Silikonilla sileäksi

Laurea-ajoiltani muistan erään kurssin, jossa tutkittiin tarkemmin yksittäisiä tuotteita ja niiden väittämiä; lähinnä siltä kannalta, että ovatko ne edes teoriassa mahdollisia. Erään arvillekin tarkoitetun hoitoöljyn lyttäsimme yhteistuumin: tämähän on pelkkää silikonia ja vähän jotain kasviöljyjä kaverina. Ei voi toimia.

Viime syksyn farmasian päivillä tutustuin silloin uudehkoon arpien hoitoon suunnattuun tuotteeseen ja tutkin sitä tarkemmin. Lähes pelkkää silikonia. Mitä ihmettä? Eikai tällainen nyt enää tänä päivänä mene kuluttajille läpi? Kummastelin aihetta jo silloin, tarkoituksenani oli blogissakin avata sanainen arkkuni turhista tuotteista. Onneksi en tehnyt niin.

Harjoittelun aloittaessani tutustuin tarkemmin arpienhoitotuotteiden valikoimaan. Tuotteet sisälsivät silikonia, silikonia ja silikonia. Enimmäkseen dimetikonia. Tässä täytyi olla jotain, mikä on mennyt minulta ohi. Ja toden totta, haavanhoitokoulutuksessa se selvisi. Arpien hoitoon tarkoitetut tuotteet sisältävät pääosin silikonia, joka hoitaa arpia, ehkäisee niiden syntyä ja vaalentaa jo syntyneitä arpia. Miksi? Ei tiedetä! Mekanismia ei siis tunneta, mutta näin vaan on huomattu olevan. Melko jännittävää. Toisin sanoen silikoni, joka joidenkin mielestä on syanidista seuraava, hoitaa ja vaalentaa arpia pysyvästi.

 silikoni
kuva brb-international.com

Silikoniin voi törmätä apteekin hyllyllä muuallakin. Melkein kaikki ovat varmasti kuulleet vauvojen koliikkiin ja aikuistenkin ilmavaivoihin käytetyistä valmisteista, Cuplaton, KuplaStop, Disflatyl, LaxoGas.. lista jatkuu. Mitähän ne sisältävät? No silikonia tietenkin! Silikoni pienentää pintajännitystä ja ilmakuplien muodostuminen vähenee. Useimmiten käytössä on dimetikoni tai simetikoni. Parasta on, että kyseiset tuotteet ovat tosiaan lääkkeettömiä, mutta kuitenkin niin tehokkaita.

Mehukas tilanne sinänsä, silikoni kun kammoksuttaa ihmisiä kosmetiikkatuotteissa niin kovasti. Toki joidenkin tuotteiden ihotuntuma on mukavan mattainen ilman silikonia, mutta itse ainakin suosin silikonisia meikkivoiteita. Huomattu on, että hyvin, hyvin monessa kasvovoiteessakin on silikoni mukana. Eräälle superhyper-herkkäihoiselle asiakkaalle etsimme menneellä viikolla yhdessä tarpeeksi ravitsevaa voidetta, jossa silikoneja ei olisi. Ei ollut kovin helppo nakki, kun perinteiset hajusteet ja säilöntäaineetkin olisivat saaneet loistaa poissaolollaan. Päädyimme lopulta kaikkien kalliiden extra-hyper-sensitive-apteekkisarjojen syynäämisen jälkeen tähän omaankin suosikkituotteeseeni eli Professorin atooppisen ihon hoitovoiteeseen.

Apteekkikosmetiikan merkit ovat tulleet tutuiksi ja omia suosikkisarjojakin on jo muodostunut. Kosmetiikkahyllyjen välissä viihdynkin erinomaisesti ja on ollut kivaa päästä oikeasti kunnolla hyödyntämään omaa kosmetiikkaosaamista erityisesti allergisten ja muiden erikoistapausten kanssa.

Näppärästi käytiinkin tässä postauksessa läpi arvet, silikonit, vatsavaivat ja kosmetiikka. Multitaskingia parhaimmillaan.

Mainokset

12 responses to “Silikonilla sileäksi

 1. Arpien hoidossa yksi teoria on, että silikoni muodostaa arven päälle ohuen kalvon. Se suojaa uutta ihoa ja estää sitä kuivumasta. Silikonia pidetään arpien ensisijaisena hoitona sekä ehkäisymuotona.
  Vauvojen koliikin hoitona silikoni taasen on hyvinkin tehoton. Sen sijaan suosittelisin probiootteja.

 2. Aika mielenkiintoista, tätä en silikonista tiennytkään! Kuluttajat varmaan välttelevät sitä tietämättä miksi, eli negaatiomarkkinoinnin syytä varmaankin. Silikoni ei tee pahaa iholle, mutta käsittääkseni sen hajoaminen ympäristöön on heikkoa, jonka takia sitä ei sallita luonnonkosmetiikassa.

 3. Vihdoin selvisi tääkin! Mulla oli otsassa joskus vuosia sitten kohta, joka oli jäädytetty ja siihen ei tahtonut kasvaa vaaleaa ihoa päälle millään, se oli vaan aina punainen. Kunnes aloin puoleksi vahingossa laittaa siihen Cliniquen All about Eyesiä, siis silmänympärysvoidetta. Suhina vaan kuului, kun kohdan päälle kasvoi uusi normaali iho! Kyllä olen ihmetellyt tätä vuosikausia, mutta sie sen selvitit :)

  • Noniin! :D Silmänympärysvoiteessa on toki voinut olla muutakin ihoa hyödyttävää. Ainakin Louis Widmerin ja Avenen silmänympärysvoiteita voi käyttää myös arpiin!

 4. Erittäin mielenkiintoista, olen itsekin ihmetellyt aiemmin tiettyjen hoitoöljyjen silikonipitoisuuksia.

  Olisi kiva kuulla lisää noista mainitsemistasi omista kosmetiikkasuosikeistasi!

 5. Mulle on suositeltu luomien poiston jälkeen ihonmyötäistä rullalaastaria. En pysty sanomaan onko toiminut,koska omaan huonot geenit ja arpi muodostuu aina hoitomuodosta huolimatta, tosin monesti vasta ½ v:n kuluttua toimenpiteestä! Voisiko olla vain ilmatiiviin suojan aikaansaamaa? Vielä 20 v sitten suositeltiin ilmaa ja EI laastaria ja silloin arvet tulivat myös.

  • Paljonhan toki on ihon ominaisuuksilla ja geeneillä vaikutusta tuohon arpienkin syntyyn. Erittäin yksilöllistä siis! Tällä hetkellä tosiaan ajatus on, että haava saa tarvitsemansa hapen sisältäpäin eikä ”ilmakylvyille” ole tarvetta.

 6. Tiedätkö, onko kasvorasvoissa olevassa silikonissa sama arpia häivyttävä ym. heleyttävä vaikutus kuin pelkässä silikonigeelissä? Jonkinmoinen kammo itellä rasvoja kohtaan, joissa on silikonia. t. kohta valmistuva farmaseutti + oon hoitanu kanssa Kelo-cotella ja kortisoniliuoksella omia arpiani.

  • Voiteissa ainakin käytetään samoja silikoneja, kuin arpienhoitotuotteissa, joten tehoa voisi päätellä näin olevan. Riittävästä pitoisuudesta taas en kyllä osaa sanoa yhtään mitään, eli lienee hyvin yksilöllistä, onko parin prosentin silikonilisäyksellä voiteessa mitään vaikutusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s