NeuLash myyntikieltoon Ruotsissa

Noniin, olen palannut lomailemasta myös blogin ääreen. Viimeviikon loppu kului sujuvasti lomaillessa ja nyt alkuviikko lomasta palautuessa. Töitä on kovasti riittänyt ja en ole siksi kerennyt kunnolla istahtamaan postausten ääreen. Pahoittelen pientä viivettä sähköposteihin vastailussa, ne ovat vielä vähän työn alla.

Alors, mitäs jännää maailmalla tapahtuu. No tietysti ripsiseerumirintamalla kuohuu! Osa onkin jo varmasti lukenut tai kuullut NeuLashin saaneen lähdöt Ruotissa. Satikuti ei koske varsinaisesti pelkästään neukkua, vaan vaikuttavaa ainetta Isopropyl Cloprostenatea, mistä johtuen lähtö tuli myös NeuveauBrow:lle ja RapidLashille. Ruotsin Fimea eli Läkemedelsverket on kieltänyt näiden myynnin lääkeaineiden vuoksi.

No eipä tullut yllätyksenä. Saisi Fimeakin alkaa julkistaa pian jotain tietoja tutkimuksistaan, joku niitä jo kaipailikin. Lopputulos tosin lienee aika selvä, kun muuallakin ryhdytään jo toimiin. Mitäs tässä nyt sitten tapahtuu?

Lääkeaineita sisältäviä seerumeita ei saa myydä kosmetiikkana suoraan kuluttajakäyttöön. Kyse ei ole siitä, että aine vain olisi liian toimiva ja kiellettäisiin siksi, vaan koska lääkeaine on aina lääkeaine. Lääkeaineita ei saa käyttää ei-lääkinnällisiin tarkoituksiin, piste. Niiden sivuvaikutuksista terveellä ihmisellä ei pitkällä tähtäimellä tiedetä. Olen monesti aiemminkin jo kirjoittanut tästä. Seerumeiden valmistajat vetoavat siihen, että tässä meidän tuotteessa ei ole vikaa, se vain toimii liian hyvin ja kaikki toimivat aineet aina kielletään, itku ja parku. Tuotteita ei koskaan kielletä ilman painavaa syytä. Jos prostaglandiinijohdannaisilla ei olisi mitään sivuvaikutuksia karvojen kasvun lisäksi, sitä ei olisi varmastikaan kielletty. Kieltoja ei todellakaan tehdä huvin vuoksi!

Ja taas ainainen kysymys siitä, että eikö se ole jokaisen oma päätös. No toki on, mutta onneksi viranomaiset tekevät joitain päätöksiä puolestamme. Aina voidaan ajatella, että jokainen tekee itselleen niinkuin parhaaksi näkee, mutta kenen vika se sitten tosiaan olisi, kun jotai kävisikin. No miksi ei kielletty, kun vaara oli olemassa jne. Voin jatkaa tätä omaa vinkumistani ihan niin kauan kun muut jatkavat prostaglandiiniseerumeiden puolustamista. Nykyään ollaan niin hirvittävän fundamentalisteja; jos jostain löytyy ftalaatteja tai huulipunista lyijyjäämiä, niin alta pois ja barrikadeille kaikki. Tai auta armias ne parabeenit, jotka vie hengen. Sitten kun onkin tällainen ripsiseerumin tyylinen tuote, niin yhtäkkiä millään ei olekaan mitään väliä. Silmiin vaan kaikki, kun ei tästä mitään näkyviä sivuvaikutuksia ole tullut (ainakaan itselle, muista viis) niin se on täysin turvallinen. Onko jollain tullut vakavia oireita kenties niistä lyijyjäämistä huulipunissa? Tai ftalaateista? Samalla logiikalla voisi päätellä, että koska ne eivät aiheuta näkyviä oireita heti, ne ovat turvallisia. Miksi ne ovat siis skandaaleja ja tämä seerumiasia ei?

No, jatketaan. Valmistaja aikoo korvata Isopropyl Cloprostenaten jollain toisella aineella, tietenkin ja täysin arvattavissa. Juuri näin teki RevitaLash (–> RevitaLash Advanced) ja osti itselleen vuoden, pari lisäaikaa. Huonostihan sekin päättyi, mutta uusi puteli odottaa jo valmiina, kun Advanced kielletään muuallakin kuin Jenkeissä.

