ProLash+

EDIT: Tämä postaus käsittelee ProLash+-seerumia, joka on useasti ollut myynnissä CityDealissä. Tämän lisäksi on olemassa ainakin tavallinen ProLash ja ProLash8.

Päädyin kirjoittamaan tästä oman jutun, kun kyselyitä CityDealissa myynnissä olleesta ProLashista ja sen kyseenalaisesta INCI:stä tuli kommenttiboksiin ja sähköpostiin. ProLashia myös kovasti etsitään hakukoneilla (nään sen blogin ohjauspaneelin liikenteestä), joten tässä tulee! Lainaan tähän osan lukijani Leenan kommentista tuolta Ripsiseerumi-revanssi-postauksen kommenttiboksista.

”Luettuani tässä ketjussa ripsiseerumeista ja “Lauran” listattua ProLash’in INCIn, jota tässä aiemmin kommentoit, innostuin itsekin tilaamaan sitä Grouponin kautta edullisesti. Nyt kuitenkin tunnen itseni petetyksi! Sisällys on aivan eri, mitä Laura aiemmassa kommentissaan luetteli. Pakkaus on samannäköinen, kuin mainoksissa, mutta nimi on ProLash +. INCI näyttää seuraavalta:

Enzyme EPM, distilled water, wool bursa growth genes, toumingzhisuan sodium, ethyl amide MEA, hydrolyzed keratin, propylene glycol, sorbitol, collagen sodium, wheat germ acid, linolenic acid, chitosan glycosaminoglycan, nettle extract, bitter orange flower oil, fourteen acylating, moisturizing, natural extracted cellulose A, vitamin E,& C, panthenol, allantoin, the yankees glycerin extract

Yritin itse löytää cosingista aineet, mutta osaa ei edes tämä sivusto tunnistanut! Joitakin ainesosia tunnistan vanhastaan. Olisin kiitollinen, jos jaksaisit kommentoida tätä kyseistä INCIä, koska sinulla tuntuu olevan hyvin tietoa. Tuntuu epäilyttävältä, että sisältö voi eri pakkauksissa näin vaihdella.”

Pahoittelen jo aluksi, että luvassa on taas romaanin mittainen teksti ilman kuvia. Kuulin tuosta ProLashista usaemmaltakin, ettei INCI näyttänyt ihan siltä miltä piti, mutten silloin löytänyt sitä netistä. Etsiskelin kuitenkin nyt hieman ja huomasin, että tuote on valmistettu HongKongissa. Tämä selittää tuollaisen absurdin INCIn olemassaolon ja myös sen, ettei noita aineita Cosingista löydy. Tuote ei ole pakkausmerkinnöiltään (saati miltään muultakaan osin) EU:n lainsäädännön mukainen eikä sitä todentotta saisi EU-alueella myydä ilman kunnollisia merkintöjä. Se on siis Aasian alueen lainsäädännön mukaan tehty ja sen kyllä huomaa. Tällä alalla on sellainen hauska sanonta, kuin ”mikä on Jenkeissä rajoitettu, on EU:ssa myrkky ja Aasiassa terveystuote”. Tämä sanonta pyörii sitten kaikin eri päin kaikkia alueita koskemaan riippuen siitä kuka sitä kertoo, hehe.  Asiaan sitten.

Tuo Enzyme EPM on löydöksieni mukaan kymmenestä aminohaposta muodostunut proteiini. Sitä näytti olevan aasialaisissa seerumeissa ja se on myös jenkeissä sallittu ja tutkittu n. 3 vuoden ajalta. Se on varmaan juurikin tuo pääasiallinen vaikuttava aine. Turvallisuudesta en löytänyt mitään epäilyksiä, mutta en myöskään mitään tutkimuksia. Wool bursa jäi minulle todelliseksi arvoitukseksi, ymmärsin että kyseessä on jonkinlainen karvan kasvuun (kenties liialliseen?) liittyvä asia/ongelma, joten varmaan tälläkin on jotain vaikutusta ripsiin. En osaa/uskalla sanoa tästä mitään, koska mitään järkevää tietoa en löytänyt.

