tunnustama ja lääkärin toteama sairaus. Jonkun tietyn kosmetiikkatuotteen käyttäminen ei voi tällaista sairautta aiheuttaa. On edesvastuutonta hypetystä postata ihmisille näytille kammottavia kuvia, jotka on liitetty täysin toisesta asia yhteydestä väärään paikkaan.

  RevitaLashin kotisivuilta löytyy erinomaisen tarkka ja yksityiskohtainen selvitys RevitaLash-tuotteiden kemiallisesta koostumuksesta sekä prostaglandiinien ja bimatoprostin erosta. Tämä selvitys kannattaa käydä lukemassa, jos haluaa saada oikeaa tietoa aiheesta. Suosittelen myös maahantuojalle soittamista, mikäli asia ei aukene kirjoitetusta tekstistä.

  • Hei Marjo,

   Kiitos viestistäsi. Ymmärrän halusi puolustaa RevitaLashia, onhan se yrityksesi maahantuoma tuote.

   Puurot ja vellit eivät ole menneet sekaisin sen enempää kuin yleensäkään – en mielestäni kirjoittanut tekstiin bimatoprostia ja prostaglandiineja samaksi asiaksi, vaan viimeisen kaikkien aineiden (mm. bimatoprost, isopropyl cloprostenate) ylälajiksi. Bimatoprosti on ymmärtääkseni tämän yksittäisen aineen triviaalinimi. Myöskään Isopropyl cloprostenate ei ole sama asia kuin bimatoprosti, kuten kommentissasi sanoit. Neulashin Isopropyl cloprostenate on yksi omanlaisensa prostaglandiini, bimatoprosti on toinen ja RevitaLashin Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide on kolmas. Kaikki ovat eri prostaglandiineja, joilla on kuitenkin samanlaiset kasvattavat ominaisuudet ja samanlaiset sivuvaikutukset. Bimatoprostilla sattuu nyt näistä olemaan vain suhteessa tehokkain kyky alentaa niitä silmänpaineita. Näin ollen mielestäni kommenttisi lakusta ja maidosta on hieman karrikoitu, sillä puhutaan nyt erittäin samanlaisista aineista. Vastaava tilanne on hiusvärien kanssa. Hiusväripurkissa saa lukea, että tuote ei sisällä p-fenyleenidiamiinia, vaikka se sisältäisi 2,5-tolueenidiamiinia, joka on ominaisuuksiltaan aivan vastaava – kuitenkin eri aine. Näkisin tilanteen tässäkin hyvin samanlaiseksi, RevitaLashissakin saa lukea, ettei sisällä bimatoprostia, koska se sisältää vastaavaa toista ainetta. Näin tämä maailma vaan pelaa. Näen kyllä tuon hiusväriasian huomattavasti vakavammaksi kuin ripsiseerumit, väreistä kun voi lähteä henki. Seerumeista sentään saa vaan maksimissaan silmänsä pilalle, henkensä saa pitää.

   Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide:han on siitä mielenkiintoinen aine, ettei siitä ole juuri mitään tietoa missään. Aineella ei ole CAS-numeroa ja se on luokiteltu kynttä hoitavaksi aineeksi. Nimen perusteellahan tuosta tietenkin näkee mitä siinä on. Eräässä ainoista lähteistä, joissa ks. aineesta puhutaan, ja joka ei ole Revitan oma kotisivu, luonnehditaan ainetta ”as a chemical analogue of Bimatoprost”. Siis täällä.

   Noista sisäänpäinkasvaneista karvoista sen verran, että ne ovat prostaglandiinien tunnistettuja sivuoireita, samoin kuin luomien tummuminen etc. Tietääkseni myös Revita voi aiheuttaa näitä muutoksia, joista tuoteselosteessa onkin asianmukaisesti varoitettu. Tuosta sisäänpäinkasvamisesta, samoin kuin näön sumentumisesta ja monista muistakin oireista, on kokemuksia myös jokaisen eri prostaglandiiniseerumin epäonnisilta käyttäjiltä. Myös RevitaLash Advancedin käyttäjiltä. Miltä tahansa foorumilta voi käydä lukemassa superhyviä ja myös huonoja kokemuksia seerumeista. Tarkoitus tällä blogitekstillä ei ollut arvostella kaikkia seerumeita, vain prostaglandiinipohjaisia, joten siinäkin kyllä hiukan yleistit turhaan.

   Hyvä kun tulit mukaan keskusteluun, täällähän on tarkoitus jäljittää oikeaa totuutta ja herättää keskustelua.
   P.s. En taida olla sen enempää kotikemisti kuin sinäkään, taidamme olla samasta lafkasta peräisin jos en aivan väärin ole ymmärtänyt ;)

 28. Itsellani on ainakin Revitalash toiminut hyvin! Hinta vahan kirpaisee, mutta loysin sen hintaan 99e suomalaisesta verkkokaupasta: http://www.jtbeautyoutlet.fi

  • Tuotteiden toimivuutta ei tässä olekaan kyseenalaistettu, vaan mahdollisia haittavaikutuksia. Kaikkien tiedossa on, että ks. tuotteet toimivat kuin häkä, eiväthän ne muuten olisi niin suosittuja. Kyse onkin lähinnä siitä, että onko valmis ottamaan sen riskin, että joku/jotkut niistä sivuvaikutuksista osuu omalle kohdalle.

