CC-voiteiden maailmanvalloitus jatkuu

Noniin, joku saattaa muistaa kun kirjoittelin ensin CC-voiteiden markkinoilletulosta ja sen jälkeen suuresta ja mahtavasta Chanel CC:stä. Niitä alkoi sitten puskea markkinoille hieman odotettua nopeammassa tahdissa, ja nyt on Chanelia saatavilla kai jo Hki-Vantaaltakin. Mutta kukas pääsikään yllättämään; Lumene!

Ei ehtinyt kissaa sanoa niin Lumene paukautti markkinoille oman CC-voiteensa ja millainen voide se onkaan! Kertakaikkiaan mahtikamaa. Tykkäsin kovasti. Tietysti hamusin tätä heti käsiini ja pääsinkin tutkimaan konsulenttiystäväni tuubia heti sen ilmestyttyä kauppoihin. Mielestäni tämä oli selkeästi sitä mitä lupasikin, heleyttävä suojakertoimellinen kevyt meikkivoide. Selkeästi BB-voiteita parempi peitto ja silikonit tekevät ihotuntumasta pehmeämmän, mutta kuitenkin ilman monelle meikkivoiteelle tyypillistä pakkelimaisuutta. Kärsii kyllä reippaankin kerrostuksen tarvittaessa. Omalle iholleni riittäisi loistavasti korvaamaan meikkivoiteen ihan ympärivuotisessa käytössä. Jos joku aikoo toivoa jotain meikkikuvia niin unohtakaa, ei tule toteutumaan tässä blogissa.

cc-voiteet

Aika monelle tuntuu olevan hieman epäselvää, että mikä on se olennaisin BB:n ja CC:n ero. Mielestäni Lumene onnistui kiteyttämään tämän hyvin asettamalla BB-voiteen ihonhoito-kategoriaan ja CC-voiteen selkeästi meikki-kategoriaan meikkivoiteiden kanssa. Naputtelin tuon INCI:n auki, näyttää tältä. Kokeillaanpa nyt tällaista lähestymistapaa kun on aiemmin toivottu, olen lisännyt taulukkoon INCI:t ja perään englanninkieliset funktiot eli mitä ks. ainesosa tekee tuotteessa. Lihavoin vähän niitä aineita, joihin on erityisesti syytä kiinnittää huomiota ja joista länkytän lisää alempana.

Aqua (Water) Solvent
Cyclopentasiloxane Emollient, skin conditioning
Cyclohexasiloxane Emollient, skin conditioning
Isododecane Emollient
Dimethicone Emollient, skin protecting, skin conditioning
Ethylhexyl Methoxycinnamate UV-filter
Polyglyceryl-4 Isostearate Emulsifying
Magnesium Sulfate Bulking, viscosity controlling
Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone Emulsifying, skin conditioning, surfactant
Hexyl Laurate Emollient, solvent, viscosity controlling
Nylon-12 Bulking, opacifying, viscosity controlling
Propylene Glycol Humectant, skin conditioning, solvent
Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil Antioxidant, emollient, skin conditioning, skin protecting
Cetearyl Dimethicone Crosspolymer Hair fixing (?) (emollient, viscosity controlling)
Titanium Dioxide UV-filter, UV-absorber
Phenoxyethanol Preservative
Disteardimonium Hectorite Stabilizing, viscosity controlling
Perfluorooctyl Triethoxysilane Binding
Propylene Carbonate Solvent, viscosity controlling
Methicone Emollient, skin conditioning
Ethylhexylglycerin Skin conditioning
Alumina Abrasive, absorbent, anticaking, bulking, opacifying, viscosity controlling
Triethoxycaprylylsilane Binding
Citronellol Perfuming
Hexyl Cinnamal Perfuming
Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde Masking, perfuming
Linalool Perfuming
Butylphenyl Methylpropional Perfuming
Alpha Isomethyl Ionone Perfuming, skin conditioning
Parfum Perfuming
+/- Mica, CI77891 (Titanium Dioxide), CI 77491, CI77492 CI77499 (Iron Oxides) Colouring agents

Kansainvälisessä mittakaavassa Lumenen voidaan sanoa olleen todella ajoissa, sillä suurimalla osalla isoistakin merkeistä CC-voiteet ovat vielä kehitystyön alla. Merkin voide on ensimmäisiä, ellei peräti kokonaan ensimmäinen, kotimaisilla markkinoilla saatavilla oleva CC-voide.

Voide sisältää puolukan siemenöljyä, jota myös muissa Lumenen tuotteissa käytetään. Sillä sanotaan olevan ihoa kirkastavia ja antioksidatiivisia ominaisuuksia. Muista CC-voiteista hieman poiketen Lumene CC-voide sisältää fysikaalisen UV-suojan (Titanium Dioxide) lisäksi myös kemiallisen UV-suojan (Ethylhexyl Methoxycinnamate). Suurimmassa osassa (ainakin minun tutkimiani) CC-voiteita on käytetty pelkkää titaanidioksidia aurinkosuojan aikaansaamiseen. Silikoneja ja muita emollientteja on runsaasti, eli niiltä osin kallistuu enemmän tuonne meikkivoiteen puolelle, joksi se on luokiteltukin.

