Iho-ongelmia.. taas!

Oivoi minä ja nahkani taas. Itku, vinku ja parku. Ajattelin, että ranskalaisesta kalkkivedestä päästyäni ajoittaiset iho-ongelmat helpottaisivat taas, mutta ei. Kasvojeni iho on koko elämäni ollut varsin hyväkuntoinen ja olen aina viihtynyt hyvin ilman meikkiä. Viime syksystä asti vasemmassa nenän- ja leuanpielessä on kuitenkin majaillut sitkeä näppyläihottuma, joka ei vain millään ole lähteäkseen. Blogin yleisestä linjasta poiketen ajattelin vähän jakaa näitä iho-ongelmiani, koskaan ei tiedä, että mistä se ratkaisu sitten löytyy.

Ongelma on siis konkreettisesti tämännäköinen.

WP_20140131_006 (746x1000)

Ei mikään kohtuuton ja melko helppo peittää. Eikä nyt haittaa elämänlaatuani mitenkään, MUTTA todella ärsyttävä. Suurin ongelma lienee se, että se on ollut tuossa samassa siunatussa paikassa kohta puoli vuotta. Ei leviä, ei lähde pois. Mikään ei tunnu vaikuttavan sen olemassaoloon. Edes luottotuotteeni kortisonivoide ei ole tehonnut siihen. Olen monesti sanonut, että jos ei kortisonilla lähde niin ei millään. Vitsillä tietysti, mutta oikeasti se kyllä auttaa ihan kaikkeen. Olen käyttänyt mietoa kortisonivoidetta viikon kuureina, koska olen kyllä tietoinen sen muista vaikutuksista. Vaikutus liittyy lähinnä ihon ohenemiseen ja sitä kautta hieman näennäiseen paranemiseen, mutta heti lopetettuani tilanne palaa ennalleen.

Sitten niitä syitä arpomaan. Ensin ajattelin, että kyseessä on ihan rehellisesti välillä hieman riehakkaaksi yltyneen opiskelijaelämän tuoma muutos elintavoissa. Tuli syksyllä ehkä hieman normaalia enemmän käytyä jossain, ja kieltämättä ensimmäinen syksy oli opiskelujenkin kannalta melko rankka. Stressiperäinen ja hieman huonoista elintavoista johtuva siis, ajattelin helpottuvan joululomalla ja muutenkin ajan kanssa. Vaan kun ei helpottanut.

Oli mietittävä muita vaihtoehtoja. Kuten aiemminkin blogissa mainittu, on minulla nuorempana ollut ongelmaa päänahan seborrean kanssa. Päänahassa tuo ei ole aikoihin enää vaivannut, mutta isällänikin on sitä välillä esiintynyt kasvoissa. Myös seborrea villiintyy stressistä ja tuo kohta kasvoja olisi sille hyvin ominainen ilmenemispaikka, joten vaihdoin normaalit näppyläongelmat seborreaepäilyyn. Seborrean paras hoito on pesu + rasvaus, jota olen kyllä jatkuvasti harrastanut. Google oli ystävä ja paljasti tämän seuraavan oljenkorren eli terva-pihkasalvan. Se on antiseptinen ja auttaisi rauhoittamaan seborreaa. Luomukauppaan siis. Tällainen löytyi.

WP_20140115_003 (709x1000)

WP_20140115_010 (1000x656)

Hyi karmeus mikä haju, tämän olisi pakko tehota. Ei tehonnut. Käytin sitä pari viikkoa. Olisi varmaan pitänyt jatkaa kauemmin, mutta en enää kestänyt tuoksua savustetulta pekonilta.

Lisää arvauksia. Mieleeni tuli ruusufinni, joten lähdin etsimään siitä tietoa. Lievimmillään näppylät olivat vähän samanhenkisiä, mutta koska minulla ei ole couperosa-ihoa eikä juuri muitakaan oireita, niin en jotenkin ruusufinniinkään jaksa uskoa. Siihen pitäisi siis liittyä jonkinlainen ihon leimahtaminen punaiseksi ym, sellaista ei ole yhtään. Lisäksi en tiedä, voiko ruusufinni edes olla tuolla tavalla vain yhdessä nurkassa kasvoja. Ainakaan mistään ei löytynyt tietoa kasvojen osittaisesta ruusufinnistä, vaan kaikki lähteet esittivät kuvia ja tietoja koko kasvojen keskiosan kattavista näppylöistä.

