Huuliin lisävolyymia

Sain eräältä lukijalta kyselyn turvottavista huulimeikeistä ja ajattelin samantien rustata pikaisesti postauksen kasaan.

Turvottavia huulituotteita on paljon erilaisia niin huulirasvojen kuin kiiltojen ja punienkin muodossa. Nimityksinä vaihtelee huulia turvottavat, pullistavat, täyteläistävät ja ties mitä muuta tekevät ominaisuudet, USA:ssa käytetään myös nimitystä ”re-shaping” eli uudelleen muotoileva huulituote. Useimmiten huulia turvottavat tuotteet ovat huulikiiltoja. Tällöin niihin lisätään paljon valoa heijastavia aineita, kuten micaa tai runsaasti glitteriä, jotka luovat yksistäänkin vaikutelman runsaammista huulista.

Vaikutusmekanismeissa on eroja. Toiset tuotteet toimivat välittömästi, toiset pitkällä ajanjaksolla ja jotkut sekä että. Välittömän täyteläisemmän vaikutuksen tuovat tuotteet perustuvat huulten verenkiertoa stimuloiviin ja jopa kevyesti ihoa allergisoiviin vaikutuksiin. Tuotteisiin lisätään aineita, kuten esimerkiksi mentholia ja kanelia, jotka ärsyttävät huulten ihoa. Tästä johtuu myös useiden tuotteiden kirvelevä tai pistelevä tuntuma iholla. Tällöin verenkierron vilkastuessa huuliin kerääntyy nestettä, lopputuloksena turpeammat huulet. Muita tällaisia kevyesti ärsyttäviä aineita voivat olla esimerkiksi kapsaisiini (chileissä), kofeiini, inkivääri tai lamosalali (eng. wintergreen). Myös niasiinilla sanotaan olevan vaikutusta pintaverisuonten turpoamiseen. Sama vaikutelma on nähtävissä syötäessä tulisia ruokia – veri kerääntyy huuliin turvottaen niitä ja tehden niistä punakammat.

Aivan aukoton suunnitelma tämä ei ole; ihmiset reagoivat eri tavoilla eri aineisiin. Toisilla ärsyttävät aineet eivät välttämättä tuo haluttua tulosta, toisilla puolestaan voivat suupieletkin ärtyä pahannäköisiksi. Vaikutus on kuitenkin vain hetkellinen ja tuotetta täytyy lisätä uudestaan melko pian. Kääntöpuolena voisi sanoa, että aineet voivat olla huulten superherkälle iholle melko armottomia. Useampana päivänä peräkkäin käytettynä huulten iho saattaa kesiä ja kuoriutua kokonaan pois. Vaarallista se ei toki ole, ikävää vain. Toisaalta, onhan siinä sitten sivutuotteena tehokas huulikuorinta. Pitkällinen, jatkuva käyttö voi tosin aiheuttaa ihon vaurioitumista ja sen tuloksena haavaumia.

Kaikki turvottajat eivät perustu tähän ärsytysreaktioon. Joidenkin huulituotteiden toimintaperiaatteena on nesteen sitominen huuliin hydrofiilisten (vesihakuisten) aineiden avulla. Tällöin tuotteeseen on lisätty molekyylejä, jotka sitovat itseenä vettä ja turpoavat iholla, lopputuloksena tässäkin täyteläisemmät pusuhuulet. Esimerkiksi hyaluronihappo toimii tällä periaatteella. Myös sen vaikutus on hyvin lyhytaikainen, samaan tapaan kuin aiemmilla ärsyttävillä ainesosilla.

Pidemmällä aikavälillä toimivat tuotteet perustuvat peptidien toimintaan. Näin pyritään stimuloimaan huulten omaa kollageenin ja elastiinin tuottoa. Tämä saavutetaan vasta useiden viikkojen jatkuvalla käytöllä. Tällöin tuloksena on ehkä ennemminkin juonteiden tasoittuminen ja sitä kautta huulten ulkonäön parantuminen. Joskus tällaisiinkin tuotteisiin (jotka voivat usein olla myös tavallisia turvottavia huulituotteita kalliimpia) on lisätty myös välittömästi turvottavia ainesosia koetun tehon maksimoimiseksi.

Mainokset

4 responses to “Huuliin lisävolyymia

 1. Huh, Kokeilin kaverin kanssa kerran tuollaista tuotetta kaupassa. Huulia pisteli ja kirveli muutaman tunnin. ja kyllä ne turposikin, näytti siltä, että olisi tullut allerginen reaktio. kaikinpuolin kamala kokemus. Visuaalisesti ihan kauhuleffaefektiä, että wink wink vaan leffamaskientekijöille.

  Blogisi on muuten oikea aarreaitta. Löysin sen vasta ja kiinnostavien kirjoitusten parissa saisi kulumaan useamman päivän. Kiitos siitä.

  Effi

  • Huh! Itselläni myös huulet näyttää aika villeiltä aina tulisen ruoan syömisen jälkeen, joten todennäköisesti turvottaisi minullakin aika karsean näköisiksi, jos siitä saa yhtään osviittaa, että miten reagoi. Täytyisi varmaan sitten kokeilla noita hyaluronihappoisia jos kokeilisi. Ei ole vielä tullut tarvetta.

   Voi kiitos ihanasta palautteestasi!

 2. Hei! Luin jostain, että hyaluronihappo olisi molekyylinä sen verran iso, ettei se pääse ihoon vaan jää sen pinnalle… Eli toimivatko sitten kaikki hyaluronihappoa sisältävät tuotteet vain pinnalla eivätkä syvällä, missä oikeasti voisi saadakin muutoksia aikaan? :O

  • Kyllä, hyaluronihappo on niin iso, että se jää ihon pinnalle. Ainoastaan ruiskun kautta voi päästä syvemmälle. Itseasiassa pistoshoitona erittäin käytetty ja tehokas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s