Hyvästi BB, CC-voiteet jo tulossa?

En ole paljon BB-creameista täällä kirjoitellut, koska uskon, että kotimaiset kosmetiikkabloggaajat ovat sanoneet niistä kaiken tarvittavan. Tämä liippaa kuitenkin läheltä; kyse on seuraavasta tulevasta aallosta näiden BB-voiteiden jälkeen. Eihän niitä meillä myytäviä nyt tietenkään voi BB-voiteiksi sanoa, mutta hei mahtava homma, että on vihdoin saatu aikaan kunnon sävyttävät päivävoiteet.

Asiaan. Chanel on lanseerannut Kiinan markkinoille CC-voiteen. Chanelin CC eli Complete Correction-voide peittää, tasoittaa ihon, suojaa auringolta, hoitaa ihoa jne. Ensin ajattelin CC:n olevan vain Chanelin oma keksintö BB-voiteesta, CC kun on Chanelille muutenkin melkoisen ominainen kirjainyhdistelmä.

Olinkin väärässä. CC-voiteet eli Color Control-voiteet ovat nekin Aasiasta peräisin ja siellä olleet markkinoilla jo tovin. Tuo Chanelin CC on aika kysyttyä tavaraa Kiinassa ja saanut hyvät arvostelut, mutta muualta sitä ei vielä saa. Salaperäistä. On niitä tulossa tänne meidänkin suuntaan maailmaa, mutta ei ihan vielä. Alluren sivuilta löysin kirjoituksen CC-voiteista, joita ollaan tuomassa Amerikan markkinoille. Ensimmäinen Jenkkeihin rantautuva yksilö on Olayn CC, joka julkaistaneen lokakuussa. Seuraava oli Juice Beautyn (ei sanonut merkkinä minulle ainakaan yhtään mitään) CC, joka oli tulossa tammikuussa 2013. Samoihin aikoihin odoteltiin myös arvon Chanelia rantautuvaksi amerikkalaisten saataville. Aasiassa muita tällä hetkellä suosittuja CC-voiteita valmistavat mm. iFiona ja Rachel K.

Mikäs CC:n sitten erottaa BB:stä? Näitä ei nyt tietysti ihan voi verrata L’Orealin tämänhetkisiin markkinamagneetteihin. Lorkkuhan siis omistaa Garnierin (ensimmäinen Suomeen rytinällä tuotu BB) ja Maybellinen (myös uusi BB) sekä sillä on oman L’Oreal Paris-linjan alla useampikin eri BB-cream. Aasialaisissa BB-voiteissahan peittävyys on ihan eri luokkaa, ne ovat enemmänkin väriltään harmahtavia ja täysin eri luokkaa kuin nämä meidän markkinoilla pyörivät sävyttävät päivävoiteet. CC-creamit tarjoavat kaikki oikeiden BB-voiteiden edut, mutta vielä lisää. Koostumusten pitäisi olla BB:itä kevyempiä, aineiden tehokkaampia, aurinkosuojan korkeampi, peittävyyden ja kestävyyden huippuluokkaa. Paranneltu BB siis. CC:issä on entistä enemmän ihoa hoitavia ja korjaavia ainesosia. Lisäksi öljyisyyttä on pyritty vähentämään paremman ihotuntuman ja kauniimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Monista lähteistä löysin viittauksia, että CC:issä olisi käytössä White Tea Extract:ia, Green Tea Leaf Extract:ia sekä hyaluronihappoa. C-vitamiinia näytti olevan myös useammissa tuotteissa. Alluren kirjoituksessa mainittiin myös tarkemmin esimerkiksi N-acetyl glucosamine ja Niacinamide Olayn voiteessa. Tuon Olayn CC:n pitäisi myös ”reduce the appearance of pigmentation” eli vähentää ihon pigmenttimuutosten näkymistä. Huomhuom, ”the appearance of..”, ei siis sama asia kuin ”reduce pigmentation”. The Beauty Brains kirjoitti nimenomaan tästä mainossanoilla kikkailusta. Vaikutetaan jonkin asian näkyvyyteen hetkellisesti, ei välttämättä lopullisesti.