Tuo toumingzhisuan sodium vasta olikin mielenkiintoinen, laittakaapa hakusanaksi googleen ja katsokaa mitä tapahtuu.. Pienellä selvityksellä aine paljastui hyaluronihapoksi, tarkemmin hyaluronihapon suolaksi. ”Englanninkieliseen” INCIin oli siis vain jäänyt meidän aakkosilla kiinaksi kirjoitettu nimi.. Upeaa toimintaa kertakaikkiaan, luotto vaan nousee ja parempaa tulossa. Ethylamide MEA:ta en löytänyt olemassaolevaksi, siitä löytyi viittauksia vain ProLashia koskevista jutuista. Sen sijaan (phenyl-)ethylamine PEA eli phenetylamine voisi sopia tuohon tuotteeseen, sillä on stimuloivia ominaisuuksia. Muutaman kirjaimen väärinkirjoitus ei tässä konkurssissa tunnu kauhean epätodennäköiseltä. Toisaalta löysin myös arvauksen methoxyethylamide, mutta siitä en osaa kyllä sanoa yhtään mitään.

Hydrolyzed keratin, propylene glycol, sorbitol, wheat germ acid, linolenic acid, nettle extract ja bitter orange flower oil ovat ymmärrettäviä. Collagen sodium pitäisi varmaan olla sodium collagen.. ei EU:n INCI-nimi tosin tämäkään. Ymmärtääkseni ruoan lisäaine kyseessä. Chitosan on kitosaania eli kitiinistä johdettua tavaraa, jolla on antimikrobisia vaikutuksia eli liittyy varmaan jotenkin tuohon säilöntäpuoleen.. mitä ”glycosaminoglycan” tekee sen kanssa, ei harmainta aavistusta.

No mites tämä sitten: ”Fourteen acylating, moisturizing, natural extracted cellulose A..” MMMITÄ? Ei voi ymmärtää. Onkohan ollut tarkoitus lukea ensin fourteen acylating, moisturizing agents ja sitten natural extracted cellulose A, tai jotain.. Käsittämätöntä kamaa. Asylaatio (acylation) ei ole minulle tuttu kemiallinen reaktio enkä osaa sanoa miksi asyloivat(?) aineet olisivat tässä tarpeellisia. Vitamiinit, panthenol ja allantoiini menee taas ihan ymmärryksen piikkiin, mutta mitähän siunattua tuo tuommoinen the yankees glycerin extract mahtaa olla. Hakutuloksia löytyi just tasan ProLashiin viittaavilta sivuilta sekä urheilujoukkue Yankeesista. Toivottavasti ei liity viimeksi mainittuun. Jenkkejä glyserolissa uutettuna..? Kenties jonkun valmistajan glyserolia jossain muodossa.

Te, jotka ette tällaista tuotetta välttämättä halua käyttää, voitte sen varmasti Grouponille palauttaa ongelmitta ihan sillä verukkeella, ettei se ole lainsäädännön mukainen. Näin sitä ei siis saisi EU:ssa myydä. Ihan mahdotonta lähteä sanomaan tuon vaarallisuudesta mitään kun puolessa aineista ei ole mitään tolkkua. Tämä oli mielestäni erinomainen esimerkkitapaus eri kauppa-alueiden lainsäädäntöjen eroista. Hyvä tilaisuus sanoa, että voi kun meillä on täällä kuitenkin hyvin asiat, kun purkkien kyljistä on OIKEASTI mahdollisuus nähdä mitä se sisältää! Jos jollain on jo kokemuksia ProLashista niin tietoa jakoon, kiitos!

Mainokset

34 responses to “ProLash+

 1. Hatunnosto, että jaksoit alkaa tutkia kyseisen tuotteen INCI:ä! Tuon tuotteen kohdalla on kyse aikamoisen räikeästä EU:n lainsäädännön laiminlyömisestä -> rikkomisesta. Ja kun ei se pelkkä etikettien kunnostus edes riitä, jos tuote on tuotu Euroopan ulkopuolelta…. Huhheijaa tosiaan.

