The sixty-something?

Ja INCI:t ne vaan pitenee. Tällä hetkellä kosmetiikkalaki sisältää 26:n hajusteraaka-aineen listan – aiheessa artikkelissa ”The twenty-six”. Listan aineet täytyy siis ilmoittaa INCI:n lopussa allergisoivuudestaan johtuen – ts. nämä ovat yleisimmin hajusteyliherkkyyttä aiheuttavia tuoksuja.

Nyt on kuitenkin tulossa asiaan ”kevyttä” lisäystä, kun lista pitenee todennäköisesti n. 60 uudella hajusteella, jotka kaikki pitää edelleen ilmoittaa siellä ainesosalistan lopussa. Mihin piruun ne mahtuu, mää vaan kysyn? En tiedä pyrittäisiinkö tällä näiden hajusteiden käytön vähentämiseen tuotannossa.

SCCS:n opinion löytyy täältä. Sivulla 103 alkaen löytyy nuo listat hajusteista, jotka ovat tuon opinionin alla. Kuten voitte huomata, kyseessä ei ole mikään kevyt viihdeartikkeli, enkä todellakaan jaksanut itse tuota lukea kokonaan perusteellisesti läpi. Jos jotakuta todella kiinnostaa tietää hajusteista ja hajusteallergioista ihan kaikki niin sinne lukemaan, nyt on siihen mahdollisuus! Tieto on todella spesifiä. Tämä ei ole siis vielä kuolemanvarma viimeinen totuus, mutta erittäin todennäköinen sellainen.

Mainokset

One response to “The sixty-something?

  1. Paluuviite: Allergiatesteissä | INCImix

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s