Messutilitys

Ihanaa olla kotona rauhassa. Viime viikon vietin hoitaen koiranpuolikastani äidin tykönä ja tämä viikko sujahti tenttien ja sähläten muutaman koulujutun kanssa. Keskiviikkona puolestaan sitsattiin ja eilinen toivuttiin siitä.

Kauneusmessut, eli I <3 me-messut starttasivat tänään. Mikä vitsi, anteeksi nyt vaan. Itselläni on pieni asennevamma nimenmuutoksen kanssa edelleen, pahoittelen, eikä se toki ollut messujen suurin ongelma. Perjantaina messualueella on siis auki ns. ammattilaispuoli, joka viime vuosina on pitänyt sisällään paljon mielenkiintoisia uutuuksia, tarjouksia ja hyviä luentoja. Suuntasimme messuille iltapäivällä. Tähtäsimme turvallisuusluennolle, jonka piti alkaa klo 16. Olimme paikalla 16.10 ja paikalla ei ollut ristin sielua. Jaa.

Ammattilaispuoli oli ”melko” nopeasti nähty. Alueella oli skumppabaari, muutama kynsikoju ja Duroyn sivellinpiste. Duroyn tytöille pisteet, jaksoivat hauskuuttaa asiakkaita vielä viime minuuteillakin. Anteeksi, mutta mites tää kynsikojujen määrä? Kynsiä, kynsiä, kynsiä ja vähän lisää kynsiä. Ei muuta.

Muutoinkin koko messualueen ständit olivat mielestäni aika kova pettymys. Monet merkit, joilla on perinteisesti ollut upeita rakennelmia ja näyttäviä esillepanoja, olivat sulloutuneet johonkin nurkkaan yhden täyteenahdetun myyntipöydän kanssa. Muita mieleenpainuneita hetkiä oli mm. hiustuotemyyjä, joka kertoi ystävällisesti, ettei hius kasva latvasta, vaan juuresta. Jaa. Sen jälkeen hän totesi, että alkoholilla on kosmetiikassa kuivattava ja kosteuttava vaikutus. Jaa. Kysyin tarkemmin tästä alkoholin kosteuttavasta vaikutuksesta, hän ei tiennyt. Tiedustelin mahtoiko hän tarkoittaa tässä etanolia vai muita alkoholeja. Hän sanoi, ettei tiennyt, mitä alkoholiin pitää lisätä, jotta siitä saadaan kosteuttava. Tarjosin setyylialkoholia, joka näytti heillä olevan emulgaattorina tuotteissa. Se se kuulemma oli (siis ei ollut). Jaajaa. Ihan kaikella rakkaudella, mutta kyllä aiempina vuosina mieleeni on messuilla jäänyt ihan muita juttuja, kuin että hius kasvaa juuresta.

Suuntasin erään meikkimerkin ständille ostamaan mosaiikkipuuteria, jota muutoin pitäisi lähteä hakemaan kauempaa, sillä liikettä ei ole Helsingin keskustassa eikä nettikauppaa ole. Perjantai-iltapäivänä kaikki 5 sävyä oli loppuunmyyty. Ajattelin voivani tulla piipahtamaan vielä lauantaina tai sunnuntaina, mutta ei ollut tulossa lisää kuulemma. Liikkeestä saa hakea. Melko huonoa bisnestä, jos saa kommentoida. Ihana ystäväni totesi poistuessamme messuilta, että lehtimyyjät näyttävät olevan luotettavimpia myyjiä messuilla – ainakin tietää rehellisesti mitä saa ja millä rahalla.

En halua olla niin negatiivinen, kuin miltä tämä teksti kuulosti, joten aina on syytä lopettaa jotenkin kivasti. MoroccanOil jakoi näytteitä, joten sain mahtavan kestävän messukassin lisäksi kaksi pikkupulloa tätä pyhää ainetta. MoroccanOilin standi oli kyllä hieno ja suuri, joten selkeästi joillain porskuttaa näin lama-aikoina.

IMG_6196 (555x740)

Mainokset

16 responses to “Messutilitys

 1. Itsekn odotin tuota turvallisuusluentoa joten oli harmi, että se olikin peruttu aivan viime minuuteilla luennon pitäjän sairastapauksen vuoksi. :/
  Muutenkin messut olivat ehkä pieni pettymys varsinkin ammattilaispuolen osalta. Ihan kivat, mutta eivät sellaiset, että sinne tarvitsisi raahautua enää toisena päivänä.