  Ehkä (jonkun) kannattaisi reklamoida jonnekin muuallekin kuin suoraan Grouponiin?

  • Kiitos Sirje! Tähän alaan pitää ainakin omasta mielestäni kuulua kuolematon tiedonjano asioista, jos tätä hommaa aikoo elannokseen tehdä ;) Itselläni lähtee välillä vähän käsistä.. Onneksi on tämä blogi johon sitä vuodattaa!

   Olet kyllä aivan oikeassa, jotain pitäisi tehdä, Kuluttajavirasto voisi olla oikea kohde, tosin varmaan päätyy sinne kuuluisaan Ö-mappiin, niinkuin Anjan ilmoitukset niistä hiusväreistä. Noh, kenties joku kaunis päivä me estenomit saamme oman viraston, josta käsin voimme hallita kosmetiikan kuningaskuntaa :D

 2. Tukes tai Kuluttajavirasto olisi oikea paikka. Luulen, että tuohon reagoitaisiin kyllä nopeastikin, koska se on selkeä lainsäädännön ja tuoteturvallisuuden rikkomus.

  Hiusvärien haitalliset aineet kun on laillisia, niin suhtautuminen on hidasta/mitätöntä. :/

  • Toisaalta Groupon monikansallisena verkkokauppana varmasti on keksinyt keinon kiertää tuommoiset, kyllähän sitä saa netissä myydä ja samoin myös tilata mitä vaan ja mistä vaan.

   Tuoteturvallisuudesta on tosiaan hankala kyllä sanoa mitään, voihan tuo ollakin ihan ok tuote. Tuskin siitä nyt näkö lähtee, kun on kerran tuo ensimmäisestä ProLashista paranneltu versio.

 3. Tilasin jokusen viikkoa sitten Grouponilta ProLashiä ja nyt etsiskelin netistä käyttöohjeita, ja törmäsin tähän sivustoon. Olin aivan järkyttynyt, mitä kaikkia sivuoireita tuollaisesta voi tulla! Olin aiemminkin googlannut ripsiseerumeista mutten ollut päätynyt tällaisille sivustoille.. Hieman (tai siis paljon!) kyllä epäilyttää seerumin käyttö. En varmaan uskalla edes kokeilla. Kiitos siis tämän sivuston ylläpitämisestä!

  • Hei ja kiitos mukavasta palautteestasi!

   Tuo ProLash tosiaan on siitä nyt hankala arvioitava, kun aineista ei todellakaan osaa sanoa, että mitä kummia ne ovat. Tällöin turvallisuuden arviointi on erityisen vaikeaa. Ilmoittelen kyllä varmasti, jos löydän tuosta tuotteesta lisää tietoja!

 4. Itsekin mietin tuon ProLashin tilaamista Grouponin kautta, itselläni on tällä hetkellä ripsenpidennykset mutta olen saanut parilla viime kerralla ripsiliimasta allergisia reaktioita, ja halu olisi vaihtaa pidennykset ripsiseerumiin. Lueskelin näitä kirjoituksiasi seerumeista, mutta olisitko voinut vielä koota jonkinlaista listaa seerumeista, jotka mielestäsi ovat turvallisia käyttää?

 5. Tutkiskelin vielä tätä vähän lisää ja löysin sivustolta http://www.prolash8.com tällaisen luettelon aineita:

  Q What’s in ProLash8?
  A The main active ingredient in ProLash8 is Myristoyl Pentapeptide-17. This is a peptide that has been clinical proven to aid and stimulate hair and muscle growth and is completely safe to use. It DOES NOT contain prostaglandins or prostaglanoids which are found in some prescription products, so there is NO RISK of eye itching or irritation with ProLash8

  Full Ingredients:

