Labratuotokset

Keväällä meneillään olleen labratyökurssin yhteydessä olemme päässeet valmistamaan tuotteita itse. Aiemmin muiden kurssien yhteydessä on tehty jo shampoo, hoitoaine ja kosteusvoide, jotka reippaasti ylihajustimme työparini kanssa niin, että Tiginkin tuotteet kalpenevat niiden rinnalla. Näistä käyttökokemuksista viisastuneena osasin välttää sitä hajusteilla läträämistä tällä kertaa!

Tehtynä on nyt kasvovesi, antiperspirantti, kasvovoide sekä uudestaan shampoo ja hoitsika. Noh, meidän hoitoaineesta tuli hiusnaamiota hieman liiallisen homogenoinnin tuloksena ja se piti purkittaa kannelliseen purkkiin. Kaikessa komeudessaan näyttävät näinkin jännittäviltä. Osa tuotteista on muualla, joten eivät päässeet kuvaan, mutta samannäköistä kamaa nekin.

Hurjaa. Näitä käyttäessä huomaa pakkauksen merkityksen, on nimittäin aika tylsiä tuolla kylppärissä.. Olisi näitä saanut halutessaan värjätä, mutta päätimme  nyt ottaa varman päälle ja jättää ylimääräiset väriaineet pois. Myös kokonaan hajusteettomia tuotteita sai tietenkin tehdä.

Valmistusvaiheessa huomattiin se karu totuus tuotteiden koostumuksessa: veden määrä tuotteissa on aivan päätähuimaava. Näissäkin täyteläisen tuhdeissa voiteissa ja hiushoiteissa oli veden jälkeen seuraavaa ainetta maksimissaan n. 5-9% veden osuuden ollessa usein sitä 80% luokkaa. Vetenä kosmetiikkatuotteissa ei muuten käytetä mitään kraanavettä, jos joku on sitä joskus miettinyt. Veden täytyy olla ionivaihdettua vettä, joka ensin meillä ainakin kiehautettiin ja sitten jäähdytettiin. Ioninvaihdin siis poistaa vedestä ei-haluttuja metalleja/suoloja, jotta ne eivät reagoi valmiissa tuotteessa. Ionivaihdetun veden juominen on vaarallista, sillä elimistöön joutuessaan se sitoo elimistön suoloja itseensä.

Ensi vuonna päästään kuulemma ensimmäistä kertaa valmistamaan myös värikosmetiikkaa eli omia huulipunia, luomivärejä ja poskipunia!

Mainokset

7 responses to “Labratuotokset

  1. Voi sitä voidetta käyttää vaikka pieninä määrinä säärille…. :D T. Parfymööri-ystäväsi

  2. Juu, hajusteita maltilla.
    Sinun pitää tietty suunnitella noihin etiketit, tuotemerkille INCImix. :)

  3. Voih, miten siistiä olisi päästä tuommoisia sekoittelemaan! Olen kade :)

    • Meillä on ehkä tulossa ensi syksynä mahdollisuus päästä kokeilemaan labrailua eräänä erikoistapahtumapäivänä! Ilmoittelen lisää kun tieto varmistuu tai tulee julkiseksi :)

  4. Jaa joku perusresepti ja ohjeet blogissa:)

    • Mietin sitä, mutta törmäsin heti muutamaan ongelmaan! 1. Reseptit ovat kuolemantylsiä ja aineista puhutaan kauppanimillä, ne ovat myös melko vaikeaselkoisia. 2. Kaikkiin tuotteisiin tarvitaan magneettisekoittajaa, lapasekoittajaa, homogenisaattoria jne. joten hankalaksi menee. 3. En tiedä ovatko reseptit julkisia vai ovatko ne kenties jotenkin suojattuja, joten en uskalla lykätä niitä julkiseen jakoon :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s