Uudet aseet käyttöön. Palataan epäilyksissä johonkin ihon sekalaiseen häiriötilaan, jossa muutama näppy vaivaa ja muutoin iho on loistokunnossa. Koska luomun tielle on lähdetty, niin jatketaan sillä. Suolaa siis! Moni on löytänyt selittämättömiin näppylä-ihottuna-laikkuongelmiinsa avun rehellisestä suolasta. Marssin taas luomukauppaan noutamaan ruususuolaa, koska normaali ruokasuola ei tähän tarkoitukseen sovi. Suolat veteen ja sitten tahna nassuun, kylläpä tuntui muuten jännältä. Vähän kihelmöi, ei kuitenkaan sattunut. Jätin noille sijoilleen yöksi.

WP_20140131_018 (624x1000)

Tässä tilanteessa ollaan paraikaa. Eli suolakuuria edessä muutama viikko ja sitten katsotaan mitä tapahtuu. Nyt kääntyisinkin lukijoista löytyvien iho-eksperttien puoleen: onko kellään edes mitään arvauksia tai mahdollisia lisävinkkejä? Mitä kannattaisi kokeilla? Lääkäriin on mielestäni turha lähteä tuollaisen muutaman näpyn kanssa. Ongelma kuitenkin selvästi kumpuaa hieman syvemmältä, sillä näpyt eivät liiku ihon luontaisen uusiutumisprosessin myötä. Syön monipuolisesti ihan kaikkea, joten mistään puutostilasta ei ole varmasti kysymys. Luulisi, että jos kyse olisi jostain yleisestä ravitsemuksellisesta jutusta, niin ongelmia olisi muuallakin kuin tuossa yhdessä suupielessä. Sama pätee johonkin kosmetiikasta johtuvaan yliherkkyyteen – puolessa vuodessa luulisi ongelman jo levinneen tai muuttuneen johonkin suuntaan.

Pidemmittä puheitta, arvauksia otetaan vastaan!

Mainokset

61 responses to “Iho-ongelmia.. taas!

 1. Heipat! Syötkö e-pillereitä? Itselläni riehaantui tismaalleen sama alue ihoa puolisen vuotta pillereiden lopettamisen jälkeen ja tulkitsin ongelmani hormonirutoksi, niin kipeä, sitkeä ja inha vaiva se oli. Apteekista hain basiron-geeliä ja hiljalleen se helpotti. Nyttemmin olen ”ennaltaehkäisevästi” töpötellyt riskialueille Ella Bachen Creme Intex 2:ta, hajusta huolimatta, ja silti tiettyyn aikaan kuusta yrittää muutama vihulainen nousta pintaan. Sokerin ja viljojen hylkääminen on kyllä parantanut ikuisesti huonon ihoni peruskuntoa, mutta juurikin leukaperiin nuo hormonimöröt pyrkivät silti kummittelemaan. Itsekin kuulisin mielelläni hyviä vinkkejä mokomien häätämiseen lopullisesti :)

  • Moikka! Syön kyllä, mutta niitä on popsittu jo 10 vuotta yhteen soittoon, joten kummalta tuntuisi, että nyt alkaisivat oireilemaan. Kiitos kun kerroit kokemuksistasi! Tuota Basironia arvatenkin varmaan tarjotaan jos apteekkiin lähtee vierailulle :)

 2. Mulla lääkäri diagnosoi vastaavan näköisen vastaavassa paikassa olevan iho-ongelman perioraalidermatiitiksi. Sain siihen lääkekuurin ja voiteen, mutta kummastakaan ei ollut juuri apua. Kaikenlaista oon itsekin kokeillut kauneudenhoitoalan ihmisenä, mutta mikään ei tunnu auttavan. Yleisin tää ongelma on 25-50 vuotiailla naisilla ja lääkäri lohduttikin, että viimestään 5-kymppisenä helpottaa… Mulla tää ongelma ilmesty reilu kolme vuotta sitten ja tuntuu hieman aaltoilevan, välillä parempi, kunnes taas pahenee.

  • Facebookissa joku ehdottikin tuota perioraalidermatiittia. Tutkin sitä ja kuulosti (näytti myös) todella tutulta. Täytyy käväistä hakemassa jotain ainetta ja kokeilla. Kiitos vinkistä ja kokemuksista!