 29. Moi,

  multakin kiitosta erittäin hyvin kirjoitetusta ja asiallisen oloisesta blogista :)
  Kuten näköjään moni muukin, löysin tänne googlailemalla ripsiseerumia, jota kosmetologikaverini mulle suositteli. Aineen nimi on EyEnvy, eikä ainakaan silmääni sattunu, että siitä olisi täällä kukaan vielä kysellyt. Onko sulla mitään tietoa/mielipidettä siitä, onko aine mistään kotoisin verrattuna muihin merkkeihin? Fundeerailen tässä vielä, että lähdenkö kokeilemaan, kun ei tää seerumitouhukaan aivan ilmaista ole :)

  • Moikka ja kiitos kovasti mukavasta palautteesta. Varmaan 80% lukijoista päätyy tänne tosiaankin näiden ripsiseerumipostausten vuoksi :)

   En ollut moisesta kuullutkaan ennen, mutta pikaisen googlailun seurauksena selvisi seuraavaa. Täyttä INCIä en äkkiseltään löytänyt, mutta pääasiallinen vaikuttava aine näyttäisi olevan Palmitoyl Pentapeptide-4. Nuo peptidit vilahtelee suurimmassa osassa niistä seerumeista, jotka toimivat jotenkin muuten kuin prostaglandiineilla. Monissa erittäin hyviksi kehutuissa seerumeissa on niitä, enkä yhtään yllättyisi niiden tehosta. Peptidit ovat pieniä ja tehokkaita (turvallisiakin) monitaitureita. Muutoin tuosta seerumista näytti löytyvät myös E-vitamiinia, hyaluronihappoa ja muutamaa kasviuutetta, eli hoitanee hyvin myös ulkoisesti. Jos suosituksia olet saanut niin ota toki testiin, ei ainakaan pitäisi näiden tietojen valossa sisältää prostaglandiineja. En ole törmännyt vielä yhteenkään, missä olisi sekä peptidit että prostaglandiinit tehoaineina. Tule ehdottomasti kertomaan kokemuksia ja naputtelemaan täyspitkä INCI jos vaan viitsit :)

   EDIT: Lueppa Teijan kommentti tuosta pari kommenttia alempaa, tuote sisältää prostaglandiineja, jotka oli taitavasti piilotettu virallisilta sivuilta.

   • Moi!
    Ostin muutama päivä sitten EyEnvyä. Kahdesti olen sitä siis käyttänyt ja on jo punaiset silmät/ silmänympärysiho..

    Ingredients: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Glucosaminoglycans Sodium hyaluronate, Panthenol (Vitamin B5), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Sodium Lactate, Panax Ginseng Root Extract, Proline, yeast Extract, Phenoxyethanol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hexipeptide-11, Niacinamide (Vitamin B3), Palmitoyl Pentapeptide-4, Arcyostaphylos Uva Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C), Retinyl Palmitate (Vitamin A) Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Methylamido Dihydro Noralfaprostal, Polusorbate 20, Hydroxyethylcellulose, Sorbitol, Triethanolamine, Prostaglandin I.C

    Ärsyttää kun en muistanut mikä oli sen ”vaarallisen” vaikuttaja-aineen nimi kun ostin tuotteen. Muistin vaan että peptide oli se ns. turvallinen vaihtoehto ja tuote sisältää niitä niin ajattelin että tämä on turvallinen mutta ei näköjään. Harmittaa kun ei varmaan uskalla käyttää enää kun iha on jo nyt näin punainen. Epäilyttävää myös että putkilossa ei lue yhtikäs mitään.. Pelkkä harmaa putkilo. Toivottavasti putkilossa myös on EyEnvyä

   • EyEnvystä on vielä enemmän juttua jo aiemmin tämän postauksen kommenteissa, lukaise vielä sieltä :) Vaarallisia = lääkeaineita ovat prostaglandiinit, ja tuo sisältää sellaista. Ehdottomasti kannattaa lopettaa, mikäli heti ilmenee ärsytysoireita. Kurja juttu, mutta valitettavan yleinen :/

 30. moikka! ostin lentokentältä hairplus facevolution tuotteen. osaatko kertoa onko tuote ”turvallinen” tuoteseloteen mukaan. tuote siis sisältää: aqua, hydrolyzed glycosaminoglycans, sodium hyaluronate, sodium pca, proline, polysorbate 20, sodium phosphate, sodium lactate sorbitol, biotin, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, panthenol, caprylyl glycol, phenoxyethanol, sodium chloride, triethanolamine, isopropyl cloprostenate.
  käytin kahtena iltana, jonka jälkeen alkoi silmät punottaa, säikähdin vähän ja lopetin käytön…kiitos jos vastaat tähän:)
  elina

  • Hei! Vaikuttavana ainesosana löytyy tuo Isopropyl cloprostenate, josta tässä itse tekstissäkin kerrotaan. Aine on sama kuin NeuLashissa, eli prostaglandiini ja FDA on antanut aineesta varoituksen. Itse välttäisin ehdottomasti, varsinkin jos heti on alkanut tulla noita ärsytysoireita.

 31. kiitos! siispä purkki roskiin, sinne meni 65e!!!

