Silmämeikin siivousliinat

Tänään syynissä kaksi aivan karmaisevaa kosmetiikkatuotetta. Poimin nämä mukaani syyskuisilta Beyond Beauty Paris-messuilta. Viimeisenä messupäivänä jotkut näytteilleasettajat myivät tuotteitaan pois todella halvalla ja nämä lähtivät mukaani huikeaan 1€ hintaan. Kyseessä on meikinpoistoon tarkoitettuja puhdistusliinoja/-lappuja kaksin kappalein. Syytetyt ovat tässä.

Tuotteet ovat molemmat korealaisia, mutta niissä on ihan kohtuullinen englanninkielinen ulkopakkaus. Vasemmanpuoleinen paketti sisältää silmämeikinpoistolappuja ja alempi pakkaus meikinpoistoliinoja. Silmämeikin poistolaput ovat paketin sisällä ihan valkoisessa tekstittömässä purkissa, joten käyttöpakkauksen osalta merkinnät eivät ole kunnossa.

Miksi nämä sitten ovat ihan hirveitä? No, silmämeikinpoistolapuista tuntuu lähtevän näkö. Vaikka kuinka puristaisi silmiä kiinni, kirvely on aivan hirveä. Aivan hirveä. Kun silmät pesee sitten vedellä ja avaa, niin menee aikansa, ennen kuin alkaa taas nähdä kirkkaasti. EI HYVÄ.

Miksi teksti on espanjaksi? En tiedä. Voisin arvella, että hajusteet ja ehkä extractit aiheuttavat vallattoman kirvelyn. Mutta oli miten oli, niin varmasti en yhtäkään enää tunge silmiini.

Meikinpoistoliinoissa ongelma ei ole niin paha, mutta kyllä nekin kaikki karmeuden kriteerit täyttävät. Ensinnäkin liinat tuoksuvat aivan joltain Cillit Bangilta tai sitruuna Tolulta. Ihan karmaiseva haju, joka ei lähde iholta pois. Siis karmaiseva kosmetiikkatuotteelle, siivouskäytössä oikein miellyttävä. Lisäksi liinoista jää aika ikävä kalvo iholle. Ei hyvä. Olen käyttänyt niitä sujuvasti pölyjenpyyhintään. Jää tosi hyvä ja raikas tuoksu koko asuntoon, heh. Kaiken kruunaa pakkauksen ulkonäkö, joka kaikessa karmeudessaan voisi olla jostain kultaiselta kahdeksankymmentäluvulta (katso ensimmäinen kuva).

Meikinpoistoliinojen puhdistusainetuoksu on peräisin ihan siitä rehellisestä sitruunasta, jota näissä on uutteena. Kaveriksi on laitettu vielä varmuuden vuoksi erillistä hajustetta, ettei vaan ole liian mieto tuoksu. Mielestäni on hassua, että osittain pakkaukset  on tehty EU:n muottiin ja osittain ei. Latinankieliset nimet ja suurin osa INCI-nimistä on oikein, mutta esimerkiksi ”fragrance” on jenkkiläinen merkintämuoto, EU:ssa pitäisi käyttää ”parfum”:ia. Jenkeissähän ei esimerkiksi kasvien latinankielisiä nimiä tarvitse ainesosaluetteloihin laittaa. Pirkka-meikinpoistoliinat ovat ainoat, joiden kanssa olen päässyt ystävystymään lähemmin. Pakkaus on loistava innovaatio, tuote on miellyttävän tuoksuinen ja puhdistaa hyvin jättämättä jäämistöjä nahkaan. Sitä kaipaillen.

Sellaista tänään, taisi mennä Suomen aikaa vähän maanantain puolelle, mutta Ranskassa ollaan vielä turvallisesti sunnuntain puolella eli viikonloppuna, kuten lupasin.. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Mainokset

9 responses to “Silmämeikin siivousliinat

 1. Hah! Että oikein alessa eurolla, meikinpoistoliinoja en ottaisi ilmaiseksikaan pelkästään jo tuon pakkauksen takia :D mutta hyvä että kämpässä tuoksuu kotoisa tolu!
  Muuten, pieni request: kaikenlaiset iholle läträttävät tuotteet ovat mulle incien puolesta tuttuja, ja aikalaillahan valmistajat pelleilevät esim. kasvovoiteiden kanssa vain sillä, miltä tuote tuoksuu ja tuntuu. Mutta! Ei löydy shampoiden ja hoitoaineiden kohdalta tietoo siitä, miltä inci yleensä näyttää ja mitkä ovat tärkeitä juttuja tuotteen toimivuuden kannalta. Vähän väliähän kuulee, että lorkku laittaa samaa tavaraa kahteen eri purkkiin (ihan kuin esim. ihonhoitotuotteiden kohdalla, genifique-seerumi vs. youth code-seerumi), mutta minulla itselläni on semmoinen kokemus, että katkeilevalle ja kuivalle tukalle kelpasi ainoastaan lorkun elvitalin oranssi linja ja sekin vain hetken. 10€ per purkki kustantavat matrixin tuotteet taas saivat hiuksen oikeasti näyttämäänkin paremmalta vaikkei tukka ole yhtään niin klähmäinen kuin elvitalilla läträtessä ja pesukerratkin ovat sittemmin vähentyneet. Käytössä siis matrixin värjätyn hiuksen linja. mitä siis kannattaa incistä huomioida, kun kampaaja alkaa lykkäämään neljän kympin kerastasea käteen ja onko kymmenenkin euroa liikaa shampoosta (vaikutus korvien välissä)?
  Oikein mukavaa harjoittelun loppusuoraa sinne! :)