 3. Ja lisäykseksi vielä edelliseen, että myös mulla oli tuohon asti ollut todella hyvä iho ja viihdyin hyvin ilman meikkiä, enpä juuri enää. Paitsi kesällä,koska aurinko ainakin mulla auttaa :)

 4. Hormonifinneiltä munkin silmään näyttäis! Mulla ne on johtuneet jäätävästä stressistä ja minipillereistä. Nyt ei enää stressaa ja pillerit lopetin, finnejä tulee enää siihen yhteen tiettyyn aikaan kuusta. Toki toi leuka on aika arpinen tällä hetkellä, enkä mielelläni liiku meikittä lähikauppaa kauemmaksi. :/

  • Stressi sen on varmaan tosiaan voinut laukaista, ainakin joissain määrin. Hormonitasoni ovat olleet samat viimeiset 10 vuotta, joten vähän kummastelisin pillereiden osuutta asiaan. Kaikkihan on toki mahdollista :) Kiitos kun kerroit kokemuksistasi!

 5. Vedäppä ruokavaliosta maidot, Kaikki viljat ja sokeri pois. Paljon vettä ja ripsihärvelit veke.

  • Yyyh apua. En voi elää ilman maitoa, ruisleipää, sokeria ja ripsiä, joten ihan heti en ole niitä valmis uhraamaan :D Ovat ehdottomasti hyvän peitevoiteen arvoisia. Kokeilen ensin muut kikat, mutta jos tilanne huomattavasti pahenisi niin tottakai täytyisi ryhtyä ääritoimenpiteisiin.

  • Mä en ainakaa pystyis tähän :DD aika kohtuutonta parin näppylän takii. Ja kai ne ripset vaikuttais siel silmissäkin jotenkin eikä vaan leuassa jos niissä jotain ongelmaa ois :))

 6. Herranjestas ompa sulla upea iho muutoin !

 7. Itsellä ollut perioraalidermatiitti ja seborrea jo 25-30 vuotta. Päänahkaan joskus antibiootti, nyt kortisoniliuosta lääkäriltä. Perioraalidermatiittiin ei missään nimessä kortisonivoidetta! Itse käytän siihen dalacin litkua mikä on akneen heti kun muutama näppylä tulee. Ja sehän on ruusufinnin sukulainen. Eii elvyttäviä voiteita, ei rasvaisia. Kosteutta. Stressi pahentaa. Olen itsekin kauneudenhoitoalalla ja aika työläät vaivat mutta aika hyvin kurissa pysyvät oikealla hoidolla ja tuotteilla. Kannattais käydä lääkärissä eikä summassa kokeilla kaikkea. Ja näkemättä luonnossa iihoa ei voi kuin arvella mitä se on…

  • Kiitokset kun jaoit kokemuksesi! POD on nyt melko vahva ehdokas syylliseksi. Lääkärille se on nyt mentävä juu :)

   • Miekin katoin, että jopa jaksaa kokeilla kaikkea mieluummin kuin lähtee lääkärille. Kyl sinne voi mennä myös ”muutaman näpyn takia”.

   • Juu menossa ollaan, aikoja vaan on vähän vaikea saada muutaman näppylän kanssa :D

 8. Onko iho miten kuiva? Nenässä ja poskipäillä huokoset vaikuttaa melko normaaleilta, leuassa taas melko pieniltä. Olisko ihan tuosta ja pintakuivuudesta johtuvaa tukkeutumista? Tohon vois kokeilla ultraa, mekaanista puhdistusta ei varmaan kannata tehä jos oot sitä kortisonia käytellyt. Päälle hyvä kosteuttava seerumi, yhtäkkiä suosituimmista hoitolasarjoista tulee mieleen nea spa jonka seerumit sopii lompakolle (~30e), niistä joko rauhoittava pinkki tai kosteuttava sininen.
  Toinen aiheuttaja voisi olla tietenkin hormonit, niiden aiheuttamat näpyt kun usein sijoittuvat leukaan ja poskiin (karkeasti sinne minne miehillä kasvaa parta) ja selkään. Käytätkö hormonaalista ehkäisyä tai onko valmiste vaihdettu? Mulla pamahti leukaan ja selkään akne kun yhdistelmäpillerit vaihdettiin mineihin. Ottaa päähän kanssa..