 32. Ihan ekaksi kiitos blogista! Ripsiseerumithan ne minutkin tänne johdatti, ihan huippua keskustelua ja pohtimista täällä :)!
  EyEnvyä mullekin suositeltiin, ja aloinpa tutkia… Tarkkaa sisältöä ei netistä tahdo tuotteelle löytää, tällaisen löysin kuitenkin täältä http://www.alconeco.com/Products/Straight-Makeup/Eyes/Eyelash-Enhancement/EyEnvy-Eyelash-Brow-Enhancer:

  Active ingredients include:
  Bio-Peptides (Amino Acids) – Helps to rejuvenate and strengthen fragile hairs.
  Sodium Hyaluronate – Moisturizing factor that penetrates deep down into dermis and promotes skin/blood microcirculation and nutrient absorption.
  Grape Seed Extract – Potent antioxidant and wound-healing properties.
  Vitamin E – Natural antioxidant to protect hair and follicles from environmental damage.
  Ginseng Root Extract – Helps repair damaged hairs.
  Chamomile Extract – Helps soothe sensitive skin
  Methylamido Dihydro Noralfoprostal (Prostaglandin derivative) – Helps follicles reach their full potential.
  Vitamin C – Antioxidant
  Vitamin A – Establishes normal skin function
  Vitamin B3 (Niacin amide) – Stimulates microcirculation in the dermis.
  Most of these ingredients are water-binding agents to help stimulate moisture and micro circulation as well as wound-healing properties to repair damage that has been caused over time by rubbing, pulling, and irritation from makeup and false eyelashes.
  Made in USA

  Eikös tässäkin nyt ole sittenkin se prostaglandin johdannainen, tuo methylamido dihydro noralfoprostal :/?
  Törmäsin myös blogiin, jossa käyttäjä raportoi silmien alkaneen reagoida heti ensimmäisten päivien aikana.
  Joten – ei taida mennä turvallisimpien joukkoon vai mitä olet mieltä?

  • Hei! Kiitos mukavasta palautteesta :)

   Hyvin löydetty! Voi kyllä, olet valitettavan oikeassa, prostaglandiineja sielläkin. Joudun näinollen pyörtämään heti edellisen vastaukseni huomion ”en ole koskaan tavannut seerumia, jossa olisi vaikuttavina aineina peptidejä JA prostaglandiineja”. Voi kökkö! Olipa ovelasti piilotettu tuolta virallisilta sivuilta, olisi tietysti pitänyt jaksaa kaivella tarkemmin. Nuo ärsytysreaktiot silmissä kyllä puhuvat puolestaan. Ei epäilystäkään ettei toimisi, mutta millä hinnalla sitten..

 33. Hei!
  Ostin citydealista joskus NUTRA LUXE LASH MD nimistä ripsiseerumia, on aiheuttanut silmien kuivumista, ärtyneisyyttä, ja punaisuutta. Sekä luomet että silmämuna on punoittanut välillä todella pahastikkin. onkohan turvallista käyttää?

  • Hei! Kuvailemiesi reaktioiden perusteella voisin jo kylmiltään sanoa, että kannattaa kyllä ehdottomasti lopettaa, ei kannata silmiä ärsyttää tietentahtoen. Kyseisin tuotteen INCI näyttää tältä:

   Water, Glycerin, Hydrolyzed Glycosaminoglycans Sodium Hyaluronate, Panthenol (Vitamin B5), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Sodium Lactate, panax Ginseng Root Extract, Proline, Yeast Extract, Phenoxyethanol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hexipeptide-11, Niacinamide (Vitamin B3), Palmitoyl Pentapeptide-4, Arcyostaphylos Uva ursi (Bearberry) Leaf Extract, Magnesium Ascorbyl Phosphate (VitaminC), Isopropyl Cloprostenate, Retinyl Palmitate (Vitamin A) Tocopheryl Acetate (Vitamin E) Polysorbate 20, Hydroxyethylcellulose, Sorbitol, Triethanolamine, Methylisothiazolinone

   Tuolta voi heti poimia muutamiakin vaikuttavia aineita, joiden joukossa komeilee Isopropyl Cloprostenate, prostaglandiinijohdannainen, jota käytetään mm. NeuLashissa. Kyllä todella vakavasti harkitsisin ainakin itse, että kannattaako tuotteen käyttö oman terveyden nimissä.

 34. Semmosta kysyisin, että tilasin tämmösen Happy Paris – merkkisen eyelash-seerumin ja epäilyttävän lyhyt tuotelista huolettaa:
  Biology enzyme ”EPM”
  10-amoni acids
  distilled liquid
  hair follicle growth factor

  Uskaltaako tämmöistä edes kokeilla? Kenekkäkään kokemusta? Google ei juuri osannut auttaa asiassa..

 35. Moi!
  Tosi hyvä tää paikka, saa hyvin tietoo:) Nyt on Grouponissa halvalla Lash p7 ripsiseerumi ja olen nyt jo päivän verran yrittänyt selvittää että onko tuo kyseinen aine vaarallistajne. Yritin etsiä noista aineosista tietoa mutta en kyllä oikeasti saanut mitään selkoa niin ajattelin kysyä että voisitko sää viisaampana kertoa että onko nämä aineet ihan ok? :)) olen myös lukenut että mitä nopeampi tuloksia luvataan sitä pahemmin ripset lähtevät lopettaessa käytön, mutta voiko sen estää lopettamalla vähitellen? Kun tässä luvataan jo 2 viikon jälkeen.. Tuotetta sanotaan myös uudeksi ja tehokkaimmaksi.