Sitten vaan arvailuja kehiin, että miten käy. Lähteekö CC:t maailmanvalloitukseen vai jäävätkö ne edeltäjiensä jalkoihin? Todella moni lafka vasta tuo markkinoille omaa versiotaan BB-voiteesta, eikö olisi vähän hölmöä puolen vuoden sisään vesittää kaikki ja sanoa, että tässä tämä nyt olisi vielä parempana? Toisaalta jos valjastetaan maailman kosmetiikkakoneistot markkinoimaan CC:t läpi, niin en kyllä yhtään lähtisi vähättelemään sitä voimaa. Nähtäväksi jää, ei muuta kuin jännityksellä odottelemaan tulevaa.

Mainokset

14 responses to “Hyvästi BB, CC-voiteet jo tulossa?

 1. Never heard.. Vaikuttaa iha hyvält mut käyks sit Cc-voiteissaki sillai ettei ne oo niitä oikeita täällä länsimaissa, vaan taas vähän kevyempiä ku oikeet, saa nähä :D Toi Chanel kiinnostais, ompa hölmöö ettei sitä saa ku Kiinasta. Toivottavasti tulis pian tännekkin :)

  • Juu on uusi tuttavuus itsellenikin tämä. Mites seuraavaksi olisi DD-voide? Nähtäväksi jää, arvauksesi voiteiden ”keventämisestä” voi hyvinkin pitää paikkansa, Euroopassa kun ei ihan mielettömät markkinat esimerkiksi valkaiseville tuotteille ole. Chanelin laitoin jo tilaukseen työkaveriltani, saas nähdä mitä tulee!

 2. mites jane iredalen bb, eikös se kuitenkin ole aito bb? ;)

  • Voipi ollakin, enpä ole nähnyt tai kokeillut. Ja on varmasti muitakin, kyllähän netistä saa tilaamalla ihan mitä vaan. Tarkoitinkin nyt lähinnä noita kaikkialla myytäviä L’Orealia yms, jotka mainitsinkin. Pääpointti ei ollut BB-voiteissa tai niiden aitoudessa. Itse en tarvitse esimerkiksi aasialaisista voiteista löytyviä valkaisevia ominaisuuksia, joten olen erittäin tyytyväinen näihin kaupoissa oleviin :)

 3. Mäkään en ollut kuullut näistä! Vaikuttaa hyvältä, toivottavasti tulee markkinoille koska esim Lumene ja se Lorealin uus Nude BB on musta ainakin todella hyviä. Mielenkiintosta nähdä voiko niistä saada vielä parempia!

 4. Paluuviite: The Great Chanel CC | INCImix

 5. Kiehl’s:in bb voiteet näköjään on sitenkin cc voiteita. Sillä ne lupaa aika lailla samaa mitä cc voiteet ajaa takaa

  • BB ja CC-voiteiden ero on siinä, että CC-voiteet peittävät hieman enemmän ja tarjoavat vähän enemmän suojaa yms, mutta peruslupaukset ovat niissä molemmissa samat.

 6. Lumenella CC voide pian ;)

 7. Bongasin pari päivää sitte uutisen juurikin Lumenen CC voiteesta ja halusin tietää aiheesta enemmän, joten laitoin googleen ja päädyin lukeen tätä sun blogia. Täällä on kaikkee tosi mielenkiintosia juttuja ja kemiasta kiinnostuneena on kiva lukea kaikkea kosmetiikan vaikutuksista. Tiivistettynä tää on aivan upea blogi ja on tosi hienoa että joku jota oikeesti kiinnostaa noin paljo nää jutut ja joka oikeesti tietääki jotain, niin pitää tällästä blogia.
  Jännityksellä odotan, että tuleeko tästä niin suuri juttu kun BB voiteista ja koska kaikilla kosmetiikka valmistajilla on tästäki oma versio :)

  • Voi kiitos kauniista sanoistasi! Olenkin itseasiassa juuri kirjoittamassa Lumenen CC-voiteesta, joten hetipian tulee siitä juttua :) Oikein ihanaa kevään jatkoa ja toivottavasti tulet useamminkin vierailemaan :)

 8. Paluuviite: CC-voiteiden maailmanvalloitus jatkuu | INCImix

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s