  • Kiitos vinkeistäsi! :) Luulisin että puolen vuoden yhtämittainen näppylöityminen ei ole peruja kuivuudesta, koska minulla on tosi hyvät tuotteet käytössä ja iho voi muutoin loistavasti. Toinen puoli leuasta on myös ihan virheetön. Hormonini ovat olleet samalla tasolla 10 vuotta yhtä soittoa eikä niitä ole muuteltu, joten niitäkään en lähtisi syyttämään. Tunnen kyllä myös monia, joilla valmistemuutokset tai lopettaminen ovat saaneet aikaan todella rajujakin reaktioita, kinkkisiä kyllä ovat :/

 9. Työskentelen kosmetologina ja oma epäilykseni on suunympärysihottuma. Käy näyttämässä lääkärissä, siihen on omat hoitovoiteensa. Kortisoni pahentaa oireilua jos epäilyni on oikea! :)

  • Jeps, samaa ovat monet veikkailleet! Kuulostaa oireiden perusteella kovin tutulta. Kummasti kyllä en ole huomannut kortisonin pahentavan ongelmaa, se on pysynyt samanlaisena. Ehkäpä siksi, kun käyttämäni voide on ollut niin mietoa.

 10. POD:lta munkin silmään näyttää. Olen saman vaivan kanssa tahkonnut pari vuotta. Ainoat joista olen tähän mennessä saanut apua ovat olleet EGF:a sisältävät seerumit ja arganöljy. Omasta blogista löytyy aiheesta juttu jos toinenkin POD-tunnisteen alta. :)

 11. Mulla on ollut myös samantyyppistä näppylää kesästä asti, puuh. Se alkoi toiselta puolelta leukaa mutta on nyt iloisesti jatkanut matkaa molemmille puolille leukaa. Myös toiseen poskipäähän on kehittymässä jokin pienempi rykelmä näppyjä. Ne on kaikki tollasia samanlaisia, ei-finnimäisiä näppyjä, joista tuurilla kehittyy jossain vaiheessa mustapää ja silloin ne saa puristettua kokonaisuudessaan pois. Ihoni on kuiva mutta tehokas rasvaaminen ei näytä tekevän asialle mitään. Käytän e-pillereitä ja kesän loppuvaiheilla alkoi stressikin, mutta näpyt tulivat mielestäni jo ennen stressivaihetta. Tätä ennen iho on ollut loistokunnossa. :/

  • Mulla ei nuo näpyt kehity mihinkään suuntaan, ne vaan ovat, eikä niissä ole sisälläkään mitään. Pirulaiset. Toivotaan, että sinullekin löytyy apua jostain :)

 12. Niinkuin joku jo ehdottikin, niin minäkin suosittelen lääkärillä käyntiä. Kauneudenhoitoalan ammattilaiset voivat toki antaa vinkkejä ja osviittaa siitä mikä vaiva voisi olla kyseessä, mutta diagnoosin saa ainoastaan tehdä lääkäri. Pahimmassa tapauksessa voit väärällä kotihoidolla jopa pahentaa vaivaasi kokeilemalla tuotteita joita joku netissä on ehdottanut. Itselläni POD ollut jo monta vuotta aaltoilevana vaivana, ja ainut mikä on tepsinyt on pitkä antibioottikuuri. POD:ssa ei kuitenkaan minun ymmärtääkseni ole syviä ihonalaisia näppyjä, vaan pinnallisia ihottumarykelmiä/märkäpäitä. Käynti ihotautilääkärillä olisi varmasti paikallaan niin saisit mielenrauhan. :)

  • Juu lääkärille olen kyllä suuntaamassa. Iho-ekspertillä viittasin kaikenlaisiin asiantuntijoihin alalla ja sainkin itseasiassa viestiä ihotautilääkäriltä. Jonot vaan ovat kovin pitkät ja ”mulla on muutama sitkeä näppylä leukapielessä” ei varsinaisesti ole mikään akuuttiajan saamisperuste, heh. Mutta sinne on matka kyllä :)

 13. PODiin taitaa auttaa vain reilun kuukauden nollahoito…aiheuttajana usein liikahoito. Mustalla teellä kostutetulla vanutupolla voi yrittää ihoa rauhoittaa.

  • Liikahoitoni olisi tässä tapauksessa pesu + rasvaus + meikkivoide, joten paha on tuosta karsia kyllä. Nollahoidon tehokkuudesta ei ole luotettavaa dataa, koska kukaan ei yleisesti ottaen suostu siihen. Katsotaan, jos saisin vaikka jonkun voiteen, antibiootit eivät ihan kauheasti kutsuisi.. Kiitos musta tee- vinkistä! Suolavesi on selkeästi myös rauhoittaunut nahkaa.