  Aqua (Deionized Water), Glycerin, Myristoyl Pentapeptide-17, Cyclomethicone, Bis-Vinyl Dimethicone Copolymer, PEG-12 Dimethicone, Biotin (Vitamin B7), dl-Panthenol, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Extract, Cyanocobalamin (Vitamin B-12), Allantoin, Pyridoxine HCl (Vitamin B6), Hesperidin Methyl Chalcone, Steareth-20, Dipeptide-2, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Polysorbate-20, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Retinyl Palmitate (Vitamin-A), Punica Granatum
  (Pomegranate) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf (White Tea) Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

  • Heippa! Ensiksi totean tuohon edelliseen kommenttiisi, että kannattaa ainakin kokeilla seerumia tai ainakin lopettaa niiden pidennysten käyttö jos liimat ärsyttää silmiä. Ripsiseerumeita on markkinoilla aivan loputon määrä tällä hetkellä, joten olisi lähes opinnäytetyön kokoinen homma koota niistä jonkinlaista listaa hyvistä ja huonoista. Minun tietämykselläni en myöskään lähtisi kauhean raa’alla kädellä arvioimaan turvallisuutta kaikista tuotteista, osaan sanoa vain sen minkä tiedän: prostaglandiinipitoisia tulee välttää.

   Tuo listaamasi INCI on kovin tutun näköinen, jos kurkkaat Ripsiseerumi-revanssi-postauksen kommentteja. Siellä nimimerkki ”Laura” on alunperin kysynyt tuon INCI:n perusteella kommentteja ProLashista. Olen löytänyt ProLasheja ainakin kolmea erilaista – ProLash, ProLash+ ja ProLash8. Tämä postaus käsittelee ProLash+-seerumia, jonka huomasin juuri jättäneeni mainitsematta jutussa! CityDealissä on useamman kerran ollut myynnissä juuri tämä ProLash+, josta olen kirjoittanut. Tuo luettelemasi INCI vaikuttaa puolestaan täyttävän EU:n lainsäädännön kriteerit ja tuosta vaikuttavasti ainestaa (peptidistä) olen kuullut muistakin lähteistä. Lukaiseppa tuon Ripsiseerumi-revanssi-postin kommentit muuten, siellä oli suosituksia muistakin seerumeista!

 6. Paluuviite: Joko riittää? | INCImix

 7. Ainakin tuo oranssissa pakkauksessa oleva Prolash+ löytyy EU:n rekisteristä nrolla 010909547. Tuoteturvallisuustutkimukset ym. ok.
  Tuote on ranskalainen ja valmistetaan täysin laillisesti lisenssillä HK.

  • Ok, hyvä tietää. Ainakin se puteli, jota diileissä myydään, on usein tämän näköinen. Tämä postaus koskee tuon paketin pakkausmerkintöjä, jotka eivät takuulla ole eurooppalaisia peruja. INCIä tutkimalla kyseessä kuitenkin vaikuttaa olevan sama litku, joten tuo paketti lienee tehty juurikin näille meidän markkinoille. Toisessa lukee HongKong ja toisessa Ranska, joten veikkaisin tuon toisen ehkäpä vain pakattavan Ranskassa..? Sillä nyt toisaalta ei ole väliä, mutta hassua miten eri tuotteet voi olla eri markkinoilla ja miksi kummassa tuota alkeellista versiota on edes tuotu EU:hun. Varmaan halvalla saatu iso erä, ainakin diilien määrästä päätellen.

 8. Sinisen Prolashin myyjä on ruotsalainen agentti, joka myy Grouponilla kaikkialla Euroopassa -myös paljon muuta kuin tätä seerumia. Ulkomaalainen myyjä ei ole Tukes rekisterivelvollinen, eikä suomalainen lainsäädäntö koske näitä. Ulkomaalaiset firmat saavat täysin laillisesti myydä ”mitä vain” verkkokaupoissaan meille suomalaisille. Oranssi Prolash+ on kuulema rekisteröity Tukesiin, ja se ei sisällä mitään lääkeaineita, joista nyt paljon puhutaan.. Myynnissä on paljon sellaisia seerumeita, joista ei ole mitään näyttöä saatavilla.. esimerkiksi tämä nyt Grouponilla myynnisä oleva Lash P7, jota on myyty huimasti ympäri eurooppaa. En löytänyt siitä mitään tietoja..