  Tässä on linkki tuotteeseen: http://www.luxury4everyone.com/collections/frontpage/products/lash-p7-bring-magic-to-your-lashes#tab2, jos viitsisit katsoa vaikuttaako ihan järkevältä.. Pelottaa juuri tuo ripsien pysyvä huonominen, mistä olen lukenut jostain foorumeilta.. Tai niiden prostagliinien (??:D) sisältäminen.. Tämä on vielä menossa lahjaksi joten en halua ostaa mitään secunda kamaa..:D

  Tässä ainesosat:
  WATER, BUTYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, RHIZOBIAN GUM, PANTHENOL, PHENOXYETHANOL, NIACINAMIDE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, PYRIDOXINE HCI, HYDROXYETHYLCELLULOSE, CAPRYLYL GLYCOL, 1.2-HEXANEDIOL, BIOTIN, MYRISTOYL PENTAPEPTIDE-17, ALLANTOIN, BENZOIC ACID, SODIUM BENZOATE, PALMITOYL OLIGOPEPTIDE, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7, PALMITOYL PENTAPEPTIDE-4, SODIUM HYALURONATE, HYDROLYSED SILK, PUNICA GRANATUM EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, CARBOMER, POLYSORBATE 20, AMETHYST POWDER, PEARL POWDER, TOURMALINE, HYDROLYSED EXTENSIN, REHMANNIA GLUTINOSA ROOT EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, PINUS SYLVESTRIS BUD EXTRACT, PAEONIA SUFFRUTICOSA ROOT EXTRACT, PINELLIA TERNATA ROOT EXTRACT, ATRACTYLOIDES JAPONICA RHIZOME EXTRACT, PORIA COCOS EXTRACT, PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT, ZINGIBER OFFICINALE (GINGER) ROOT EXTRACT, PAEONIA ALBIFLORA ROOT EXTRACT, CNIDIUM OFFICINALE ROOT EXTRACT, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, AGASTACHE RUGOSA EXTRACT, PORTULACA OLERACEA EXTRACT.

  Kiitos etukäteen jo aivan tosi paljon!!!!

  • Moikka! Kiitos kivasta palautteesta. Seerumi vaikuttaa sisällyksen perusteella ihan hyvältä, siinä on vaikuttavina aineina nuo peptidit, joita on paljon esiintynyt myös aiemmin tähän ketjuun liitettyjen seerumeiden listoissa :) En ainakaan löytänyt listasta prostaglandiineja joten kyllä voisin ainakin itse tuota kokeilla!

 36. En kyllä ymmärrä, miksi puhut prostaglandiineista yleisesti siinä merkityksessä, että ne ovat haitallisia. Kuten varmaan tiedätkin, niin prostaglandiineja syntyy elimistön omissakin reaktioissa, ja niillä on omia tärkeitä tehtäviään. Ottamatta yhtään kantaa käsittelyssä olevien aineiden turvallisuuteen. Olisi mielenkiintoista tietää, minkä laajuiset kemian ja biokemian opinnot kuuluvat estenomin opintoihin?

  • Elimistössä syntyy paljon muitakin aineita, joita ei kannata tunkea silmiinsä, vaikka ne olisivat elimistön toiminnalle kuinka tärkeitä. Tuntien nuo prostaglandiinien sivuvaikutukset (ärsytys, näön sumentuminen, sisäänkasvaneet karvat jne) niin en kyllä nää niissä mitään hyvää tai turvallista. Kerro toki jos sinulla on parempaa tietoa prostaglandiinien hyvistä vaikutuksista silmille.

   Estenomin opintoihin kuuluu kemian ja biokemian sekä esimerkiksi mikrobiologian opintoja ihan koko 3,5 vuoden ajan.

 37. Moikka!
  Olisin erittäin kiitollinen, jos voisit kertoa SUORAN mielipiteesi Extremen ripsiseerumista, eli Ampilifeyesta :
  http://www.beauty.composer.fi/eshop/categories/51/

  Luin koko edellä olevan viestiketjun ja tiedustelisinkin, että kyseinen käyttämäsi seerumi Beautylash, joka rinnastetaan Refetocil-nimikkeen alle, vai onko kyseessä Refectocilin ripsien suoja-aine?

  Sitten vielä hiukan vaivaisin kysymyksellä, että onko kaikki ”dimethicone-yhdisteet” silikonijohdannaisia ja synteettisiä??? Tämä todella vaivaa minua, koska MISTÄÄN en ole saanut suoraa vastausta, että mitä ja mistä se on. Varsinkin kun puhutaan ekologisesta- tai luonnon kosmetiikasta, on sitä niissäkin. Edustajat antavat ympäripyöreitä vastauksia, tai sitten olen myös saanut vastauksen, että se on se on tehty hiekasta, eli on siis pii-johdannainen.
  Onko olemassa teosta kosmetiikan raaka-aineista suomeksi?
  Jos sellainen on, kertoisitko, kiitos.
  Omistan kaikki Una Nuotion tekeleet, ym ammattikirjallisuutta, mutta ne ovat kovinkovin suppeita, eikä farmasian inci-luettelosta liioin ole hyötyä, koska ne koskevat lähinnä lääkeaineita.

  SUURENSUURET KIITOKSET SINULLE jo etukäteen vaivannäöstäsi!!!!!!!!!!!

  • Moikka!

   Aloitetaan tuosta RefectoCilistä, kyseessä on siis eri tuote kuin Refen vanhempi ripsiä suojaava hoitoaine. Käyttämäni seerumi on juuri tuo RefectoCil BeautyLash Growth Booster, jolla olen nähnyt saavutettavan upeita tuloksia. Se on ollut markkinoilla ehkäpä arviolta reilun vuoden.. Varmaksi en osaa sanoa, mutta kovin vanha se ei vielä ole. Erittäin suosittu tosin!

   Extremen seerumi vaikutti googlailun perusteella oikein käypäiseltä. Vaikuttavana aineena on tripeptidit ja aine on prostaglandiiniton. Kokopitkää INCI:ä ei netistä löytynyt, mutta useassa eri lähteessä (myös omilla sivuilla) tuotteen sanotaan olevan ”prostaglandin-free and drug-free”. Vaikka monessa kohtaan puhuttiinkin jopa 2 viikon vaikutusajasta, oli valmistaja kuitenkin laittanut 8 viikkoa sinne varmuuden vuoksi. Tämäkin kielisi ihan hyvää mielestäni. Paljon hyviä kokemuksia löytyi myös, eikä kukaan ollut valitellut mitään oireita. Testiin vaan! Ja jos kokeilet niin lähetäppä mulle se INCI kokonaisuudessaan, kiinnostaisi kovasti!