Jotkut isommat merkit ovat toki menneet siitä mistä aita on jo kaatunut ja sujuvasti vaihtaneet vain jonkun meikkivoiteensa CC-voiteeksi ja lisänneet siihen aurinkosuojan. Näin taisi tehdä esimerkiksi Olay, joka on saanut CC:stään aika kovaa kritiikkiä. Kyllähän näin kävi BB-voiteidenkin kanssa, kun aiemmista sävytetyistä päivävoiteista tulikin nimenvaihdoksella supertrendikkäitä BB:itä.

Onko joku bongaillut tai kokeillut muita CC:itä? Riittääkö usko niiden maailmanvalloitukseen?

Mainokset

21 responses to “CC-voiteiden maailmanvalloitus jatkuu

 1. mä kiinnitin huomiota tähän samaan uutuuteen eilen kaupoilla käydessäni, ja nyt sun suosituksen myötä taidan ostaa kesäksi kokeiluun :)

 2. Toi lumenen CC-voide on aivan huippu olin kuukausi vai kaksi takaperin lumenen uutuus koulutuksessa ja siellä esiteltiin just tämä sitten ja olin aivan innoissani kun saatiin purkit käteen ja testailtiin noita. Heti sittenkun tuo ilmesty kauppoihi kävin hakeen purkkiin kotiin näytettä ja testaan kunnolla omille kasvoilleni niin vitsit mikä huippu tuote! Eikä hintakaa ollut paha:)

  • Juu, mäkin tykkäsin tästä kyllä kovasti :) Ja Lumenen hintataso ylipäätään on mielestäni laatuun verrattaen varsin erinomainen.

 3. Mut mä luulin, et CC:t on BB:t potenssiin? Kun taas tästä Lumenen versiosta kai puuttuu se ihoa hoitava osuus…? Tai ei ainakaa näytä hirveen hoitavalta mun silmään. :P Tosin ihan hyvä, et Lumene on tarkkaan maininnut, että kyseessä meikkituote eikä ihonhoitotuote, missä pigmenttiä lisänä. Mäkin kyl tykkäsin tän tunnusta ja vähän laajemmasta sävyvalikoimasta! :) Haluisin niin ostaa, mut mua vähän epäilyttää toi kemiallinen UV-suoja.

  Se on muuten ihan hullua, miten ihmiset ostaa MITÄ VAAN, kunhan siinä lukee BB. Oon nyt kosme-osastol töis, ja siis… IHAN HULLUA! En oikeesti oo jotenkin aiemmin tajunnut, kuinka helposti ihmiset. siis oikeesti kaikki, on niin markkinoinnin ja tietämättömyyden talutusnuorassa! Tietty ymmärrän, et neljännen luokan tyttö, jonka kaikil kavereilki on BB:t, on pakko saada BB, mut siis aikuisetkin?! O_O Ja just jotain Maybellinen ja Lorealin BB:t. No okei Suomen markkinoil oikeet BB:t on aika vaikeasti saatavilla ja suppea tarjonta… Mut silti!!!

  • Joo, niin se alkuperäinen ajatus kaiketi olisi, että kaikkea mitä BB:issä ja vähän lisää. Luulisin kuitenkin, että nämä meidän markkinoille tulevat ovat enemmän tällaisia Lumenen CC:n tyyppisiä, eli kevyempiä aurinkosuojallisia meikkivoiteita BB-voiteen ja meikkivoiteen välistä. Eihän BB:tkään vastanneet aivan sitä, mitä Aasiassa. Saa nähdä mitä muut tekee!

   Sen verran eroaa tämä Lumenen versio, että täytyy kyllä kevyttä päivävoidetta laittaa alle. On hieman tavallista meikkivoidetta hoitavampi, mutta ei varsinainen ihonhoitotuote. Mutta tosiaan se Chanelinkin CC kaipasi kyllä voidetta alleen, eikä nyt varsinaisesti sen hoitavampi ollut sekään :)

   Tuosta mainitsemastasi BB-vimmasta, Ostolakossa-Virve kirjoitti niistä BB-meikeistä summuista (http://www.ostolakossa.com/2013/03/meneeko-jo-overiksi.html) ja nauraa räkätin aivan vedet silmissä. Kuluttajia on niin helppo vetää nuorassa :D

 4. Itse olen tykännyt BB voiteissa siitä ihoahoitavasta ominaisuudesta ainakin talvella, kun iho on selvästi kuivempi kuin kesäisin. Aloin miettimään että jos meikkivoiteen vaihtaisi CC voiteeseen, niin se ei välttämättä kuivattaisi niin paljon ihoa, kuin oikea meikkivoide. Lisäksi aloin miettiä sitä kun mainitsit noista nimenvaihdos huijauksista, että onkohan Garnierin BB:t enemmän tuollaisia vai enemmän aitoja? Ainakin se oli ensimmäinen BB, josta kuulin ennen kuin kaikilla muilla valmistajilla oli sama tuote markkinoilla. Sitä sitten olen käyttänyt ja harkitsen todenteolla tuota Lumenen CC:n ostamista, sillä olen ollut aika tyytyväinen muutenkin näihin Lumenen meikkeihin :)

