Ripsiseerumihuijaus

Edit 31.5.13 Liitin tekstiin alkuperäisestä tiedotteesta taulukot ja luettelon prostaglandiineja sisältävistä seerumeista.

Eräs lukija vinkkasi Ruotsin lääkeviraston juuri julkaistusta tiedotteesta (löytyy linkin takaa), jossa tutkimukset lääkeaineseerumeista oli saatu tehtyä. Ja mitäpä jännää sieltä löytyikään.. Kylläpä vereni kiehahtivat tätä lukiessa, vaikka kuumehöyryissä meinasi mennä jo ohi jutussa muhiva skandaali.

Lyhyesti referoituna; 26:tta ripsiseerumia tutkittiin, yhdeksästä löytyi prostaglandiineja. Ei mitään uutta. MUTTA: Kolmessa seerumissa prostaglandiineja ei löytynyt INCI:stä, vaikka niitä tuotteessa oli. Kevyttä kuluttajan polkemista syvimpään katuojaan.

1. Vedän 100 % takaisin sanani siitä, että uusi NeuLash olisi lääkeaineeton, se EI ole, vaan sisältää edelleen Isopropyl Cloprostenatea, kuten edellinenkin NeuLash. Ehkäpä vain vähän vähemmän, vaikea sanoa. Kirjoitin aiheesta omalla otsikollaankin (löytyy linkin takaa), koska olin kuitenkin silloin ilahtunut positiivisesta muutoksesta. Kuinka väärässä olinkaan.

Muita tuotteita, joissa prostaglandiineja ei ollut ilmoitettu ainesosaluettelossa, mutta niitä löytyi tuotteesta, olivat NeuveauBrow:n uusi versio sekä XLash Eyelash Enhancer. Koko lista kaikista 26:sta testatusta tuotteesta löytyy tuolta alussa linkitetystä tiedotteesta.

ogonfrans-alla
kuva: lakemedelsverket.se

Labratestit paljastivat siis seuraavien tuotteiden sisältävän prostaglandiinijohdannaisia:

 • Xlash Eyelash Enhancer
 • Neulash
 • Neulash (uusi parannettu koostumus)
 • NeuveauBrow
 • NeuveauBrow (uusi parannettu koostumus)
 • RevitaLash
 • Nutraluxe MD Lash
 • M2 Lashes Eyelash activating serum
 • Peter Thomas Roth Lashes to die for Platinum

Ja tässä vielä sivuston taulukko tuotteista ja sisällön täsmäävyydestä.

Tuote Prostaglandiini Merkitty INCI:in
Neulash Isopropyl Cloprostenate Kyllä
Neulash (new improved formula) Isopropyl Cloprostenate Ei
NeuveauBrow Isopropyl Cloprostenate Kyllä
NeuveauBrow (new improved formula) Isopropyl Cloprostenate Ei
RevitaLash Dechloro Dehydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide Kyllä
Nouriche by RevitaLash Ei sisällä
Talika Lipocils Expert Ei sisällä
Priori Lash recovery serum Ei sisällä
Depend Ögonfransserum Ei sisällä
Lashfood Nanopeptide Natural Eyelash Conditioner Ei sisällä
Lashfood conditioning liquid Eyeliner Ei sisällä
Xlash Eyelash Enhancer Bimatoprost Ei
MaxLash Ei sisällä
Raisis Ei sisällä
Ailu Eyelash Growth Liquid Ei sisällä
DHC eyelash tonic Ei sisällä
Lash P7 Ei sisällä
Xtreme Lashes Amplifeye Lash and Brow Fortifier By Jo Mousselli Ei sisällä
Nutraluxe MD Lash Isopropyl Cloprostenate Kyllä
Prolash Ei sisällä
Isadora Dynamic Lash Growth activator Ei sisällä
Lashtoniic Eyelash Ei sisällä
iLash The white one Ei sisällä
M2 Lashes Eyelash activating serum Bimatoprostin tyyppinen prostaglandiinijohdannainen (Methylamido Dihydro Noralfaprostal) Kyllä
Peter Thomas Roth Lashes to die for Platinum 17-Phenyl Trinor Prostaglandin E2 Serinol Amide Kyllä

Aarrgh, että pistää vihaksi! Nyt kyllä selvisi syy sille, ettei NeuLash mainostanut uutta tuotettaan mitenkään lääkeaineettomana.. koska se ei sitä ollut! Jos mielestäni olisi korrektia kirjoittaa jotain painokelvotonta niin nyt olisi sen aika, mutta en tee niin.