Todennäköisesti siis seuraava tuote onkin NeuLash Pro tai Super tai Extreme tai mitä näitä nyt. Se sisältänee jotain prostaglandiinijohdannaista, jonka toteamisessa lääkeaineeksi menee taas se vuosi poikineen. Siinä ajassa on ehditty keksiä jo jotain muuta. Jos siellä Euroopassa liikkuu se superprostaglandiini, joka ei ole lääkeaine, niin nyt on kyllä sille baana auki. En ole kuullut ks. aineesta vielä mitään enempää.

Lopetan nyt taas tähän tällä kertaa, kukaan ei taaskaan jaksa lukea muuten. Lopettakaa se prostaglandiiniseerumien hamstraaminen. Adios! (Huomenna on taas viikonloppu ja mulla alle 6 viikkoa harjoittelua jäljellä, what?)

Mainokset

9 responses to “NeuLash myyntikieltoon Ruotsissa

 1. Mitä ripsien pidentäviä juttuja nyt uskallan käyttää?

  • Markkinoilla on paljon seerumeja, joiden vaikuttava aine on joku muu kuin prostaglandiinijohdannainen. IdolLash, Lashfood, RefectoCil jne. Esimerkiksi peptidejä käytetään paljon. Jos välttämättä haluaa käyttää seerumia, niin suosisin itse noita prostaglandiinittomia.

 2. Aivan loistavaa tekstiä. Oon itse kosmetologi, ja oon miettinyt noita ripsiseerumeita paljonkin. Oon seurannu tätä sun tiedonantoa (ja siis alkanut seuraamaan aktiivisesti blogiasi :) ) näistä seerumeista, ja RefectoCilin BeautyLash sisälsi siis sitä punakorallia (tjsp.). Mitenkähän tuo IdolLash esimerkiksi, onko kyseessä sama koralli vai sitten joku ihan muu juttu? Jotenkin heti tulis mieleen että nuo ”vaarattomammat” ei olis niin tehokkaita.. Saattaapa näinkin olla jos toisessa pituutta saadaan kielletyllä lääkeaineella. Jatka toki tutkimuksiasi, innolla odotan raporttejasi :)

  • Voi kiitos kovasti mukavasta palautteestasi! RefectoCilin seerumin sisältämä koralliuute on ihan oma juttunsa, en ole törmännyt siihen muissa tuotteissa. IdolLash puolestaan sisälsi muistaakseni peptidejä tehoaineenaan. Peptidejä on käytössä melko paljon eri seerumeissa. Olen nähnyt ja kuullut saavutettavan upeita tuloksia myös näillä lääkkeettömillä seerumeilla, mutta vaikutus ei toki ole ihan niin nopea, kuin lääkeseerumeissa. Moni on odotellut yhdeksänkin viikkoa, ennenkuin karvat ovat todella alkaneet kasvaa.

 3. Täälläkin kosmetologi, joka on oppinut kosmetiikan kemiasta enemmän blogistasi kuin koulussa ikinä! :D
  Voi että kun muakin ärsyttää kaikki meikkien ainesosajeesustelu. Jos tuotteesta löytyy joku miljoonasosan lyijyjäämä niin se on ihan kauheeta, saman saa varmaan ohi ajavan auton pakokaasuista :D ja sitten kun joku iltalehti suoltaa näitä skandaaliotsikoita

  • (Jatkuu, puhelimeni sekoaa) ”amerikkalaistutkimuksista” ja tyhmillä ihmisillä ei ole mitään lähdekriittisyyttä. Iltalehti, Suomen oikean totuuden portaali.
   Ripsiseerumit taas. Jos kukaan terve ei vedä buranaa ja antibiootteja terveenä, niin miksi ihmeessä hoitaisi olematonta silmänpainetautiakin huvikseen?

   • Olet niin oikeassa! Aamen. 100% samaa mieltä kanssasi. Ja kiitos paljon ihanasta palautteesta, todella kiva kuulla, että on löytynyt mielekästä luettavaa! :)

 4. jotkut laittaa vaseliinia ripsiinsä? onks se vaarallista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s