Kynsi-ripsi-mania

Jotain mitä olisin halunnut kauneusmessuilla nähdä, oli perjantainen Merja Mäkisalo-Ropposen haastattelu tästä kynsi-ripsi-asiasta, joka sai aivan kohtuuttomat mittasuhteet ainakin facebookissa. Viittaan siis ehdotukseen, jossa on pohdittu asettaa ripsien ja kynsien teko luvanvaraiseksi. Asia ei saanut huomiota suinkaan sen vuoksi, että ihmiset olisivat kokeneet sen tarpeelliseksi. Ehdottomasti yleisin kommentti oli, että eikö jumankauta ole tällaisina aikoina eduskunnalla mitään muuta tekemistä.

Puolensa ja puolensa. On ymmärrettävä tietysti, että ihmiset eivät koe tarpeelliksi itselleen vähäpätöisiä asioita. Niinpä siis ne, jotka eivät tee/käytä ripsiä tai kynsiä tai eivät ole koskaan olleet näkemässä lähipiirissään väärintehtyjen tekeleiden tai allergisoitumisen seurauksia, näkevät asian naurettavana. Se ei kuitenkaan tee asiasta vähemmän tärkeää. Jos lähdettäisiin siitä, että tällaisina hieman vaikeampina aikoina eduskunnassa puitaisiin vain EU:n kaatumista, kolmatta maailmansotaa ja maailmanloppua, niin kyllähän sielläkin varmasti hieman muu todellisuus hämärtyisi. Omasta mielestäni on hyvä, että pidetään kiinni myös hieman mittakaavaltaan edellä mainittuja pienemmistä asioista, jotta valtiovallan ja maassa vallitsevan arkipäivän välille ei muodostu hurjaa kuilua. Se minun mielipiteestäni, jokainenhan saa valita omansa tässä demokratiassa, ja se on hyvä se.

Ottamatta enemmälti kantaa itse asiaan, niin mielestäni olisi vielä tärkeää erottaa ammattikunnan ja itseoppineiden rähmätassujen lisäksi ne, jotka ovat oikeasti kouluttautuneet kursseilla. On siis hieman mustavalkoista sanoa, että mikäli et ole vuosia kouluttaunut alan oppilaitoksessa, voi sinua verrata Youtube-oppineeseen surkimukseen. Kunnollisilla kursseilla olleet kyllä tietävät, mitä tekevät ja minkälaisilla aineilla. Ei siis pidä liian raa’asti niputtaa, vaikka tietysti ymmärrän ammattikunnan ylpeyden omasta koulutuksestaan ja halun varjella markkinoita mahdollisimman tehokkaasti. Mielestäni tulisi kuitenkin keskittyä mahdollisesti yhdenmukaistamaan kursseja ja varmistamaan, että niillä käydään kunnolla läpi tarvittavat asiat.

IMG_3352 (638x850)

Tämähän nyt on tietysti kaikki aivan hypoteettista. Miten sitten voitaisiin mahdollisesti varmistua, että kaikki tekijät (myös kotivärkkäilijät) ovat kunnolla kurssitettuja? Yksi Nobel olisi varmaan jaossa sen keksijälle. Sympatiani vielä lopuksi ehdotuksen ääneen sanoneelle Mäkisalo-Ropposelle. En kyllä käsitä, että miksi edustaja joutui niin suuren kivityksen kohteeksi. Kyllä siellä mäellä niitä kansankynttilöitä riittää, joten sillä aikaa kun sitä maapallon pelastamista ideoidaan porukalla, niin joku voi avata suutaan välillä vähän muidenkin asioiden tiimoilta. Tämä ajatus tuskin oli pois siltä maailman pelastuksen suunnittelulta.

P.S. Pakko lisätä vielä, että arvatkaapa mitä tuttua bongasinkaan messualueelta? Muistaako joku nämä kaunokaiset viime vuoden Pariisin messuilta? Siellä ne olivat omalla standillaan, Paperself-ripset nimittäin.

Mainokset

11 responses to “Kynsi-ripsi-mania

 1. Arvaa kuka osti tollaset kaunokaiset !! Ja kenen syytä se on!! :P

 2. Hehee, laita kuva sitten kun olet viritellyt ne nassuusi :D Selvisikö onko ne kertakäyttöisiä?

 3. Ostin muutama vuosi sitten Asokselta Paperself-ripset ja niitä kyllä pystyi käyttämään kahdesti tai kolmesti. Ne ovat vieläkin laatikossa mutta saattavat olla jo vähän liian kärsineet käytettäväksi :D Kuivuneen liiman poisto piti tehdä todella varovaisesti ettei paperi väänny tai repeä, mutta muutoin ripset pitivät aika hyvin muotonsa.

 4. yäk, kuka edes haluaa käyttää tekoripsiä tai kynsiä. Aitous ja luonnollisuus kunniaan!

 5. Entä mitä mieltä olet siitä, että alalla on paljon/jonkin verran ainakin pimeää työvoimaa ja jopa ihmiskauppaa?

  • No tarvitseeko tuollaisiin ihmiskauppajuttuihin edes ottaa kantaa, mielestäni olisi käsittämätöntä, että jonkun mielestä se olisi hyväksyttävää. Onneksi Suomi kuitenkin on loppupeleissä todella hyvä paikka asua, joten täällä kyllä pidetään asioista huolta. Harmaa talous puolestaan on monella alalla yhtä suuri ongelma, mutta olen aina ajatellut, että omaa työtään arvostavat ammattilaiset eivät edes halua tehdä pimeitä töitä, vaikka niihin olisi mahdollisuus :)

 6. ”Itseoppineet rähmätassut ”, ”Youtube-oppinut surkimus.”
  Pakko sanoa että olen toiminimellä tehnyt kynsiä neljä vuotta, kotona sekä liikkeessä, enkä ole yhdellekkään asiakkaalle mitään terveyshaittaa aiheuttanut. En ole käynyt minkäänlaista kurssia. Lisäksi voin rohkeasti sanoa muualla laitettuja kynsiä paljon huoltaneena että työn jälkeni on huomattavasti parempaa kuin monen kurssit käyneen. Olen myös antanut asiakkaille hyödyllisiä vinkkejä, kertonut aineista jne, mitä heille ei nämä ”ammattilaiset” ole koskaan kertoneet..
  Yhtälailla löytyy kurssit käyneitä rähmätassuja :)

  Hyvä blogi, mielenkiintoisia juttuja :)

  • Tietenkin aina löytyy sääntöön poikkeus, sinä nyt tässä tapauksessa varmaankin olet se poikkeus. Kuitenkin voitaneen yleistää, että itseoppineisuus on huomattavasti todennäköisemmin ja yleisemmin rähmätassuilua kuin opintonsa suorittaneilla. Huonoja löytyy aina ja keskinkertaisia vielä enemmän, tämä pätee kaikkiin käden taitoja vaativiin ammatteihin, siksi hyvistä tekijöistä on niin kova kysyntä. Mutta kuten sanottua, poikkeuksia on ja mikä tahansa on mahdollista. Hienoa, että olet syventänyt tietämystäsi ja olet varma osaamisesi tasosta, sehän se on tärkeintä! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s