   Dimethiconet sitten. Mulla on työn alla isompikin postaus silikoneista, kunhan saan sen kunnolla aluille. Mutta suora vastaus suoraan kysymykseesi: KYLLÄ, dimethicone johdannaisineen on aina silikoniyhdiste ja silikonit ovat ihmisen labrassa tekemiä eli aina synteettisiä. Tuossa pii-jutussa on perää jonkin verran. Silica/silicon (vrt. silicone -> eri asia) eli piidioksidi on maa-ainesta, eikä siis meille kansankielessä tuttua liukasta silikonia. Silikoniyhdisteet on tehty alunperin piidioksidista yhdistämällä siihen happea, vetyä ja hiiltä, mutta en kyllä silti sanoisi dimethiconen olevan varsinaisesti kotoisin maaperästä.. Tää on tätä termeillä kikkailua taas.

   Valitettavasti suomalaista kosmetiikkakemian kirjallisuutta on häviävän pieni määrä. Incihaku.fi-sivustolle on kerätty paljon INCI-nimistöä ja kerrottu aineista lyhyesti suomeksikin jotain. Kyllä se vaan on niin, että tämän alan kirjallisuutta ei oikein löydy käännettynä. Toivottavasti oli apua näistä :)

 38. Kiitos kovasti!!!
  Todellakin oli hyötyä! Xtremen seerumi on nyt toista viikkoa testissä ja vaikuttaa oikein hyvältä, ei kirvelyä tms.
  Ripset ovat ainakin vahvistuneet, muusta en vielä osaa sanoa.
  Otimme ennen-kuvat ja kuukauden käytön jälkeen otamme jälkeen-kuvan, katsotaan, josko aine myös kasvattaisi ripisiä :D

  Ja noista inceistä vielä sen verran, että ehkäpä sinun pitäisi tehdä aiheesta joskus kirjanen! Myyntitilastot olisivat takuulla hyvät…koulutettavia kosmareita ja kampaajia kuitenkin valmistuu kuin sieniä sateella ja monia kiinnostaa nykypäivänä, että mitä purnukat sisältävät.

  Sait minusta pysyvän vierailijan blogiisi, KIITOS että olet sellaisen perustanut. Tiukkaa asiaa asioista, eikä niiden vierestä :)

 39. Hei! Aivan huippu juttu että saa näin täydentävää tietoa pelkällä googlauksella!
  Ihanaa että uskallat puhua myös tuotteiden haittavaikutuksista, vaikka jotkut eivät siitä näemmä tykkääkään.( tosin on aivan mahtava lukea miten saat jauhot kaikkien epäilijöiden suuhun kun lähdet vastaamaan :))
  Ennen näitten blogikirjoituksiesi lukemista olin tilaamassa NeuLashia, mutta onneksi eksyin tälle sivulle, sillä haluan ehdottomasti pitää silmäni. Vaikka kaikilla ei haittavaikutuksia tulisikaan, niin mielummin tilasin turvallisempaa. Yritin poimia tietoa vähän kaikkialta ( blogeista, nettikeskusteluista, tuotteitten kotisivuilta, kosmetologeilta sekä tuttavapiiristä eri tuotteiden käyttäjilta) ja päädyin IdolLashiin. Tuote ollut käytössä nyt noin viikon, mitään haittavaikutuksia ei ole ilmennyt ja ripsissä on jo nyt hienoista kasvua havaittavissa( se voi toki näin lyhyen ajan käytön jälkeen olla vain toive ajattelua:)).
  Kuitenkin tän romaanin tarkoitus oli vain kiittää sinua aivan mahtavan keskustelun aloittamisesta, jos vaikka muutaman ihmisen silmät saat pelastettua tällä! Alan aivan varmasti seuraamaan blogiasi, on hienoa että jaksat kertoa asiosta mitä me normaalit kuluttajat emme ehkä muuten tajuaisi kyseenalaistaa!
  Ihanaa syksyä ja kiitos vielä kerran!

  • Voi kiitos kovasti ihanasta palautteesta! Mukava kuulla, että kirjoituksista on ollut hyötyä :) Haluan ennenkaikkea herättää keskustelua, joten myös poikkeavat mielipiteet ovat erittäin tervetulleita. Hienoa, että olet löytänyt sopivalta tuntuvan ripsiseerumin. Seerumeiden ei pitäisikään aiheuttaa minkäänlaisia herkkyysreaktioita, enkä ole IdolLashin koskaan kuullut sellaisia aiheuttaneen. Viikon käytön jälkeen ripsesi ovat hyvin voineet jo vahvistua ulkoisesti, koska seerumit usein sisältävät myös karvaa ulkoisesti hoitoaineen tapaan hoitavia ainesosia. Tällöin saadaan aikaan myös vaikutelma hieman jo kasvaneista karvoista. Todelliset tulokset vievät aikaa yleensä jotain 4-8 viikon väliltä. Tule toki kertomaan kokemuksia IdolLashin toimivuudesta kun käyttöä on takana pidemmän aikaa! Oikein mukavaa syksyä sinullekin ja vinkkaa toki, jos mieleesi tulee juttutoiveita :)

 40. Paluuviite: Ripsiseerumit – entäs sitten? | INCImix

 41. http://www.komedo.fi/uutiset/uutuudet/154-ensimmaeinen-luomusertifioitu-ripsiseerumi

  Huomasin että on vähän aikaa sitten tullut uusi ripsiseerumi joka on luomusertifikoitu ja jota ei ole testattu eläimillä ja haluaisin tietää mitä mieltä sinä olet kyseiseistä tuotteesta. :)

  Tässä valmistajan sivuille linkki kyseiseen tuotteeseen:
  http://vitobeauty.fi/tuotteet/radical/radicalash

  INCI on seuraavanlainen:
  Aqua (Water), Butylene Glycol, Glycerin, Hydroplyzed Rice Protein, Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Wheat Protein/Pvp Crosspolymer, Trifolium, Pratense (Clover) Flower Extract, Biotin, Panthenol, Dextran, Ethylhexylgycerin, Phenoxyenthanol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acryclate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Acetyl Tetrapeptide-5, Acetyl Tetrapeptide-3.

