Aurinkosuojauutisia

Nyt kun ilmat suosivat enemmän (tai vähemmän), on aika palata aiheeseen aurinkosuojat. Kirjoittelin kemiallisista ja fysikaalisista aurinkosuojista lyhykäisesti postauksessa Suuri aurinkosuoja-arvoitus. Tuolloin meillä oli kansainvälisellä viikolla ollut luennoitsija, joka varoitteli joidenkin kemiallisten filttereiden mahdollisista pahemmistakin haittavaikutuksista. Lupasin silloin palata aiheeseen, mutta valitettavasti en vieläkään ole saanut käsiini ks. luennoitsijan materiaaleja.

Ongelma ei ole kuitenkaan tämän näköinen. Kauneusalan ammattilaisten sivuston Komedo.fi:n päätoimittaja Jari Kannela vinkkasi sähköpostiini laajasta artikkelista, joka käsittelee juurikin kyseistä aihetta. Artikkeli on vielä sopivasti käännetty suomeksi, joten helpottaa lukemista. Kyseinen käännös on alkuperäisestä artikkelista Is Your Sunscreen Doing More Harm Than Good? (alkuperäinen löytyy tuon linkin takaa), joka on julkaistu Skin Inc.-lehdessä toukokuussa 2012. Artikkelin on suomentanut Sari Tuomola, joka on Jari Kannelaa lainatakseni työskennellyt useita vuosia mm. lääketieteen ja kirurgian parissa kaupallisella puolella. Komedo.fi on julkaissut käännetyn artikkelin ”Aiheuttaako aurinkosuojasi enemmän haittaa kuin hyötyä? sivuillaan,  käykääpä lukaisemassa. Huomatkaa, että teksti on 4 sivua pitkä, joten klikkailkaa eteenpäin lukeaksenne koko teksti.

Oikein ihanaa Juhannusta kaikille ja nauttikaa olostanne. Omaan keskikesän juhlaani kuuluu mökkeilyä ystävien kanssa ja paljussa loikoilua. Ja muistakaa suojautua siltä auringolta.

Mainokset

2 responses to “Aurinkosuojauutisia

  1. Aihe on mielenkiintoinen, mutta suomennettua artikkelia lukiessa huomio keskittyy lähinnä google translator- typpiseen suomennokseen… Melko tökeröä kieltä suurimmaksi osin.

    • Ihan melko hyvää suomea mielestäni, tosin luin vaan aika pikaisesti. Tietysti alkuperäinen on aina paras. Niin ja en tosiaan suomentajasta tiedä itse mitään, joten en lähde arvioimaan hänen kyvykkyyttään muutenkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s