RevitaLash suurennuslasin alle myös Suomessa!

No aika pian koitti tämä päivä! Vaikka olinkin melko optimisti, niin ihan näin äkkiä en odottanut asioiden kuitenkaan tapahtuvan. Sain Komedo.fi:n Jarilta tänään tiedon, että RevitaLash Advanced on otettu Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean toimesta tarkasteluun. Tutkinta koskee muitakin markkinoilla olevia seerumeita, kuten Neulashia, mutta alkaa nyt Revitan tutkimisella USA:n tuomioistuimen päätöksen vauhdittamana. Kannattaa lukea koko juttu, siellä on aika painavat mielipiteet ylilääkäreiltä ja yliproviisoreilta koskien prostaglandiineja ja niiden haittavaikutuksia. Tähän väliin terkut kaikille teille, jotka louskutatte leukojanne siitä, ettei seerumeissa ole lääkeaineita ja kaikki on niin turvallista ja ihanaa. Haluaisin erityisesti nostaa tähän Fimean ylilääkäri Kalliokosken kommentin:

”–Jos ripsiseerumissa on prostaglandiinianalogia, on vaikutus luultavasti samansuuntainen kuin bimatoprostilla. Myös haittavaikutuksia voi ilmetä.”

Hunajaa korvilleni (tai silmilleni, miten sen ottaa). Selventääkseni tätä vielä niin, ettei varmasti jää kenellekään epäselväksi: seerumeissa käytetyillä prostaglandiineilla on samantyyppiset vaikutukset huolimatta siitä, ovatko ne bimatoprostia vai jotain muuta (Isopropyl Cloprostenate etc.). Myös Tukes on tökännyt lusikkansa tähän soppaan, nyt on kyllä lähdössä isot pyörät pyörimään! Vaikka kuinka olenkin nyt aivan hypeissä tästä, asia ei ole ihan niin yksinkertainen kuin sen haluaisin olevan. Komedon uutisessa todetaankin, että vaikka tutkimuksissa päädyttäisiin tulokseen, että tuote sisältää lääkeaineen johdannaisia, ei ripsiseerumin luokitteleminen lääkeaineeksi ole yksinkertaista.

””Useimmiten tällaisissa tapauksissa yritys tekee tuotteesta vain toisen version hieman eri koostumuksella, jolloin sen voi jälleen luokitella kosmeettiseksi tuotteeksi”, Fimean yliproviisori Kristiina Pellas selventää.”

Näin soppa alkaa taas alusta, kunnes seerumi lopulta vedetään taas markkinoilta tai vaikutusmekanismia muutetaan riittävästi (ts. prostaglandiineista luovutaan?). Toivottavasti nyt vihdoin tulisi se raja vastaan ja ymmärrettäisiin lopettaa se prostaglandiinilitkuilla läträäminen, vaikka ne varmasti vielä aikansa markkinoilla sinnittelevätkin.

Mainokset

8 responses to “RevitaLash suurennuslasin alle myös Suomessa!

 1. Jessss mahtavaa, upeeta, hienoo :):) Aika nopskaa toimintaa kyllä! Hyvä toi leukojen louskutus:D

  • Joo on kyllä hyvä juttu! Oon saanu ripsiseerumipostauksista todella, todella paljon hyvää palautetta, mutta myös niin paljon roskaa niskaan, että mulla on kyllä mielestäni oikeus vähän näpäyttää takasinkin kun on tilaisuus :D

   • estella

    En ole uskaltanut oyttaa vielä käyttööni mitään ripsiseerumia tämän kohun vuoksi. Mikä olisi varma valinta. Onko tietoa..,vielä?

   • En voi valitettavasti lähteä jakelemaan tuomioita siitä, mikä on varma ja mikä pitäisi polttaa roviolla :) Tarkoitukseni on vain kertoa lääkeaineita sisältävien seerumien mahdollisista haittavaikutuksista. Jos kysyt henkilökohtaista mielipidettäni siitä minkä itse valitsisin, niin kokeilisin varmaankin jotain peptidejä sisältävää. Niistä on paljon keskustelua tuolla Ripsiseerumi-revanssi-postauksen kommenttiosiossa. Toivottavasti löydät itsellesi mieluisen seerumin!

 2. Päivi Sund

  Hei! Missä ripsiseerumeissa on edelleen niitä kiellettyjä lääkeaineita? Onko varmaa tietoa. Kiitos vastauksesta!! Voisitko vastata sähköpostiini :)

  • Hei, kiitos kommentistasi. Tällä hetkellä kaikki on vielä tutkinnan alla enkä halua lähteä osoittelemaan ketään sormella. Ne seerumit, joiden todetaan sisältävän lääkeaineita, vedetään kyllä markkinoilta ennemmin tai myöhemmin :)

 3. Ruotsin lääkelaitos on laittanut myyntikieltoon sekä Neulashin ja Rapidlashin. Muitakin ripsiseerumeita tutkitaan parhaillaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s