 14. Heippa!

  Olin itsekin ehdottamassa POD:a joka mulla parani antibiooteilla. Oli tosin nenän alla. Kortisoni kuulemma pahentaa sitä. Sitten jos käsillä nojailet juuri tuohon kohtaan niin sekin voi aiheuttaa epäpuhtauksia (esim. opiskellessa) ja sitten myös joku kerran sanoi että jos leuassa on finnejä niin se on ikään kuin heijastepiste vatsaongelmiin. Joten massu tasapainoon! :D

  Tsemppiä :)

  • Juu, se taitaa tässä olla vahvin ehdokas nyt :) Tuo käsillä nojailu ja ylipäätään naaman koskeminen on tiedossa ja olen sitä tietoisesti tarkkaillut. Massukin tuntuu olevan tasapainossa, mutta katsellaan! Kiitos vinkeistä :)

 15. Mäkin liputan ton PODin puolesta. Itsellä ollut sama vaiva viimeiset kymmenen vuotta, ilmestyy aina stressin jälkitiloina. Nyt on vuoden päivät ollut poissa, siirryin kaksi vuotta sitten kokonaan luonnonkosmetiikkaan ja oon vähentänyt meikkaamista muutenkin. Lisäksi oon ollut puolisen vuotta FODMAP-ruokavaliolla ärtyneen paksusuolen takia ja tuo ruokavalio on selkeästi vähentänyt iho-ongelmia (etenkin viljat näkyy naamassa ja muualla ihossa mulla).

  • Kiitos vinkeistä! Mukava kun porukka jakaa kokemuksiaan näin auliisti :) Täytyy tutustua tarkemmin! Vaikkakin ruisleipä on mulle elinehto, täytyisi näppyjen pahentua huomattavasti ennenkuin siitä luopuisin, heh.

 16. Piti minunkin kysyä, että oletko lopettanut e-pillerit (tai vaihtanut merkkiä) puolen vuoden sisällä ongelman ilmaantumisesta…Aika yleinen syy iho-ongelmiin ”ei enää teini-ikäisillä” naisilla. Tuon suolan lisäksi tulee mieleen mustasaippua ihon puhdistukseen ja jojobaöljy yöksi. Itsellä on iho ihan loistokunnossa, kun olen käyttänyt säännöllisesti jonkin aikaa jojobaöljyä öisin.

  • Tuollaisen hormonaalisen muutoksen olisi itsekin varmasti osannut yhdistää iho-ongelmiin, mutta näin 10 vuoden jälkeen se on hieman epätodennäköistä :) Kiitos vinkeistä, täytyykin perehtyä! Suolavesi on selkeästi rauhoittanut punoitusta ainakin.

 17. Sama ongelma viime syksynä. Aina täydellinen iho, jolla periaatteessa pystynyt liikkumaan ilman meikkivoidetta. Alkusyksystä muutama pieni punainen näppy kutakuinkin samaan kohtaan.

  Muutaman viikon katselin ja painelin ihotautilääkärille, sillä itselläni vahva POD-veikkaus. Sehän se. Lääkärisetä oli mielissään, kun olin tullut niin aikaisessa vaiheessa. Sain näppylät kuriin tetrasykliinivoiteella. Ei siis tarvinnut edes sisäiseen antibiottiin turvatua.

  Toivottavasti saat ajan lääkäriin pian, jotta pääset hoitamaan kasvojasi oikeilla tuotteilla.

  • Suurkiitos kommentista! Lääkäriin pääsen torstaina, joten toivotaan, että saan reseptin johonkin vastaavaan :) Lohduttavaa kuulla, ettei tarvitse välttämättä antibiootteja napsia.

 18. Veikkaisin muutaman edellisen tavoin perioraalidermatiittia, sijainti ja muutenkin tuo näkö, ainakin viittaisi tosi vahvasti siihen! Suosittelen lääkärillä käyntiä, yksi kaveri nimittäin yritti kovasti parantaa kotikonstein tätä samaista ”ihottumaa” ikuisuuden ja loppujen lopuksi päätyi kuitenkin ihotautilääkärille. Antibiootit ja siinähän se sitten lähti alta aikayksikön!