  Voiko tämä tuote tummentaa, pidentää ja tuuheentaa silmäripsiä kuten lupaa – ja vieläpä 15 päivässä? :O

  • Linkitin tuon itseasiassa INCImixin Facebook-sivulle kun huomasin sen itse. INCI itsessään vaikuttaa ihan ok:lta, mutta mahdolliset kasvua boostaavat peptidit ovat aika vähissä tuolla viimeisenä listassa. Lisäksi tuo mascaramainen harja on hieman kinkkinen, koska ripseä ei voi kasvattaa kuin levittämällä tuotetta aivan ripsen tyveen iholle. Olen lähtökohtaisesti hieman skeptinen ainakin mitä tulee tuohon nopeaan vaikutukseen, mutta voihan tuossa olla jotain, jonka tehosta minulla ei ole tietoa. Vaarallinen se ei ainakaan ole!

 42. Ite vaihdoin Neulashista tuohon Radicalashiin aluksi ihan vain sen eettisyyden vuoksi :) On myös toiminut ihan yhtä hyvin kuin tuo Neulashin seerumikin, eli varsin toimiva tuote. aluksi harja tuntui hieman hankalalta mutta kun uskaltaa vain levittää ihan tyveen asti niin näkyi jo parempia tuloksiakin! Mielestäni myös 68e hinta oli positiivinen yllätys tuotteelle jolla on luomusertifikaatti.

  • Kiva kuulla kokemuksistasi! En ole tuon ks. seerumin kanssa vielä paljon ollutkaan tekemisissä, epäilin nimenomaan sitä harjapäätä, mutta hyvä kuulla että se toimii! Hinta on kyllä varsin maltillinen verrattuna muihin seerumeihin.

 43. NeuLashin sivuilla lukee näin;

  Sisältö & Käyttöarkoitus

  Tuotteet sisältävät seuraavia aineosia spesifioituina määrinä:

  neuLash
  Myristoyl pentapeptide -17 (Tradename: Sympeptide), Biotin, Panthenol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Allantoin, Caucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Extract, Copper tripeptide -1 och Popylpeptide -23 ja täyteaineita.

  tarkoittaako tämä nyt sitä että tuotteessa ei enää käytetä nuita glaukooma-lääkkeitä?

  • Huomasin itse saman surffaillessani NeuLashin sivuilla! Tosi nopeaa ja äänetöntä toimintaa, ei edes nimi vaihtunut, todella yllättävää. Mutta kyllä, tämä tarkoittaa ettei uusi NeuLash sisällä lainkaan prostaglandiinijohdannaisia!

 44. Ite ostin ”hyvään maailmaan” uskoen Revitalashia. Olin ensin lukenut siitä jostain naistenlehdestä, ja sitten kun näin kerran siskoa pitkästä aikaa, sanoin heti että ”sullahan on ripsenpidennykset!” mutta hän olikin käyttäny revitalashia 3 viikkoa! :) no sit oli pakko kans ite ostaa sitä. 2 vk käytöllä (yleensä iltasin, mut vähän satunnaisesti, välillä unohdin laittaa:) ) Ripset alko kasvamaan.

  Ja mullahan oli se ongelma, että aina ollu lyhyet ripset, ne on niin lyhyet että on vaikea taivuttaakkin niitä. Lisäksi aina kun stressaan pitkään, toisesta silmästä lähtee ripset lähes kokonaan. Lisäksi sen silmän ripset kasvaa vähän sikinsokin, aina välillä osottaa muutama ripsi silmään päin (niinkun niissä pahoissa kuvissa, mutta vain muutama ripsi) ja sitten ne on pakko nyppiä pois. Revitalash on poistanu sen ongelman, eli itelläni se on vähentäny sitä silmäänpäin kasvamista :)

  Mutta, pakkohan sen käyttö on kai lopettaa…. Harmi ! Ja nimenomaan siitä syystä että en luota siihen sisältöön, ja niiden aineiden kauaskantosia vaikutuksia ei oo tutkittu. Onneksi voi liimata tekoripset, jotka just ja just pysyy hyvällä liimalla mun muutaman ripsen päällä :D

  • Seerumin käyttöä ei tosiaankaan tarvitse lopettaa, vaihda vain lääkeaineettomaan seerumiin. Monet seerumit toimivat esimerkiksi peptideillä, jotka on todettu erittäin tehokkaiksi ripsien kasvattajiksi! :) Ylempää tästä ketjusta löydät paljon keskustelua lääkeaineettomista seerumeista.

 45. Mitäs mieltä Eyelash Growth Boosterista?

  • Olen kirjoittanut siitä useasti tässä blogissa, löytyy hakemalla tuolla hakusanalla ja ”ripset”-kategorian alta :) Oikein hyvä ja tehokas aine.