The Swedish Medical Products Agency advises consumers not to use products containing prostaglandin analogues, as this may lead to serious side effects.” Toivottavasti pian tulisi Suomessa vastaava suositus, että täälläkin alkaisi tapahtua.

Koska aina pitää asioista löytää jotain positiivista, niin listalta löytyy moooonta suosittua seerumia, joista ei ole löytynyt testeissäkään lääkeainejohdannaisia (kuten ei pitänytkään). Muutamia – joista on täälläkin paljon kyselty – mainitakseni: Talika, Lashfood, DHC Eyelash tonic, Lash P7, Xtreme Lashes Amplifeye, Prolash, Isadora, iLash ym. Nämä (ja monta muuta) siis täysin lääkeaineettomia sekä INCI:n mukaan että myös laboratoriotesteissä!

Alkoiko muilla keittää tällainen INCI-huijaus?

Mainokset

43 responses to “Ripsiseerumihuijaus

 1. Paluuviite: Uusi NeuLash on lääkeaineeton | INCImix

 2. Jahas, täältä lähtee ärrinmurrin palautetta Neulashille. Tilasin Neulashini vasta sen jälkeen, kun olit sen täällä julistanut lääkeaineettomaksi – muuten en olisi aineeseen koskenut… Kiitos tästä päivityksestä! Suhun voi sentään luottaa :)

 3. Refectocilin BeautyLash kuuluu myös lääkeaineettomien joukkoon ja toimii! :) Testiä löytyy esim. täältä:

  http://kosmetiikkatesti.blogspot.fi/2013/01/refectocil-beautylash-eyelash-growth.html

  • Juu ja paljon varmasti myös muita hyviä seerumeita, mutta tuossa jutussa oli puhetta vain noista mainituista. Sieltä ei löytynyt myöskään mm. IdolLashia, joka on ollut tosi suosittu ja varmasti oikein hyvä ja turvallinen. BeautyLashista löytyy juttua myös tästä blogista pariinkin otteeseen :) Kosmetiikkatestin Nina oli muuten saanut näemmä selville, että BeautyLash sisältää prostaglandiini A:ta :o Täytyykin tutkia!

   • Prolash’ssa (perusmuotoinen) on muuten täysin samat ainesosat kuin IdolLashissä, koska Prolash tehdään käsittääkseni private labelingilla IdolLashistä. Eli siinä on vain eri logot, muuten sama tuote, pakkaukset + ulkoasu kyllä näyttävätkin jo aika identtisiltä kun niitä vertaa. :) Prolash+ tai Prolash++ ja niistä muista sen versioista ei taas minulla ole tietoa että mitä sisältää/miten INCIä muutettu, mutta jos perusmuotoinen Prolash on turvallinen ja INCI tutkimusten mukaan pitää paikkansa, niin IdolLashissä pitää myös ja on yhtä turvallinen kun on tismalleen sama. :)

   • Kiitos tiedosta! En olekaan näitä seuraillut pitkään aikaan. ProLashin jossain versiossa oli aiemmin joku aivan käsittämätön ulkopakkaus, mutta ymmärtääkseni se on sittemmin korjattu :)

 4. Omgg ihan järkkyy! Noilta pitäisi oikeesti ottaa luvat pois ja kielto toimia loppuelämäks.

  • Samaa mieltä. Senkin vielä ymmärrän, että käytetään jotain ainetta x, koska se toimii ja jos se sitten kielletään niin lopetetaan sitten, mutta että piilotellaan ja peitellään, siinä menee minun mielestä aika tiukka raja.

 5. Hei, löysin blogisi vasta äskettäin. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Todella törkeää. Minua muutenkin epäilyttää nuo ripsiseerumit, että joko ne ei auta mitään tai sitten siellä pitää olla aika tujuja aineita, että vaikuttaisi. En ole halunnut edes sitten kokeilla.