  • Suomalainen lainsäädäntö ei ole ollut tässä se mittapuu, vaan EU:n yhteinen kosmetiikka-asetus. Se määrää tarkasti esimerkiksi pakkausmerkinnöistä kaikkialla EU:n sisällä, joten koskee myös ruotsalaisia. Näin ollen ”mitä vaan” ei todellakaan voi myydä nettikaupoissa. Suomessa meillä on joitain lisäyksiä kosmetiikka-asetukseen, kuten esimerkiksi kielivaatimus (suomi + ruotsi) pakkausmerkintöjen kohdalla, mutta se koskee tosiaan vain meillä täällä rajojen sisällä myytävää kosmetiikkaa.

   Oranssissa ja sinisessä ProLash+:ssa on samat INCI:t eikä kumpikaan sisällä lääkeaineita, se tulee kyllä selväksi sisällysluetteloista. Jemima myy tuota oranssia seerumia, ja sen vuoksi se on täytynyt rekisteröidä. Kyse oli ennenkaikkea absurdeista pakkausmerkinnöistä, joita tuossa sinisessä seerumissa oli. Ja koska niitä myydään EU:n alueelta EU-kansalaisille, niin ne merkinnät kyllä pitää olla kunnossa. Mutta seerumeita on niin paljon, että varmasti monista ei löydy mitään tietoa, niinkuin tuosta mainitsemastasi. Olen huomannut, että juurikin noista diileissä myytävistä ”uusista” seerumeista ei tahdo millään löytyä mitään!

 9. Näinhän se on.. tarkoitin aiemmasa kommentissani näitä tuotteita, jotka tulevat Eu:n ulkopuolelta. Jos myös firma on EU:n ulkopuolella, ei koske valitettavasti myöskään EU lainsäädäntö.. kuitenkin voidaan myydä meillä laillisesti verkkokauppojen kautta.
  Mutta enemmän olen huolissani niistä seerumeista, jotka sisältävät lääkeaineita yms. Normi vitamiineja sisältävät lienevät kuitenkin aika ok, kuten nämä em. Ja näitä uusia tuotteita tulee ja menee samaa tahtia..
  Kyllä näitä tuotteita seurataan myös viranomaisten taholta kaiken aikaa meillä Suomessa, sikäli meillä kuluttajat voivat olla levollisin mielin.. ;)

  • EU:n ulkopuolisia myyjiä eivät EU:n lait tietenkään koske :) Mutta tätäkin myydään tosiaan milloin Ruotsin, milloin Suomen kautta, eli sen takia pitäisi kyllä olla hommat kunnossa.

   Lääkeaineseerumit ovat todellakin huolestuttavampia, mutta ne ovat onneksi nyt selvittelyn alla, vihdoinkin!

   Toki viranomaisten taholta seurataan tuotteita, mutta kaikkea ei valitettavasti millään keretä tekemään. Kun Tukes tekee tarkastuksia muutaman vuoden välein, sieltä on seurauksena aina aikamoinen arsenaali poisvetoja/huomautuksia/puutteita. Esimerkiksi viherpestyt hiusvärit ovat suurensuuri ongelma, johon viranomaiset eivät ole kyenneet vielä puuttumaan. Kemikaalikimara-blogista löytyy lukematon liuta näitä esimerkkejä Suomessa myynnissä olevista törkeän väärin markkinoiduista eko-hiusväreistä. Ja usein kuitenkin käy niin, että tuote ehtii markkinoille ennen mahdollista poisvetoaan :/

 10. minä ostin emännälle tuon prolash+. hyvin toimi tuote mutta akka lähti toisen matkaan. alko kelpaamaan muillekin.

