Opinnäytetyön tilannepäivitys

Minä ja opinnäytetyö lähdettiin viime viikonloppuna mökille selvittämään välejämme oikein todenteolla. Ja niin siinä kävi, että takaisin tullessa suhteemme oli ottanut askeleen eteenpäin ja leipätekstin osuus oli lähes valmis. Siis valmis! Enää puuttuu englanninkielinen tiivistelmä ja jotain liitteiden, lähdeviitteiden ja muotoilujen hiomista. Valo tunnelin päässä siis häämöttää jo, jes!

Uudet opinnot alkavat ensi maanantaina, hui. Jännää. Kelakin muisti minua uudella opintotukipäätöksellä kertoen, että opintotuellinen elämäni on vuodenvaihteeseen mennessä lusittu. Farmaseutti kun on alempi korkeakoulututkinto niinkuin estenomikin, niin kolme vuotta on nyt käytetty ja lisää ei tipu ennen kuin ylempi korkeakoulututkinto ehkä joskus vuosien päästä alkaa. Selvä juttu. Tarkoittaa, että budjetissani on kevyt 500€:n lovi alkuvuodesta alkaen. Opintolainaa siis, ajattelin ensin. No ei siinä mitään, sitäkään ei saa jos ei saa tukia. Argh.

Toissa viikonloppuna vanhenin taas vuodella. Kuinka kivaa.. not. Juhlittiin isommalla porukalla tätä meriittiä country-bileissä (kyllä, Helsingissä järjestetään myös countrybileitä). Siinä se vasta oli kokemus. Ratsastin mekaanisella rodeohärällä, koska yllytettiin. Vähän pelkäsin selkäni ja hammaskalustoni puolesta, sillä en näön lisäksi haluaisi luopua vielä terveydestäni. Onneksi ruumis kesti moisen riepotuksen. Aamulla sisäreidet oli kyllä sen näköiset, että joku olisi pahoinpidellyt. Hauskaa oli siis. Ehdottomasti suosikkionnitteluni tuolta päivältä kuului ”Parempi vanha kuin haudassa, onnea”. Kiitti pojat. Vanhuus ei todellakaan tule yksin. Sentään mulla oli Martina Aitolehden luottokampaajan tekemä synttärikampaus, kiitos ihana H!

Olen vihdoin, siis tosiaankin vihdoin saanut aikaiseksi suunnitella postauksen parista luonnon/luomukosmetiikka-tuotteesta, joita olen testaillut. Huraa. Yritän saada sen rustattua pian. Tänään ei mitään painavaa kosmetiikka-asiaa ollut, ajattelin tulla vain päivittelemään kuulumisia ja opinnäytetyön etenemistä.

Lopuksi on pakko leveillä uskomattomilla mansikankasvatustaidoillani. Tässähän kävi siis niin, että ostin Ikeasta joskus kesän alussa mansikantaimen, jonka tapoin alle viikossa (mieletön suoritus, eikö). Sen jälkeen se vähän virkosi ja kuoli uudelleen lopullisesti. Laiskana annoin sen tietysti olla parvekkeella, kunnes yhtenä päivänä sen huomattiin taas antavan elonmerkkejä. Sitkeä peijakas. Siitä se menestystarina sitten lähti.

WP_20130813_010 (565x1000)

Mansikat alkoivat olla jo niin painavia, että varsi melkein katkesi. Ei hätää, köytin koko komeuden paremman puutteessa yökerhosta mukaan tarttuneeseen juomasekoitustikkuun. Ei ole mitään niin viisasta kuin nainen. Tänään söin ne, oli muuten herkkuja. Uusia odotellessa.

WP_20130820_001 (500x282)

Mainokset

4 responses to “Opinnäytetyön tilannepäivitys

 1. Oooh, onnea! Oppari on tehty nopeemmin kuin uskotkaan, ja sitku se on ohi, niin jäätkin kaipaamaan helliä hetkiä sen kanssa! ;D

  Tollaset mansikat on oikeesti pirun sitkeitä! :D Mäkin oon onnistunut tappamaan meidän amppelimansikan pariin otteeseen, mutta aina se virkoaa, ja se oli vielä monivuotinenkin! Eikä mansikoiden maussa ollut moittimista! :D

  En muuten tiennyt tota opintolaina-tuki-juttuu! Kamalaa ! Toi on sit mullakin edessä… :( Pitäisköhän mun jo nyt ottaa lainaa ”varastoon”…. :D

  • Joo, varmasti tulen kaipaamaan :D siihenkin kyllä tavallaan kiintyy! Mä kyllä uskon, että toi mansikka on hengetön viimeistään ennen joulua, mutta voihan se vielä yllättää.

   Yllätyksenä tuli kyllä toi tukiasia, hyvä että tässä vaiheessa eikä sillon vuodenvaihteessa. Teoriassahan olisin voinu päivittää tuet vasta silloin, koska vanhoista opinnoista olisi normaalisti tullut tuet jouluun asti. Lainaa vaan jemmaan tässä minkä kerkiää saada ja hilloon niitä sitten tilillä :D

 2. Eikös vanha kikka ole jättää yksi opintotukikuukausi käyttämättä ja nostaa pelkkää lainaa? Ja saikos siihen vielä asumislisän päälle. Ei oikein muista yksityiskohtia enää, opintotukiajoista on kuitenkin jo kolme vuotta, hui! :)

  • Hmm tuota en tullutkaan ajatelleeksi, kiitos vinkistä :) En ole lainaa nostanut vielä yhtään niin olen aivan noviisi näissä jutuissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s