  • Nojuu! Tosi harmi oli kyllä. Toisaalta Virve sinulla on onneksi edessä 100x paremmat ja informatiivisemmat luennot vielä monesti! Karjomaan Sari on Laureassakin luennoinut moneen otteeseen :)

   Messut olivat kyllä pettymys mielestäni myös asettelun osalta, jotenkin alueet eivät olleet kovin selkeät ja muoti-terveys-kauneusosiot poukkoiluvat vähän kummallisesti ristiin rastiin. Ihan selkeästi näki, ettei yrityksillä ollut rahaa tänä vuonna lähteä läheskään yhtä suurella volyymilla mukaan kuin aiemmin, kun hää- ja terveysjututkin oli samassa salissa.

 2. siellä ollut

  Ammattilaispuolen monipuolisuus on varmaan kärsinyt viime viikonlopun kosmetologipäivistä :/ Harmin paikka, että tälläisiä messuja järjestetään peräkkäin!

  • Kyllä! Luennot harmittivat ehkä eniten. Kovin moni esittelijäkään ei ottanut kovin hanakasti kontaktia, vaikka olisi pyörinytkin edes puolikiinnostuneen näköisenä lähellä. Luulisi, että pitäisi panostaa vähän enemmän, jos on lähdetty vähemmän näyttävällä standilla liikenteeseen. Olen nähtävästi väärässä :D

 3. Sait muuten kovasti kauneustoimittajien kehuja K&T-lehden messupaneelissa eilen. Onnittelut!

 4. Minullakin tökkii jotenkin tuo uusi nimi vähän. Jotenkin se on mielestäni vähän itseriittoinen. Meinasin kirjoittaa siitä blogissani, mutta sitten ajattelin että ehkä muita ei häiritse. Mutta ilmeisesti siis sinuakin! :)

  • Kyllä häiritsee ja tunnen monia muitakin :D Itseriittoinen on todella hyvä kuvaus! Jotenkin mielestäni entinen kauneus & terveys oli myös uskottavampi, nyt kun katsoo ihmisten ilmeitä kun toteaa menevänsä ”iloveme-messuille”..

 5. Heippa! Samaa mieltä messujen nimestä. Ja puutteistakin.. Joillakin oli todella hyvät alet, mutta joillakin ihan mitättömät.. Toivottavasti ensi vuonna paremmin :) Luonnonkosmetiikkaa oli ihan kivasti mukana!

  • Hyvä että muitakin löytyy :) Joillain luonnonkosmetiikkamerkeillä oli hienoja standeja, harmi että ne olivat siellä ihan takakulmassa suurin osa. Siellä oli meidänkin tyttöjä paljon töissä!

 6. Noissa moroccan oileissa on muuten ihan samassa järjestyksessä kaikki ainesosat :D

  En oo moneen vuoteen ollut tuolla, mutta odotin kyllä vähän… enemmän kaikkea. Erityisesti ammattilaispuolelta… Mutta kyllähän sitä kaikkea tarttuikin mukaan, heh :P Kunpa ei olis ollut töitä, niin olisin saanut ihan rauhassa tutustua kaikkeen ja muihinkin osioihin ! :)

  • Juu niin on ja se johtuu siitä, että raaka-aineiden määrät heittelevät esim 5-10% kuitenkin niin, että kokonaismääräsuhteet pysyvät samassa järjestyksessä :) Ainakin aiempina vuosina on muuten päässyt la-su myös tuolla rintalätkällä sisään, että saa käydä koko viikonlopun rauhassa pyörimässä!

 7. Ammattipuoli oli kyllä pettymyksistä suurin, ja messujen nimeä minäkin jaksan ihmetellä.
  Muuten, oletko vilkaissut noiden kahden ”eri” Moroccan Oil- puteleiden inciä? Samaa kamaa kummassakin xD

  • Juu niin oli! Ehkä ensi vuonna taas paremmin :) Kommentoinkin tuossa jo aiemmin, mistä sama inci – eri tuote-dilemma johtuu, mutta sanon siitä vielä sanasen vaikka seuraavan postauksen yhdeydessä, ei ole nimittäin ensimmäinen kerta kun tätä ihmetellään!

 8. Mä vähän ihmettelinkin, miksi ihmisillä oli niin paljon niitä Moroccan Oil -kasseja, vaikka tuotteet oli vain -20% eli halvemmalla saa varmaan netin kautta tilattua. Mä pyörin siinä ständin luona parikin kertaa pe päivällä, mutta mitään en saanut. Messuilta sorruin ostamaan geelilakkoja ja led-uv-uunin ja nyt onkin sitten geelilakkaukset varpaissa ittellä, äidillä ja siskolla.

  • Messunäytteet oli molemmin puolin ständiä telineissä, joissa roikkui kasseja, siitä sai itse ottaa :)

   Kynsijuttuja oli kyllä tosi paljon, varmasti oli hyvät tarjoukset jos niitä oli hakemassa! Itse olen ehdottomassa lakanostokiellossa :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s