  • Kiitos kivasta palautteesta :) Olen samaa mieltä kanssasi. Osassa ripsiseerumeita on käytetty peptidejä, jotka ovat tarpeeksi pieniä päästäkseen vaikuttamaan sekä myös turvallisia. Jos jotain seerumia haluaisi kokeilla, niin tuollaista kokeilisin.

 6. Mites revitalash? Ne ainakin vakuuttelee mutta onko luottamista?

  • RevitaLashin vaikuttava aine Dechloro Dehydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide on kokoajan tiedetty olevan prostaglandiinijohdannainen, ja se myös löytyy tuolta linkin takaa listattuna. Eli on lääkeaine niinkuin nuo muutkin :)

 7. Luontaistuotekaupasta löytyi Super Glandin Eyelash Serum jossa myyjän mukaan ei olisi mitään ”vaarallista” ja myyjän ripset olivat huiman pitkät. Ja hinta alle 50 euroa! Esitteessä kerrotaan että sisältää Widelash-tripeptidiä joka edistää keratiinin tuotantoa karvatupessa ja hidastaa kollageenin hajoamisprosessia. ja kiihdyttää soluntuotantoprosessia. Ja lisäksi sis. biotinoyl tripeptidi-1:tä. Mutta koska en ostanut, ei ole incia saatavilla tähän hätään..

  • Monissa lääkeaineettomissa seerumeissa käytetään juuri tuollaisia erilaisia peptidiyhdisteitä. Valitettavasti osassa kuitenkin käytetään LISÄKSI lääkeaineita, joten täysi INCI on ehdoton, jotta asian voi todeta. En pikaisella googlauksella löytänyt tuon ainesosia, joten en osaa sanoa tuotteesta mitään :) Hinta kyllä kielisi siitä, ettei lääkeaineita juuri olisi, ne ovat nimittäin melko kalliita.

 8. Pakko oli tulla kommentoimaan tuosta RefectoCil:in seerumista. Täyttä puppua, ettei sisällä lääkeaineita. Bongasin tuotteen Finnairin mainoslehdestä lentokoneessa ja siinä kerrottiin: ”vaikuttava aine prostaglandiini”… Positiivista, että mainoksessa oli suoraan kerrottu mitä tuote sisältää, mutta uskomatonta, että tuote silti menee kaupaksi ja sitä muualla mainostetaan lääkeaineettomana! >:|

  • Juu, nythän siitä on ollut täälläkin kommenttiboksissa puhetta, että mustan meren koralliuute tosiaan sisältää paljon luontaista prostaglandin A:ta. En kuitenkaan menisi sitä suoriltaan tuomitsemaan lääkeaineeksi, koska se on puhdas luonnonaine ja nämä lääkeaineethan puolestaan ovat synteettisiä johdannaisia, joita ei luonnosta löydy. Prostaglandin A:ta löytyy myös ihmisestä, toisin kuin mitään näistä glaukoomalääke-johdannaisista. Koska minun biokemiallinen osaamiseni ei riitä sanomaan tarpeeksi luotettavasti tuosta luonnonaineesta mitään, niin en voi sitä kyllä tuomita. RefectoCilistä ei ole raportoitu julkisesti oikeastaan mitään sivuvaikutuksia, joten aine voi mahdollisesti olla täysin vaaraton luonnonaineena. Ja siis prostaglandiineissa ON eroja, tässä kohtaan ainoastaan synteettiset johdannaiset ovat mustalla listallani :)

 9. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. :) Käytätkö itse enää mitään ripsiseerumia tai osaisitko suositella jotakin turvallista, peptidejä sisältävää seerumia, josta saattaisi olla hyötyä? Käytin tietämättömänä pari vuotta sitten tuota Neulashin vanhempaa versiota ja ripset kasvoivat merkittävästi. En kuitenkaan halua riskeerata terveyttäni, joten lopetin käytön, kun kohu aineen vaarallisuudesta nousi.