 11. Moikka, ostin tuon Prolash+:n Grouponilta ja olen nyt sitä 2 viikkoa käyttänyt. Ripset kyllä kasvaa, mutta minulla tuli ripsirajaan punaisia kutisevia patteja. Mistäköhän voisi johtua? Allergioita ei ole, joten vähän epäilyttää putelin sisältö.. Lopetin tietenkin käytön, saa nähdä lähteekö patit.. Yritin haittavaikutuksia suomeksi ja englanniksi etsiä mutta ei löytynyt mitään.

  • Aaaapua, kuulostaa tosi pahalta. Ei mitään käryä mitä siellä voisi erityisesti olla, mikä tuollaista aiheuttaa, koska koko INCI oli yksi suuri sekasorto. Yleensä ne ns. aktiiviaineet ovat niitä, jotka voivat herkistää, eli tässä tapauksessa siellä oli jotain käsittämätöntä ”wool growth bursa”:a tms. Ei koskaan selvinnyt minulle, mitä se on. Epäluuloni Prolash+:aa kohtaan otti taas aimo harppauksen eteenpäin. Tule ihmeessä kertomaan, mitä ripsirajallesi tapahtuu nyt kun olet lopettanut käytön!

 12. Tämä parjaamasi Prolash+ on muuten Tukes rekisterissä, Kannattaako kovin paljon pitää meteliä, ettei tule itselle ongelmia.. ajattelin vain..

  • Tottakai se on rekisterissä jos suomalainen yritys sitä myy. Se oranssi on ymmärtääkseni uusittu, EU:n lainsäädännön mukainen paketti. Jos mielestäni koko juttu on täysin vitsi ja kaikessa päättömyydessään uskottavuutensa menettänyt (minun silmissäni), niin minulla on mahdollisuus ilmaista mielipiteeni siitä omassa blogissani.

 13. Totta saa puhua sananvapauden nimissä, mutta vihjailusta tai (jos ei puhu totta, esim. blogissa ja se on oikeushenkilöä = yritystä vastaan)herjaamisesta voi saada sakkoja tai 6 kk linnaa.. onneksi ollaan kuitenkin Suomessa, eikä missään Amerikassa =)

  • ProLash+ uusitussa, EU:n lainsäädännön vaatimukset täyttävässä paketissaan voi löytyäkin Tukesin rekisteristä. Sen sijaan se sininen puteli, jossa osa INCI:stä on kiinaksi (tms, en tunnista kieltä) ja täysin absurdeilla merkinnöillä sietäisi kyllä joutua jonkun tarkastelun alle, se on yksinkertaisesti väärin. Ja kiitos kovasti lainopillisista neuvoistasi, mutta myös Suomen lainsäädäntö on minulle sen verran tuttua, että tiedän kyllä aivan tasan missä menee raja niin, etten joudu ripsiseerumipuheistani puoleksi vuodeksi linnaan ;)

 14. Kosmetiikkamyyjä

  Aliisa Ursulalle olisin halunnut sanoa, että hyvä kun lopetit tuotteen käytön. Voit hyvin olla jollekin tuotteen ainesosalle allerginen, se on kosmetiikassa kovin tavallista (vaikka emme sitä etukäteen tietäisikään) ja varsinkin silmän ymp.iholla. Toinen mahdollisuus liittyen karvankasvu-tuotteeseen on se, että (kuten säärissä vahauksen jälkeen) uutta karvaa saattaa olla tulossa, jotka eivät ole päässeet ”ihosta ulos”. Säärille suositellaan tällöin kuivaharjausta, mutta herkälle silmänympärysiholle ilman huuhteluainetta pesty pyyhe on ehkä sopivin tuote ”hellään harjaukseen”, pienellä varauksella. Ärtynyttä ihoa ei kannata tietenkään kovasti hangata. Hellävarainen ihon kosteuttaminen saattaa auttaa myös.. palkinnoksi kärsivällisyydestä saatat saada tuuheat ripset!