  • Juu minä myös kuivanahkaisena tykkäsin tuosta samasta ominaisuudesta :) Kyllä Garnierin BB oli sillä tavalla melko uraauurtava tapaus, että sitä oli varmasti kehitelty vähän pidempään. Kuulin Briteissä tuotekehitystyötä tehneeltä kaveriltani, että kaikki kosmetiikkafirmat halusivat matkia Garnierin tekelettä, koska se oli sen verran hyvä. Uskoisin Garnierin kyllä aloittaneen tämän suurimman BB-buumin ja onhan se hyvä voide, itse käytän sitä mielelläni.

 5. Hei! Löysin blogisi vasta eilen, enkä sitä ennen edes tiennyt estenomin tutkinnosta. Haluaisin siis kehitellä kosmeettisia tuotteita ja tutkia ihosairauksia, ja sen takia laitoin hakukohteisiini molekyylibiotieteet (erikoistuminen terveyden biokemiaan) ja terveyden biotieteet. Kouluttaudunko nyt sitten ihan väärin? :( Osaatko myös sanoa, onko mahdollista opiskella muutama estenomin opintoihin kuuluva kurssi amk:ssa yliopiston ohella/jälkeen?

  • Estenomeista ei tule tuotekehittäjiä, vaan täytyy erikseen sitten lähteä yliopistoon lukemaan kemiaa jos sinne mielii. En usko sinun menneen kovasti harhaan, tuotekehittäjät tulevat nimenomaan yliopistosta. Estenomin tutkinto toki antaa hyvän pohjan niihin opintoihin. Noista kursseista en valitettavasti osaa sanoa mitään. Toki jos siltä tuntuu, niin voithan lähteä vielä opiskelemaan estenomiksi tuon tutkinnon jälkeen. Omalla vuosikurssillani on yksi kemian dippainssi, joka on nyt tuotekehittäjänä suurella suomalaisella kosmetiikkafirmalla :)

   • Kiitos nopeasta vastauksesta, aloin jo huolestua :D En usko, että enää yliopiston jälkeen aloitan opiskeluja, mutta tosiaan olisi hyödyllistä oppia kosmetiikasta raaka-ainetietoutta yms. Yliopistossa tuskin varsinaisesti kosmetiikan kemiaan tutustutaan, joten kysyn kyllä noista kursseista vielä ammattikorkeakoulusta.
    Jään seuraamaan blogiasi, aiheet ovat hyvin lähellä sydäntä! :)

   • Juu kannattaa kysyä ehdottomasti :) Suurimman osanhan saisit toki hyväksiluettua suoraan, joten voit myös harkita aloittavasi vaikka vuoden päästä estenomikoulutuksessa samanaikaisesti. Tietoa kyllä löytyy niille jotka sitä jaksavat etsiä :)

 6. FM GROUP toi Suomeen CC Creamin jo tammikuussa 2013: täällä tietoa tuotteesta: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=451161221642467&set=a.237046559720602.54086.236261089799149&type=1&theater

  Poikkeaa muun muassa suomalaisen brändin tuotteen kanssa siinä, että tässä on itsessään kosteusvoide. UV on 15, ja sävyvaihtoehtoja on 3. Ihanan kevyt (ei siis sisällä öljyä), ja ihon väriin mukautuva. Tykkään! Ja todella edukas, koska maahantuonti perustuu MLM:iin. Suosittelen!

  • Hei! En ollutkaan kuullut tuotteesta tai yrityksestä aiemmin. CC-voiteen ajatus onkin, että BB-voiteen tapaan siinä on kosteusvoide samassa. Miten olisi mahdollista, ettei tuote sisältäisi öljyä? Voidehan muodostuu vesiosasta, öljyosasta ja emulgaattorista. Vai onko se vesi-silikoni-emulsio? :)

 7. Kiitos kun naputtelit raaka-ainelistauksen auki! Lumenen omilta sivuilta en sitä löytänyt. Hajusteiden määrä kyllä hirvittää.

  • Eipä kestä! Hajusteita ei kyllä ole paljon, tuossa on vaan useampi sellainen hajusteraaka-aine, jotka täytyy erikseen merkata ainesosaluetteloon parfum-nimen lisäksi. Niiden yhteenlaskettu kokonaismäärä on varmaan arviolta jotain 0,1% luokkaa. Tuote itsessään ei tuoksu juuri miltään :)

 8. Muuten kovi rauhallinen ja hyvinvoiva ihoni on nyt kahtena eri kertana, kahdesta eri paketista (ja taatusti eri tuote-erästä) käytettynä tykännyt kyttyrää ja puskenut oikeen helakan allergisen reaktion tästä tuotteesta.

  Kaikkea muuta s*ittiä naamaan saa tunkea minkä ehtii, mutta lumene cc ei sovi. Mikä on tylsää, koska tuote on just niin hyvä kun kaikki sitä kokeilleet hehkuttavat :(

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s