  • Juu, siihen se taitaa nyt kallistua. Porukalla on niin samanlaisia ja samannäköisiä kokemuksia, että ei se oikein mikään muu voi olla. Lääkäriin olen matkalla, toivottavasti rauhoittuisi voiteella :)

 19. Ah, melkein ”innostuin” otsikkoa ihmetellessäni että saisinkö tätä kautta avun omaankin vaivaani, mutta taitaa olla eriasiasta sitten kyse.

  Itselläni oli 26 vuotta täydellinen iho enkä koskaan joutunut miettimään finnien peittämistä tai muutakaan, mutta nyt on kulunut muutamassa kuukaudessa kokonainen meikkivoide loppuun- aiemmin oon joutunut parin vuoden välein heittämään purkit puolitäysinä pois…

  e-pillereiden lopettamisen (takana 10v syömistä) jälkeen omaankin ihoon ilmestyi just samalle alueelle ikävä finnilauma, joka ei katoa sitten millään. Olen syönyt sinkkiä ja käytän suolasaippuaa ja ella bachen creme intex n2:sta, mutta tilanne ei ole muuttunut miksikään :(

  Mulla nää näpyt siis selkeesti valkopäitä (osa kunnollisia, suurin osa vaan kipeitä paakkuja joista sitten puristelemalla saa kyllä tavaraa ulos).

  naurettavaa miten rikki voi olla muutaman finnin takia, mutta kun itselle se tuntuu niin isolta asialta.

  suosittelisitko mua kokeilemaan kortisonia?

  • Nuo hormoninäpyt on kyllä vaikeita, mutta usein onneksi menevät ajan kanssa ohi. Itsellänikin muutamia hyviä ystäviä, joiden ihon on hormonivalmisteiden lopettaminen runnonut aivan täysin. Mikään ei auttanut, mutta tilanne alkoi kyllä hellittää jonkin ajan kuluttua. Malttia veneeseen siis, fakta taitaa olla ettei niihin tosiaan juuri mikään auta ja stressi kaikkein vähiten. Vuosikin voi mennä, ennenkuin keho tasaantuu. Kortisonia ei tosiaan kannata sinne kasvoihin välttämättä laittaa, siitä kun voi saada lahjaksi tällaisen perioraalidermatiitin!

 20. Itsellänikin tuli heti POD mieleen. Jos ei apteekin kamat auta, niin Karkkipäivän Sanninkin suosittelema Ella Bachén Crème Intex 2 on minulla auttanut omiin hormonaalisiin (ja sitkeisiin) näppylöihin. Myös Clarinsin Lotus-kasvoöljy rauhoittaa kummasti ihoa yön aikana, kun naama on kirjavana.

  • Juu POD sen täytyy olla, sainkin siihen jo lääkkeet. Luulisin, että jos apteekkituotteet eivät auta, niin kosmetiikallakaan ei saa kuriin. Kosmetiikka kun vain ärsyttää dermatiittia, joten täysi käyttämättömyys olisi varmaan parempi omassa tapauksessani. Kiitos vinkeistä!

 21. Vielä kommenttina toiselta POD-kärsijältä: viimeksi tuo oireili raskausaikana, ja menin käymään Ihopisteessä. Hoitaja siellä suositteli Bacibactia, koska antibioottia ei viitsinyt raskausaikana ottaa. Laitoin Bacibactia 1-2 kertaa päivässä ihottuma-alueelle vanupuikolla ja myös sierainten sisäpuolelle & nenäonteloon niin pitkälle kuin mukavasti onnistuu :) Koska pöpö kuulemmaa muhii sielläkin. Eri puikolla kuhunkin sieraimeen. Vaiva poistui tällä ja ei ole uusinut kolmeen vuoteen.

  • Kiitos vinkistä ja kokemusten jakamisesta! Nyt kun sanoit niin itseasiassa laitoin Bacibactia muutamaan otteeseen iholle ja se rauhoitti kyllä. Täytyykin varmaan testata, jos tämä nykyinen ei ala tuottaa tuloksia :)

 22. Mun POD:in sai parhaiten kuriin BION-ihonhoitotuotesarja. Oikeasti, en voi suositella, kuin lämpimästi kokeilemaan!! Mulla alkaa aina joka vuosi syksyllä suunympärysiho kukkimaan, ja BIONin tuotteilla saan välittömästi tilanteen kuriin! :-) Tässä on vielä linkki minkä mukaan aina hoidan ihoa syksyisin, http://www.vitobeauty.fi/index.php?k=219659

