Kosmetiikkateollisuuden talutusnuorassa

Uusi tieto voi helposti korvata vanhan – ts. joskus tulevaisuudessa osa nykyisestä tiedosta osoittautuu vääräksi. Pääasiallinen tarkoitukseni on aina herättää keskustelua ja jakaa tietoa, ei kirjoittaa mitään raamattua. Täällä esittämäni tiedot perustuvat senhetkiseen tietoon tai tutkimuksiin ja voivat olla helposti kumottavissa seuraavassa tutkimuksessa. Jos joku pystyy todistamaan vallitsevat väitteet vääriksi, mahtavaa. En ota siitä ollenkaan itseeni, koska en ole täällä hakemassa presidentiksi vaan oppimassa mahdollisimman hyväksi tällä alalla. Olen ihan mehuissa, kun joku asia herättää kiivasta keskustelua. Se osoittaa, että ihmisiä kiinnostaa. Ja kun ihmisiä kiinnostaa, saadaan koneistoon vauhtia ja sitä kautta lisää tietoa.

Kosmetiikkateollisuus on melko kiero. Iltalehden viimeisin artikkeli näistä markkinointisanoista on ihan pintaraapaisu. Mutta hyvin kirjoitettu, IL, kerrankin! Päivi Kousa on muuten myös estenomi, tosin jatkanut opintojaan yliopistossa kemian alalla. Siinä vasta nainen, saisipa itselleen kasaan sen tiedon mitä hänellä on. Päivi Kousa: ala kirjoittaa blogia! Tai lehteä. Tai mitä vaan.

Samalla tavalla kun muotimaailmassa luodaan trendejä, myös kosmetiikkateollisuus luo trendejä. En tarkoita nyt pelkästään kevään trendikkäimpiä kynsilakkavärejä. Kosmetiikkapelosta voi osittain tulla trendi. Parabeenipelosta tuli trendi, samoin synteettisten raaka-aineiden karttamisesta, säilöntäaineettomuudesta, hajusteettomuudesta, silikoneistakin. Joku nero lohkaisi, että silikoneista tippuu tukka päästä ja nyt kukaan ei usko, ettei kaikki silikonit edes latista.

Mutta on sitä vikaa kaikilla tahoilla. Viitteet p-fenyleenidiamiinin mutageenisyydestä ei paljon hetkauta, kun pitäisi luopua hiustenvärjäyksestä. Vasta kun se brittiteini kuoli, hänen vanhempansa alkoivat vaatia PPD:n kieltämistä. On sitä aika moni muukin vaatinut, mutta minkäs teet. Kampaajilla vissiin on hieman muita ammattiryhmiä enemmän leukemiaa. Fakta on, että teollisuus pyörittää ihmisten mielipiteitä. Koska jos teollisuus sanoo, ettei se ole vaarallista niin miksi se sitten olisi? Jos teollisuus sanoo, että rasva on hypoallergeeninen niin se varmasti on. Jos teollisuus sanoo, että tuote on hypoparfymoitu niin se on. Kumpikaan näistä käsitteistä ei tarkoita yhtään mitään. 

Kosmetiikkaan pitää voida luottaa ja siitä pitää voida nauttia varauksetta. Joten jatketaan sitä keskustelua ja kyseenalaistamista.

Mainokset

2 responses to “Kosmetiikkateollisuuden talutusnuorassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s