Hyvästit ripsille

Koska mun nykyisestä kotikylästä ei todentotta löydy ripsiteknikkoja, oli tiedossani alunalkaenkin se fakta, että elokuussa ne karvat lähtee. Huollatin viimeksi ripsiäni kesäkuun lopulla laskeskellen, että kyllä ne kahdessa kuukaudessa melko hyvin kasvaa pois.

Toisin kävi. Nyt kun sitä aikaisempaa tarvetta pysymiseen ei enää ollut, niin karvathan ei liikkuneet mihinkään. Ne vaan roikkui ja roikkui mukana viikosta toiseen, kuudenteen viikkoon mennessä oli tippunut ehkä n. 30 %. Toki ne hiljalleen harveni, mutta edelleen olivat melko siistissä kunnossa ja kerroksella ripsiväriä aivan loistavat. Päätin sitten lähteä reissuun niiden kanssa, koska olisi ollut surku kiskoa ne irti. Pakkasin mukaani poistoaineen sekä permis- ja kestoväriaineet. Tietysti sillä sekunnilla kun pääsin Ranskaan, ripset alkoivat tippua melko hyvää tahtia. Tänään päätin, että sunnuntai on hyvä päivä hankkiutua karvoista eroon ja niin kävin tuumasta toimeen.

8 viikkoa mukana roikkuneet karvat näyttivät herätessäni aamulla tältä. Ovat kyllä siis aika karmaisevan näköiset, en viitsinyt enää edes harjailla niitä. Todellisuus ei ollut ihan noin hirveä vielä, nopealla harjauksella olisi olleet ihan kestettävät vielä ensi viikon.

Sitten poistoaine kehiin. Remover siis liuottaa liiman ja hetken odottelun jälkeen ripsikuidut ikäänkuin liukuvat irti, kun päästä ottaa pinsetillä kiinni ja kevyesti nykäisee. Oma karva jää kiinni, paitsi jos se on aivan viimeisillään irtoamassa. Silloinkaan se ei tunnu miltään, koska karva ei ole enää kiinni missään, ja tippuisi jokatapauksessa parin päivän sisällä. Poisto-operaatio ei satu lainkaan, kunhan muistaa pitää silmänsä kunnolla kiinni. Silmiin joutuessaan aine kirvelee, mutta sen voi samantien pestä pois ja laittaa vaikka uudestaan, jos vaikutusaika ei ollut riittävä. Tähän väliin haluan painottaa, että oikein tehdyt pidennykset eivät vahingoita omia ripsiä. Jäljellä on edelleen sama määrä samanpituista ja -näköistä karvaa, kun mitä mulla on ollut viimeiset 15 vuotta. Lopputulos oli tämännäköinen noin vartin poisto-operaation jälkeen.

Sitten ei muuta kuin ripsipermiksen tekoon. Ripsipermanentti syntyy samalla periaatteella kuin hiukseen tehtävä permanentti. Ensin ripsi käännetään tarrarullan päälle ja siihen levitetään permanenttiaine, joka vaikuttaa vartin. Sen jälkeen aine pyyhitään pois ja perään laitetaan kiinnitysaine, joka saa muhia kymmenisen minuuttia. Lopuksi kiinnitysaine pois ja tarrarulla irroitetaan kevyesti vedellä pyyhkimällä. Avot, permis on valmis. Juuri permanentatun ripsen kestovärjäys vie vain 2 minuuttia, koska karva on valmiiksi pahoinpidelty ja huokoinen eli nappaa värin itseensä samantien. Näin siis RefectoCilin permisaineilla ja väreillä, vaikutusajat voivat vaihdella vähän merkeittäin. Tällaiset karvat mulla on nyt.

Ei nyt mitkään pidennysten veroiset, mutta kyllä näillä hyvin elelee. Itseasiassa nää on oikein kauniit ja luonnolliset. Ja voi se silmien hieromisen autuus. Permanentti ei ihan hirvittävän hyvin tarttunut, removerin jäämät saattoivat olla vähän pahasta siellä pohjalla. Kyllä se siis taivutti, mutta ei ihan niin kaareviksi kuin halusin. Yleensä käytän aina Refen Saline Solutionia alle poistamaan kaiken ylimääräisen ripsistä, mutta eipä nyt tullut pakattua mukaan. Saline on siis ihan keittosuolaliuosta, joten sellaisen voin keitellä kotosallakin. Täytyy taivutella uudestaan myöhemmin.

P.S. Vähän armoa noille nyppimättömille kulmakarvoille ja kampaamattomalle naamalle, ne on ihan aamuisessa luonnontilassa enkä ajatellut mun nahan olevan kuvien tärkein pointti.

Mainokset

4 responses to “Hyvästit ripsille

  1. Hienot tuli! Kivat toi timantit kyl, vois itekkin joskus koklaa. Onks sulla noin tummat kulmakarvat oikeesti vai ootko värjänny niitä? Mulla tuntuu ettei koskaa tartu kestovärit ees kulmiin :(

    • Kiitos, ihan kivaa vaihtelua taas olla ihan luonnontilainen. On aika harvinaisuus täällä päässä maailmaa noi ripsienpidennykset.

      Kulmakarvat on ihan omat, mulla on melko tummat ripset ja kulmat luonnostaan mutta hius on aika vaalea. Hassu yhdistelmä. On niihin siis jonkin aikaa sitten sutaistu väriäkin vähän tasaamaan muotoa, mut väri on kyllä aikalailla tuo.

  2. Voi onpa sun hiukset nyt vaaleet verrattuna siihen kuvaan jonka laitoit joskus keväällä itestäs :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s