 46. Minulle suositeltiin YXES nimistä ripsiseerumia, joka kuulemma olisi ”täysin luomu”. En löytänyt netistä tietoa mitä tuote sisältää.
  Osaatko sanoa tästä mitään?

 47. Hei , tuntuu olevan melkoinen viidakko nuo ripsiseerumit. Sain ystävältäni nutraluxelash md -nimisen seerumin. Kokeilin sitä kerran. Alkoi heti polttamaan silmäluomia ja aamulla silmävalkuaiset olivat täysin punaiset ja silmät kuivat monta päivää. Silmäluomet olivat punaisen kirjavat.Taisin lotrata liikaa ainetta, kun luettuani myöhemmin ohjeet, tajusin, että sitä sivellintä ei tarvitse uudelleen kastaa. Mutta en ole uskaltanut enää käyttää ainetta. Inci on aqua, ethanol, isopropanol, hydrolyzed glycosmaninoglycan,sodum hyaluronate, sodium pca, proline, polysorbate-20, sodium phosphate, sodium lactate, sorbitol, biotin, acrylates/c10-30 akrylacrylate crosspolymer, panthenol caprylyl glycol, phenoxyethanol, sodium cloride, triethanolamine, isopropyl cloprostenate.
  Miltäs näyttää?
  Näin kahdeksan kuukauden ripseinpidennyksiä käyttäneenä peilistä näkyy harmaa ja valju katse ja haluaisin niin takaisin omat aika hyvät ja voimakkaat ripset. Tarjolla on kaikenlaista kasvatusmyrkkyä, mutta kyllähän omat ripset aikanaan sieltä täyteen loistoonsa nousee. Oletko kuullut Lash food:ista, jota kotimainen netti apteekki myy ja kehuu, ettei siinä ole mitään hormooneja eikä kovia kemikaaleja? Hinta on 98e.

  Kiitos ihana vastauksesta ja kivasta blogistasi !

  • Heippa ja anteeksi, että hieman kesti vastaus. Kiitos kivasta palautteestasi! :) Periaatteessa vaikka läträisit aineella kuinka, ei se saisi tuollaisia sivuoireita aiheuttaa. INCI:stä löytyy tuo Isopropyl Cloprostenare, jonka vuoksi vanha NeuLash kiellettiin. Eli se on prostaglandiini ja lääkeaine. Suosittelen ehdottomasti jättämään väliin, jos noin kovasti silmät reagoi.

   Kannattaa antaa ripsille hieman aikaa kasvaa, shokki voi olla kova kun ripsenpidennykset otetaan pois. Usein on kuitenkin kyse vain siitä, ettet ole vielä tottunut pidennyksettömyyteen ja siksi omat tuntuu niin lyhyiltä ja mitättömiltä :) Lashfoodista olen kuullut pelkkää hyvää ja INCI on varsin mallikas, se ei sisällä prostaglandiineja. Sitä saa myös joistain kauneushoitoloista!

   • Hei, olen käyttänyt vito beautyn Radica lash , luomu, ripsienpidennyksen poiston jälkeen. Ripseni olivat ihan oikeasti tyngät ja värittömät poiston jälkeent. Pidennykset olivat 8 kk. niihin ei saanut edes ripsaria ja omat ripseni olivat ennen pidennyksiä tosi tuuheat ja aika pitkätkin. Ei siis pelkkä shokkieffekti keinoripsiin verrattuna. Nyt ripseni ovat palautuneet entiseen loistoonsa ja vähän vielä päälle Radica lashin ansiosta. Ei sivuoireita ja luonnollisen kauniit ripset. suosittelen.

   • Mukava kuulla hyviä kokemuksia! :)

 48. Hei vielä,

  löysin jo ylempää tietoa…joo, VAARALLINEN on siis tuo Nutraluxe…

 49. Kyllä on asiantuntevaa tekstiä! Voin kyllä suositella kaikille. Ja hyvin perusteltu myös Marjolle hänen ”maito on valkoista” puolustelunsa :) Huippu blogi.

 50. Mirka Kemiläinen

  Hei! Jaksaisitko tarkistaa sellaisen ripsiseerumin kuin EvaGarden ?:) kiitos paljon jo etukäteen ja kiitos kun kirjoitat tällaisista asioista, todella tärkeitä!

  • Nopealla vilkaisulla näytti olevan hoitogeeli ripsille ja ripsienpidennyksille, eli ei varsinaisesti edes luvannut kasvattaa omia ripsiä. Hintansakin puolesta vaikutti ihan ripsihoiteelta, eli ei hätiä siis, menee ihan hoitoainekategoriaan enemmän kuin varsinaisiin kasvattaviin ripsiseerumeihin :) Hoitoaineet pyrkivät hoitamaan karvaa vain ulkoisesti eivätkä tällöin sisällä (kalliita) kasvattavia lääkeaineita tai vastaavia.

 51. http://kosmetiikkatesti.blogspot.fi/2013/01/refectocil-beautylash-eyelash-growth.html ”BeautyLash sisältää black sea rod oil:a, jota saadaan Plexaura homomalla-korallista. Kyseinen koralli sisältää prostaglandiini A:ta. Valmistaja vakuuttaa, että BeautyLash ei sisällä prostamideja. Prostamidit ovat synteettisiä aineita, jotka muistuttavat rakenteeltaan ja joiltain osin myös vaikutuksiltaan prostaglandiineja. Prostaglandiinit eivät kuitenkaan ole ripsiseerumikohun aihauttajia. Kohu on noussut synteettisesti valmistetuista prostaglandiinianalogeista, joita käytetään mm. silmänpainelääkkeenä. Valmistaja ottaa siis kantaa vain synteettisiin prostaglandiineihin, ei luonnonaineisiin.”