  • Kiitos kivasta palautteesta! En käytä mitään ripsiseerumia enkä ole RefectoCilin BeautyLashin lisäksi edes kokeillut mitään koskaan. Turvallisia seerumeita on varmasti paljon ja niistä on paljon juttua ja käyttäjien kokemuksia esimerkiski ”Ripsiseerumi-revanssi” -postauksen kommenteissa, kannattaa lukaista! :)

 10. Eräässä blogissa mainostettiin Swiss Lashes -ripsiseerumia. Onko sinulla tietoa sisältääkö tämä aine mitään prostaglandiinia tai sen johdannaisia?
  Kiitos mielenkiintoisesta ja informatiivisesta blogistasi!!

 11. Paluuviite: Yksi totuus ripsiseerumeista – tarkastelussa Swiss Lashes | HealthBerry Terveysblogi

 12. Oli minunkin vielä pantava lusikkani soppaan ja kirjoitettava aiheesta. On tää ripsiseerumimaailma aikamoista rallia.
  http://www.healthberry.fi/ripsiseerumi_swiss_lashes/

 13. Blogeissa on nyt näkynyt paljon myös Maylash-seerumia, jota mainostetaan luonnollisena ripsiseerumina. Tuotteen nettisivuilla ei ollut ollenkaan tietoja incistä joten kysyin sitä erikseen, vastauksena tuli tällainen:
  Folium Isatidis Extract 10% , Cacumen Platycladi Extract 3% , Nigella Sativa Extract 3% , Fructus Chebulae Extract 2% , Radix Polygoni Multiflori Preparata Extract 2% , Coral Extract 1% , Purified Water 79%

  Mitä mieltä oot? Ylemmän Neulash-episodin jälkeen ei enää innosta pohtia itse mitä lääkeaineettomuus jokaisen firman kohdalla erikseen tarkoittaa :D
  Kiitos jo etukäteen mielipiteestäsi!

  • Moikka! En olekaan tuohon törmännyt, jotenkin tämä ripsiseerumipuuha on alkanut mielestäni vähän hiipumaan, tai sitten olen jotenkin onnistunut sulkemaan silmäni siltä. Tuo INCI:hän on tosi ”puhdas” ja luonnonmukainen, mutta ihmetyttää kyllä vähän. Ettäkö olisi pelkästään erinäisiä kasviuutteita ja vettä? Outoa, luulisi että tuollainen pitäisi säilöä, pH-säätää ym ym, jollain. Toki voi olla niin, että kaikki nuo uutteet liukenevat veteen täysin ja joku niistä voisi toimia antimikrobiaalisena aineena, mutta silti vähän oudoksuttaa. Synteettistä prostaglandiinia, joka on ollut näiden RevitaLashien ja NeuLashien suurin synti, ei tuosta ainesosalistasta kuitenkaan löydy. Eli lääkeaineeton siltä osin se tuon mukaan on. Luonnonaineethan tosin voivat sisältää ns. luonnollista prostaglandiinia, mutta siitä ei ole raportoitu mitään haittavaikutuksia, joten siihen ei tarvitse kiinnittää huomiota. Kai tuota voisi kokeilla :)

   • Kiitos vastauksestasi! Inci on tosiaan vähän hämmentävä, mutta näillä tiedoilla uskaltaudun ehkä kuitenkin kokeilemaan Maylashia :)

   • Eipä kestä! Tulehan kertoilemaan kokemuksia kun olet kokeillut tuotetta :)

 14. Hei! Olen monesti miettinyt ripsiseereumin käyttöä. Kauneushoitolassa jossa käyn suositellaan Eyenvyä. Onko se mielestäsi turvallinen? Tunnen muutaman, jotka ainetta käyttävät ja heillä on toiminut hyvin eikä ole ollut ongelmia. Itsellä on niin herkät silmät, että ripsivärikin kutittaa silmiä, niin olen hiukan epäluuloinen aineita kohtaan..

 15. Siis iik kuvottavaa,kyl pistää vihaks ,iik…heko heko mitä v..uu on ripsiseerumi.olispa ihguu ku naiset oppis arvostaa itteensä,eikä kauneusihanteita.

