Kevyt opiskelustressi

Opinnäytetyöseminaari selätetty. Tässä se mun tekele nyt sitten alkaa olla. Melkoinen pumaska siitä sitten loppujen lopuksi tuli, sivuja 52.

WP_20131004_006 (480x850)

Kohta joku kommentoi, että et sitten osannu ottaa tylsempää ja epätarkempaa kuvaa. No en osannut, en.

Tänään reputin kemian tentin. Olisi mahdollisesti pitänyt lukea enemmän, mutta eilisen opparisemman jäljiltä olin jotenkin niin aivokuolleessa tilassa, ettei siitä sitten mitään tullut. Ei ne tulokset vielä tulleet, mutta koska tyräsin jo melko yksinkertaisessa määritystehtävässä ja mun tasapainotetussa reaktioyhtälössä oli 48 vetyä, tiedän kyllä et puihin se meni. Saati sitten joku penisilliinin konjugoidun emäksen natriumsuolan liuoksen pH:n laskeminen. Ei ihan lähteny. Ensi kerralla sitten. Nyt on sellainen tasaisen surkea jyrän alle jäänyt olo, ettei ulos tule mitään järkevää. Maanantaina on edessä farmaseuttisen kemian laskutentti. Olen siinä huonompi kuin missään muussa, joten odotukset ei oo kovin kovat. Yritän viikonloppuna riipiä vähän laskurutiinia kasaan, mutta todennäköisesti titrauslaskut ja absorbanssit vie voiton allekirjoittaneesta melko 6-0. Kaikki ylläoleva, mukaanlukien opinnäytetyön viimeistely, on syynä täydelliseen hiljaisuuteen blogin puolella.

Nyt on hieman sellainen puulusikalla ranteet auki -meininki, joten koitetaan vähän piristää. Onneksi se orgaaninen kemia alkoi. Kuten aavistuksen osasin ennakoida, olen siellä hieman vähemmän hukassa, kuin keskimäärin muilla kursseilla. Positiivista.

Jos jotain kosmetiikka-aiheista. Nyt mulla olisi aikaa viimeistellä se luonnonkosmetiikkajuttu, mutta tietysti olen eri lokaatiossa, kuin purkit. Miten sattuikaan. Tulossa on, edelleen. Kenties jopa tämän vuoden puolella.

Melko radikaali ilmojen kylmeneminen aiheuttaa muuten nopeasti myös ilmankosteuden vähenemisen, joten huomiota saa alkaa kiinnittää nahan rasvaukseen yhä enenevissä määrin.  Kun se taiveihottuma iskee, niin silloin on sitten jo liian myöhäistä, joten toimeen vaan reippaasti. Joulu on kohta jo ovella.

Lopuksi vielä vähän ripsiseerumiasiaa! SwissLashes on sattuneesta blogiportaalin kampanjasta johtuen joka paikassa nyt esillä ja siitä satelee kysymyksiä kommenttiboksiin ja sähköpostitse. HealthBerry-blogin Emilii oli kaivanut INCI:n käsiinsä ja sanonut siinä sanasen. Jutun voi lukea täältä. Prostaglandiineja tuote ei sisällä, mutta kuten jutussa on tuotu ilmi, se ei aina automaattisesti tarkoita sen vaarattomuutta. Kommenteissa joku oli tuonut ilmi, että ärsytysreaktioita oli tuotteesta tullut. Emilii on muuten proviisori, eli melkoisen painavaa sanaa luotettavalta asiantuntijalta. Tutustukoon ne, keitä SwissLash-tuote kiinnostaa.

Mahtavaa viikonloppua kaikille! Tämä alkais tosissaan katsella, että miten tuo laskin oikein toimii.

Mainokset

4 responses to “Kevyt opiskelustressi

  1. Voimia sinne! <3 Kyllä sä vielä ne laskut selätät ;)

  2. Oi, tästä tulee niin mieleen omat opiskeluajan muistot. Vuonna 1997 (kyllä, melkein 20 vuotta sitten!) eka tentti oli juuri kemiasta ja sen reputti 2/3 opiskelijoista. Kaikki kurssit ja tentit ehtii kyllä suorittaa ennen kuin valmistuu, älä huoli. ;)
    Kemia oli suosikkiaiheeni ja suoritinkin proviisorin erikoistumisopinnot siis tietenkin farmaseuttisen kemian osastolla. Yli-Kauhaluoma oli erittäin innostava ja inspiroiva, luultavasti on sitä edelleen?

    Kiitos jakamisesta! :)

    • Kylläkyllä! Kiitos tsempeistä :) Farmaseuttisen kemian laskuharjoitustenttikään ei mennyt aivan putkeen. Treeniä, treeniä :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s