  • Moikka! Hmmmm aika pahan lykkäsit, tuohon on nimittäin todella vaikea vastata lyhyesti ja tyhjentävästi. Shampoissa ja hoitsikoissa on toki hurjiakin eroja, kuten olet jo itsekin huomannut. Vettähän niissäkin on paljon, mutta hinnassa usein ratkaisee esimerkiksi se, onko tuote pelkkää vettä ja silikonia vai onko siellä vaikkapa rakennepaikkaavia aineita. Henk.koht. ei tunnu pahalta maksaa 10€ hiustököteistä, koska kampaamotuotteiden jälkeen markettikamaan siirtyessä kyllä huomaa selkeän eron. Kyse on juurikin siitä, että mitä siellä purkissa on, mutta mitään yksittäistä on vaikea lähteä nimeämään. 40€ kuulostaa kyllä aika hurjalta, oikean hinta-laatusuhteen etsiminen on kaikkein tärkeintä. Kirjan verran olisi tuosta aiheesta varmasti asiaa, yritän saada jonkun jutun alulle aiheesta :) Pohjustusta löytyy aiemmasta hiuspostauksesta ”Kuollut, kuolleempi, hius”.

 2. Mitenkäs tuotteet, jotka ovat metallinpoistoa varten hiuksille? Miten ne toimivat? Ovatko turvallisia ja hintansa arvoisia?

  Nim. vihreä pää

  • Millä tavalla metallinpoistoa varten? Syväpuhdistavat shampoot poistavat esimerkiksi kaivovedestä hiuksiin jääneet metallijäämät, jotta ne eivät reagoi vaikka permanentin kanssa. Mutta tarkoitatko kenties jotain muuta tuotetta?

 3. Minulle myytiin ”metallinpoistoshampoota ja -hoitoainetta”, koska hiukseni muuttuivat vihreiksi porakaivovedestämme. Minua vain hämää, että miten ne oikeasti toimivat ja mikä aine neutralisoi metallin hiuksista? Pystytkö yhtään avaamaan tätä?

  http://sim.fi/fi-cxcorrector

  Tuota sarjaa.

  • Toki! Kyseessä siis oikein tehokas ja monipuolinen sarja nimenomaan noiden metalleista tulleiden epäpuhtauksien ja värjäymien poistoon. Shampoo on arvatenkin pH:ltaan vähän emäksinen; näin aineet pääsevät tunkeutumaan syvemmälle hiukseen. Syväputsarit sisältävät kelatoivia aineita, jotka nappaavat hiuksesta metallit mukaansa. Tällaisten aineiden toimintaperiaatteesta lyhyesti samannimisessä jutussa, jonka löydät täältä. Kelatoivia aineita noissa kaikissa tuotteissa ovat Tetrasodium Etidronate ja Tetrasodium EDTA.

   Markkinoilla on muitakin syväpuhdistavia tuotteita, mutta nuo ovat varmasti oikein tehokkaita ja suunnattu juurikin tuohon ongelmaasi, eli vihreäksi värjäytyneisiin hiuksiin. Myös uimahalliveden kloorista vihreäksi värjäytynyt tukka putsataan noilla. Kannattaa muistaa, ettei syväputsareita kannata käyttää ihan jokapäivä ja jatkuvasti, ne ovat aika tuhtia kamaa ja kuivattavat herkästi. Muutama hoitokäsittely alkuun pitäisi riittää ja jatkossa sitten kerran muutamassa viikossa!

 4. Okei, kiitos paljon! Olin lukenut juttusi kelatoivista aineista, mutta en tyhmänä osannut yhdistää tätä ongelmaa asiaan.

  Kiitos! Olet ihana!

  • En ollut kirjoittanut tuonne kelatoivista kertovaan juttuun mitään syväputsareista, joten ei tosiaan varmasti tullut mieleen yhdistää. Ei kestä, kiva jos oli apua! :)

 5. Paluuviite: Sukkanaamio | INCImix

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s