 16. Moi!

  Tiedätkö mahdollisesta omasta kokemuksestasi tai oletko kuullut mistään, onko tuo Nouriche by RevitaLash oikeasti tehokas?
  Senhän pitäisi olla siis vapaa lääkeainejohdannaisista (kuten taulukosta näkee), mutta onko se tehonnut kenellekään?
  Nimittäin hintaa tuotteelle on päälle 100 euroa. Maksaakohan brändin nimi vai jokin ainesosa? Olen joskus kokeillut parinkympin turvallista ripsiseerumia, joten jos ei Nouriche eroa niistä mitenkään erityisesti, taitaa hinta-laatusuhde olla aika pielessä..?

  • Moikka! En valitettavasti osaa yhtään kommentoida, kun en ole itse kokeillut tai kuullut kenenkään kokeilleen tuota. Onhan siinä kyllä putelilla hintaa aika paljon! Ripsiseerumihuuma tuntuu mielestäni nyt jotenkin hieman rauhoittuneen. Jos kokeilet, niin tule ihmeessä kertomaan kokemuksistasi!

 17. Moikka, onko Maylash-seerumista lisää kokemuksia?

 18. Paluuviite: Taas vedätetään ripsiseerumilla | HealthBerry Terveysblogi

 19. Hei, harmin paikka kun Radical lashia ei enää saa mistään. Se oli riittävän tehokas mulle eikä mitään oireita. VitoBeauty möi sitä. Tilasin Maylashia juuri sen takia kun mainostivat sitä 100% luonnonmukainen. No siinä on sitä koralliuutetta…joka tapauksessa silmäni reagoi heti; polttelua ja kirvelyä yhden kerran jälkeen…en suosittele. enkä aio käyttää. rahat meni kankkulan kaivoon! onko kellään kokemusta Lashfoodista?

  • Auts! Koralliuute tosiaan sisältää prostaglandiini a:ta, joka on tosin kehonkin luonnollinen aine. Se aiheuttaa selvästi synteettisiä harvemmin oireita, mutta voi kyllä yhtä lailla ärsyttää. Kannattaa valita joku, jossa käytetään peptidejä, niistä olen kuullut paljon hyvää :)

 20. Hei! Nostan tätä vanhaa ketjua koska sulla näyttää olevan silmää ainesosien tuntemukselle :) Olen käyttänyt reippaan vuoden Oriflamen ripsiseerumia ja ilokseni se on jopa hieman (ei nyt mitenkään huimasti mutta silti) pidentänyt ripsiäni. Ainesosa luettelo on vain hepreaa minulle ja kun se kerran toimii niin alkaa heti epäilyttämään :D Sivuoireena on ollut viime aikoina tosin kirvelyä ja lievää luomen turvotusta :/ AQUA, BUTYLENE GLYCOL, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, SODIUM ACRYLATE/ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, ISOHEXADECANE, PHENOXYETHANOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, POLYSORBATE 80, METHYLPARABEN, SORBITAN OLEATE, PPG-26-BUTETH-26, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, APIGENIN, OLEANOLIC ACID, BIOTINOYL TRIPEPTIDE-1

  • Moikka! Ihan hyvältä vaikuttaa, ainakin prostaglandiiniton on. Mutta huomaa, että imidazolidinyl urea (imidatsolidinyyliurea) on formaldehydiä vapauttava säilöntäaine ja melkoisen yleinen herkistäjä. Kannattaa seurailla tarkkaan, ettet kehitä itsellesi formaldehydiallergiaa!

 21. Heippa Annina! Kiitos todella mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä blogista. Olisin kysynyt, että mitä mieltä olet Eyelash Growth Boosterista? Sisältääkö lääkeaineita, onko niin turvallinen käyttää, kuin mainostetaan? Käytin pari kk ja ripset kyllä kasvoivat merkittävästi. Eli todella tyytyväinen olin ja haluaisin käyttää jatkossakin, mutta olisi erittäin kiva kuulla mielipiteesi :) t.Johanna

 22. Moi. Mites oletko tutkinut Nanolash-seerumia, siitä kun on nyt paljon puhuttu että olisi turvallinen. En ainakaan huomannut sitä tuolla mainittuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s