 23. Moi, minulla oli ennen täydellinen iho, enkä tarvinnut meikkivoidetta. Alkuvuodesta alkoi tulemaan suun ympärille näppyjä, leviten poskiin ja kaulaan. Yhdessä yössä saattoi tulla kolmekymmentä pikkunäppyä. Kävin lääkärissä ja ruusufinnihän se oli. Kolmen kuukauden tetrasykliini kuuri ja rozek voide. Nyt olen kolme viikkoa syönyt antibioottia ja levittänyt rozek voidetta, mutta kasvot menevät vain pahemmaksi. Ei mitään tehoja antibiootista. Tilaan uuden lääkäri ajan parin viikon päästä, jos naama on näin pahana. Suolavettä olen kokeillut tuloksetta. Olen ostanut apteekista ruusufinnin tarkoitettua seerumia. Mistään ei mitään apua. Sama ehkäisy on ollut jo pari vuotta. Aika toivoton olo..

  • Auts, tosi ikävä kuulla. Ruusufinni on huomattavasti podia ärtsympi ja vaikea hoitaa. Toivottavasti löydät jostain apua iho-ongelmiisi, tsemppiä!

 24. Mulla leimahti myös vaiva kun lopetin pillerit. Lääkäri kehoitti välttämään kalaöljyjä, jodia sisältäviä monivitamiini valmisteita, salmiakki tai oikeimmin sitä ammonium osaa siinä. Itse mulla vaiva pysynyt kurissa Elidel voiteella.

  • Kalaöljyn välttämisestä en olekaan kuullut. Elidelistä sen sijaan kyllä! Itsellä katosi kokonaan muutaman viikon lääkevoidekuurin jälkeen, onneksi!

 25. Minulla auttoi Exuviance gel. Finnit olivat syvällä, punaisia ja kipeitäkin. Parin viikon käytön jälkeen ei ollut enää. Suosittelen! Hitsin kallista mutta todella sen arvoista (25-40e). Saa esim. Ebaysta tilaamalla tai sitten joilakin kosmetologeita. Itse kävin yhden kerran ihonpuhdistuksessa ja ostin kokeeksi 2 viikon käyttöpaketin. Sen jälkeen en ole muuta käyttänyt. 1 pullo kestää noin 3kk.

 26. Toivottavasti ongelma on jo helpottanut. Sinkkivoide, joko se vahvempi pasta, jota apoteekista voi noutaa tai ihan marketin vauvan peppurasva on auttanut moneen punoitukseen ja näppylään. Toisaalta itselläni oli teinivuodet sinne 24-v asti iho tosi hyvänä (ja 14v pillerit olin aloittanut) kunnes sitten alkoi jokin akne-tyyppinen iho-oireilu. Siihen toisinaan auttoi tuo sinkkihoito tai apteekin ytymmät akne-tökötit, joiden jälkeen liotin naamaan bepanthenissa… mutta vasta kun luovuin aika pitkälti sokereista ja monista hiilareista se rauhoittui. Myöhemmin olen lisännyt hiilareita jälleen, mutta niissä on jokin raja… jonka jälkeen ongelma saattaa leimahtaa takaisin. Sitten pidän taas vähähiilarikuurin (kuukausi tai kaksi) ja silloin syön myös paljon manteleita (niissä joku vain sellainen mututuntuma-juttu että aivan kuin auttaisivat) ja sillä saatan saada puoli vuottakin rauhallista. Ja tuosta ongelman alkamisesta siis yli 10-vuotta ja aika tuhatta ja sataa asiaa olen koettanut.

 27. Moi. Mä kärsin seborreasta. Näppylä pukkaa naamaan, kaulaan ja rinnanalueelle. Kaikista tehokkain hoito minulle oli kuolleenmerenmutasaippualla pesu. Nizoral voiteella voitelu ja sibicort akuuteimmassa vaiheessa. Kaksi kertaa viikko nizoral shampoolla pesu, myös kasvot. Näpyt hävisi kolmessa päivässä, mutta pelkällä nizoral voiteen voitelulla jatketaan noin 3 kk. Kortisonia vain muutamana iltana.

 28. Lääkärin pakeille, jos et ole jo mennyt! Reseptilääke Rozex 0,75 % + tabletteja, niin johan auttaa! Voidetta voi käyttää aina kun nappula iskee –
  sanoo jo > 60 vee akka ja sama ongelma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s