Ensiostoksilla Ranskassa

Olen tehnyt ensimmäiset kosmetiikkaostokseni Ranskassa! Voilà:

Kuten aiemmin mainitsin, olin suuressa viisaudessani jättänyt esimerkiksi hiuksiinjätettävän hoitsikan pakkaamatta. Kun vielä tiistaina ennen lähtöä kävin vaalentamassa hiusteni pituuksia tasavärisemmiksi tyven kanssa, voi vain arvailla päätöksen motiiveja. Vaalennettu kuontaloni on latvasta melko posahtanut, joten hiuksiinjätettävä on kyllä ihan ehdoton kaveri nyt tässä vaiheessa. No, sellainen toki löytyi kaupasta. Kyseessä on Dessangen vaaleille hiuksille tarkoitettu hoitoaine, Elixir Nutri-Illuminant. Tekstit on pelkästään ranskaksi, joten melko haastavaa oli kaupassa valita kuvauksen perusteella. Mulle riitti toi sans rinçage, eli ei huuhdella ja loput arvasinkin sitten hyvällä mielikuvituksella. Tässä vaiheessa huomasin ensimmäisen kerran, että on se INCI-lukutaito kehittynyt (ja kerrankin siitä oli konkreettista hyötyä), koska pystyin jokseenkin päättelemään tuotteen koostumuksen ja mahdollisen hyödyn kuiville karvoilleni. Lisäksi ostin Le Petit Marseillais-suihkusaippuan.

Oikeastihan homma meni niin, että nappasin ensin hyllystä jonkun tutun Pantenen hiussuihkeen ja Palmoliven suihkugeelin, koska tiesin mitä niissä oli. Katselin siinä sitten ympärilleni ja mietin, että olenko todella matkustanut toiselle puolelle Eurooppaa, kosmetiikan Mekkaan, vain ostaakseni itselleni aiemmin tutut tuotteet. No en, putelit takaisin hyllyyn ja ranskalaisten merkkien pariin. Dessange ei ollut yhtään tuttu itselleni, mutta hintatasoltaan vastasi suunnilleen Pantenea ja muita markettimerkkejä. Näytti olevan paljon kaikkia muitakin kiinnostavia tuotteita, täytyy käydä kyttäämässä joku toinen päivä. Hoitoaine itsessään on melko peruskamaa. Vesi, Isopropyl Myristate, Dimethicone, Amodimethicone.. Emollientteja ja silikoneja, ei mitään maata mullistavaa, mutta tarkoitus olikin vain siloittaa käkkärää latvaa ja sen tämä tekee oikein hyvin. Miellyttävän tuoksuinen, voidemainen emulsio ei kuitenkaan tee hiusta yhtään rasvaisen näköiseksi tai tönköksi. Tykkään kovasti.

Tuo suihkusaippuani merkki Le Petit Marseillais puolestaan on sekin tällainen ranskalaisten ”oma juttu”. Löytyy kattava repertuaari hiustuotteita ja ihonhoitotuotteita, oikein kiva ja melko edullinen. Huumaava tuoksu, orange & coing eli appelsiini ja kvitteni.

Asiasta kolmanteen, aloitin uudestaan RefectoCilin ripsiseerumin käytön. Sitä jäi ensikokeilusta jäljelle jonkin verran, joten nappasin sen mukaani. Elämä ripsettömänä on alkanut ihan hyvin, ripsarin kanssa suhaaminen aamuisin on kyllä ärsyttävää. Toivotaan, että seerumi toisi vähän helpotusta asiaan, ja ehkäpä pärjäisin sitten kestovärin kanssa. Ranskassa ripsiseerumit ei muuten todellakaan ole samanlainen juttu kuin meillä siellä Suomessa, kukaan ei ole oikein kuullut eikä juttu herätä kummempia tuntemuksia suuntaan tai toiseen.

Mainokset

8 responses to “Ensiostoksilla Ranskassa

  1. Kurkkaappa tavallisen marketin luonnonkosmetiikkahyllyjä. Kivideot on edullisia myös.

  2. Et kyllä Annina ikänä usko, mutta näinä parina päivänä täällä ollessa ostin prikulleen juuri nuo samat tuotteet :D o mon dieu, mikä sattuma!
    -norjalainen kalamies

    • Ei oo totta :D Ihan huippu! Kun nähää täällä tai siellä sun tykö nii mennää yhessä Sephoraan kauneusostoksille ;)

  3. Ai niin ja kokeile ens kerralla suihkusaippuaksi sellasta kuin ”Cottage” ja ”au monoï”….. veri kuud!

  4. Hehee, sää voit opettaa mua taas näihin brändien saloihin, kun eihän tämmönen maalaistollero hirveen pitkälle tällä sektorilla pötki :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s