The Great Chanel CC

Chanel CC Cream rantautui asuntolaamme viime viikolla. Kirjoittelin markkinoille puskevista CC-voiteista jo aiemmassa postauksessa ja tässä se nyt olisi ilmielävänä. Tällä hetkellä vain Kiinassa myynnissä oleva Chanel Complete Correction Cream kaikessa komeudessaan!

Hintaa pienellä 30ml putelilla oli arviolta n. 70€, ihan kiva litrahinta. Jos jotain täytyy äkkiseltään ensivaikutelmasta sanoa, niin tymäkkää tavaraa, aika kuivaa ja mattaista. Melkoisen vaikea saada iholle, mutta kun on paikallaan, niin avot. Good stuff. Katsotaan INCI:ä.

Kaikenlaista. Paljon titaniumdioksidia, paljon. Se on ainesosaluettelossa heti toisena ja löytyy myöskin INCI-listan lopusta väriluettelosta – miksi? Koska värikäyttöön tarkoitettu ja aurinkosuojana käytetty TiO2 eivät ole ihan samasta purkista. Niissä esimerkiksi partikkelikoko on erilainen. Hyvä peittävyys selittyy kyllä tuolla titaniumdioksidin määrällä eikä se aasialaisilla markkinoilla ole mikään ihmeellinen asia, siellä kun se valkaiseminen on niin kaikki kaikessa. Myös tuotteen hyvin kuivahko ja todella mattainen olemus  selittyy samalla – Aasiassa ilmankosteus ja lämpötila ovat aivan eri luokkaa kun meillä Euroopassa, joten tuotteetkin ovat täysin erilaisia. Kun esimerkiksi täällä meillä luodaan formula, joka ei mielestämme ole lainkaan tahmainen, voi se Aasiassa osoittautua aivan liian öljyiseksi.

Tätä tuotetta odotellaan siis saapuvaksi USA:n markkinoille ensi keväänä. INCI:ä kun katsoo, niin on selvästi varauduttu myös Euroopan valloitukseen, koska sisällys on ulkomuodoltaan EU:n lainsäädännön mukainen.

Tätä on siis hieman hankalahkoa levittää iholle täällä kuivassa keski-Euroopan ilmassa, mutta voin kuvitella tuotteen olevan niillä leveyspiireillä aivan unelma. Aurinkosuojahan tässä on melko korkea (SPF 30), sen voi päätellä jo ihan titaniumdioksidin määrästä. Jos joku miettii, mitä tuo PA+++ tarkoittaa, niin se on hiljalleen yleistymässä oleva ilmaus UVA-suojalle. Asteikko on + / ++ / +++, joista viimeisin on korkein.

Miten tämä sitten eroaa aiemmista BB-voiteista? Vähän enemmän kaikkea. Korkeampi aurinkosuoja, parempi peittävyys. Vähän hoitavampi, vähän enemmän sitä ja tätä. ”Vähän” kalliimpi myös.. Voisin väittää, ettei juuri mistään BB-voiteesta löydy titaniumdioksidia toisena ainesosana, suurimmasta osasta ei löydy ollenkaan. BB-voiteissa aurinkosuoja on useimmiten kemiallinen, esimerkiksi Ethylhexyl Methoxycinnamate. Titaniumdioksidi on siis fysikaalinen aurinkosuoja, eli se heijastaa auringonsäteet suoraan pois, kuin peili. Erittäin tehokas ja turvallinen. Muutoinhan tuosta CC:stä, niinkuin BB:istäkin löytyy silikoneja, ihoa hoitavia ainesosia, värejä, emollientteja ja sen semmoista aika tavallista päivä- & meikkivoidekamaa.

Oliko se upea? No olihan se. Maksaisinko siitä 70€? En todellakaan.

Mainokset

5 responses to “The Great Chanel CC

  1. Olis kiva, jos ehtisit/jaksaisit käydä tarkemmin incin läpi, esim. mitkä aineet siinä sitten oikeasti saa jotain aikaseks ja vaikkapa miks se on incin alku-/loppupääs jne… :P En kyl osaa sanoo kiinnostaako tää monia mut musta se olis tosi kiinnostavaa! ^__^

  2. Näytti sisältävän alumiiniakin, enpä haluaisi kasvoilleni laittaa. Ja miksiköhän niin monet, lähestulkoon kaikki, voiteet sisältävät eniten vettä?! Aika kallis litrahinta vedelle etten sanoisi.. Vaihtoehtojakin löytyy.

    • Alumiinioksidi eli alumina on melko yleisesti käytössä kosmetiikkatuotteissa.

      Emulsiot sisältävät paljon vettä, olet oikeassa. Kaupan hoitoaineet ja halvat perusvoiteet voivat sisältää jopa 80% vettä. Millä korvaisit veden w/o tai o/w-emulsioissa? Ja sehän ei missään nimessä ole siis mitään kraanavettä, vaan useimmiten deionisoitua vettä.

  3. Paluuviite: CC-voiteiden maailmanvalloitus jatkuu | INCImix

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s