 15. Mielenkiintoinen postaus! Itse olen kauhistellut, että ripsiseerumeissa saa käyttää lääkeaineita. Testasin blogissani juuri tuon oranssissa pakkauksessa olevan Pro Lash+:n. http://www.makeups.fi/blog/3432004/prolash-ripsiseerumi/
  Tuote on Jemimsta. Jemiman sivuilla lukee, että ” Tuote on kehitetty Ranskassa, josta sille on haettu OHIM/ EU sertifiointi.
  Seerumi valmistetaan lisenssillä Kiinassa, koska päämarkkinat ovat Aasiassa.”
  Ainesosiksi mainitaam ”Tislattu vesi,100% kasviperäiset EPM-entsyymit (11,63%) , E-vitamiini (13,16%), C-vitamiini (4,28%), aminohapot (karvatuppien aktivoija /kasvutekijä) 10 erilaista, hyaluronihappo (kosteudensitoja)”

  • Kiitos palautteesta! Sisällöltään tuo tosiaan vaikuttaa ihan ok:lta, mutta nuo ainesosaluettelon merkinnät vaan ovat niin kertakaikkisen käsittämättömiä että huh :D Tuosta ks. seerumista olen kirjoittanut uudestaan pariinkin otteeseen :)

 16. Otin ripsenpidennykset pois pari viikkoa sitten ja tilasin Grouponin Prolash+ -diilin. Olen kärsinyt silmien vetistämisestä/vuodosta/punaisista silmistä. Aloitin meikkaamaan uudestaan pidennyksien poisoton jälkeen ja yritän juuri tutkia että mikä allergisoi ja ilmeisesti tuo Prolash+ ainakin jonkin verran. Muita tuotteita mitä otin käyttöön nyt oli Lumenen BB ja Kicksin Fiberwig ripsari, mutta tuo vikana mainittu allergisoi kyllä myös..

  • Kannattaakin karsia mahdollisia herkistäviä aineita jättämällä yksi kerrallaan pois. Prolash on ärsyttänyt joidenkin silmiä, mutta jos ripsari on vanha niin sekin kannattaa vaihtaa. BB-voide tuskin silmiäsi ärsyttää, toki sekin teoriassa on mahdollista. Jättäisin ensin pois seerumin ja vaihtaisin mahdollisesti muutamaa kuukautta vanhemman ripsivärin ja sitten katsoisin mitä tapahtuu :)

 17. Just kauppas puhelimessa liikkeeseen mutta otin vain tutustumispakkauksen kun jotenkin oli mielessä että täällä oli jotain puhetta tästä seerumista. Laitan incin kunhan saan putelin. Ja siinä on kaks eri tuotetta..

  • ProLash on kyllä todettu lääkeaineettomaksi, mutta INCI oli mielestäni niin naurettava, että se on ikuisesti syöpynyt mieleeni ja pilannut brändin omalta kohdaltani. Tuotehan voi olla vaikka kuinka hyvä! Laita tietoa ja kokemuksia kun olet päässyt sen kanssa sinuiksi! :)

 18. Saijastiina

  Mulla on toiminut oranssi prolash+. Pituutta ripsiin on tullut pari milliä lisää, en tiedä oisko vähän tuuheuttakin. Ei oo vielä ainakaan kutitellut silmiä, eikä muitakaan haittavaikutuksia ole näkynyt nyt vajaan kuukauden käytön jälkeen. Toivon vaan hartaasti ettei niitä lääkeaineitakaan nimenomaan tuossa oranssissa ole, koska tilasin sitä juuri lisää, ihan vaan koska se vaikuttaa niin hyvälle. Edellinen putelihan ei ole yhtään edes vajautunut, mutta ajattelin vain ihan varuilta kun sattui olemaan taas groupon tarjouksessa.

  • Näitä Prolasheja on tosi paljon erilaisia, en pysy yhtään kärryillä että mikä on mikä! Luulisin, että tuo tämän jutunkin versio katosi markkinoilta ja pakkausta hieman paranneltiin. Prostaglandiinit (lääkeaineet) ovat aika kalliita ja prolash puolestaan ei, joten se ainakin puhuisi omalta osaltaan lääkkeettömyyden puolesta. Kiva kuulla, että on löytynyt hyvä tuote!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s