  Mitä tästä nyt pitäisi ajatella, onko tämä nyt kanssa laskettavissa vaaralliseksi aineeksi?

  • Mietin itse ihan samaa ja en kertakaikkiaan osaa sanoa yhtään mitään tuohon. Pitäisi osata biokemiaa hurjasti enemmän ja tietää kuinka lähellä rakenteeltaan nuo ovat toisiaan. Tuosta ks. aineesta en kuitenkaan ole kuullut yhtäkään poikkipuolista sanaa, että olisi ärsyttänyt tai punoittanut. Totesin jossain yhteydessä aiemmin, että jos on lääke niin ainakin on luonnonlääke. Enemmän olisin huolissani noista synteettisesti valmistetuista johdannaisista!

 52. Hei!

  ensinnäkin suuret kiitokset kaikista näistä selvityksistä!

  Löysin sellaisen tuotteet kuin Lashem LASH & BROW ENHANCING SERUM jota kehuttiin turvalliseksi http://healthnbeautyblog.hubpages.com/hub/How-Safe-Are-Eyelash-Growth-Products sivustolla. Onkohan tuote turvallinen?

  Ja toinen on Renokin LashLash. En nähnyt sitä ylempänä, onko kukaan kokeillut sitä?

  • Heippa! Kiva kuulla, että on ollut mielestä luettavaa.

   Tuosta Lashemista en löytänyt täyttä INCI:ä, mutta ”main ingredients” yhteydessä ei ollut mainittu prostaglandiineja ja lääkkettömyydestä oli puhetta myös toisessa yhteydessä. Vaikuttaisi hyvältä!

   Renokin:in kohdalla sama juttu, vaikuttavat aineet olivat peptidejä (kuten Lashemissakin) ja kasviuutteita. Enpäs ollut tuohon tuotteeseen törmännyt aiemmin, taitaa olla melko uudehko. Apteekissa toki myydään, että sieltä varmaan voisi vielä tarkistaa tarkan ainesosaluettelon :) Jos kokeilet jompaa kumpaa niin tule toki kertomaan kokemuksistasi!

 53. Hei! Saako mistään ostettua noita ripsiseerumeita missä on juurikin noita ”myrkyllisiä” lääkeaineita?

  • En sanoisi niitä myrkyllisiksi, se on ehkä hieman liian vahva ilmaisu. Mahdollisesti haitallisia lääkeainejohdannaisia sisältävät seerumit on aikalailla vedetty myyntikieltojen takia pois, mutta varmasti niitä vielä jostain loppuvarastoista myydään pois. En osaa kyllä sanoa :)

 54. Hei. Oletko huomannut ripsien vahvistuneen tai pidentyneen käyttäessäsi yllämaintisemaasi tuotetta? Tiedätkö Lilash merkistä? Onko siinä haitallisia ainesosia, joista voisi aiheutua pahimmassa tapauksessa silmänpainetautia tai näön heikkenemistä?

  • Hei! Tästä postauksesta on aikaa yli 2 vuotta, joten en ole käyttänyt tuotetta enää vuosiin. Muistaakseni tuuhentumista oli huomattavissa jonkin verran, muttei huomattavasti. Viikottaiset käyttökokemukset tuotteesta löytyvät sivun ”ripset”-tunnisteen alta :) Lilashista on tuolla kommenttikentässä keskusteltu, klikkaa crtl+f ja kirjoita hakuun lilash, löytyy helpoiten! Siinä oli kaikenlaista vähän epäselvää niin kattavimman kuvan keskustelusta saat lukemalla nuo kommentit. Ei siis tuolloin ainakaan oikein selvinnyt, että onko vai ei. Kannattaa ainakin olla tarkkana!

 55. Hei,

  Olet saanut paljon tiedusteluja ripsiseerumeista, ja jonon jatkoksi liityn minäkin ;)

  Olen katsellut netistä Urban Decay-merkin ripsiseerumia, jossa inci näyttää tältä:

  Serum: Aqua (Water), Glycerin, Boric Acid, Sodium Chloride, Hydroxyethylcellulose, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Sodium Borate, Disodium Edta, Myristoyl Pentapeptide-17, Tropolone. Mask: Aqua (Water), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax (Cera Carnauba / Cire de Carnauba), Stearic Acid, Clyceryl Stearate, Polyisobutene, Silica, Acrylates Copolymer, VP/Eicosene Copolymer, Isostearic Acid, Triethanolamine, Panthenol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Yeast Extract, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Glycerin, Allantoin, Hydroxyethylcellulose, Myristoyl Pentapeptide-17, Disodium Edta, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol.

  Luinkin jo, että olit kommentoinut tuota Myristoyl Pentapeptide-nimistä ainetta, käsitinkö oikein, että tämä aine ei tiettävästi ole haitallista? Lieneekö muut ainesosat turvallisia myöskin? Olen aikaisemmin käyttänyt Talikan expert-versiota, tekisi mieli kokeilla jotakin uutta. Kuitenkaan terveydellä ei huvita alkaa pelaamaan.

  Lopuksi kiitos näistä ripsiseerumipostauksista, tieto tulee monelle ihmiselle tarpeen, koska ainesosia ilmoitetaan erilaisilla nimillä ja maallikoilla (itseni mukaanlukien) ei ole välttämättä ole harmainta aavistustakaan, mitkä ovat haitallisia aineita, ja mitkä turvallisia.

  • Sähköpostitse jo vaihdettiinkin asiasta ajatuksia, mutta jos joku muu sattuu tietoa etsimään, niin muut ainesosat ovat myöskin turvallisia eli kyseessä lääkeainevapaa seerumi! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s