ESTENOMI?

Estenomin tutkinto on ammattikorkeakoulututkinto, joka koostuu 210 opintopisteestä. Kauneudenhoitoalan koulutusohjelma (amk) löytyy suomeksi Laurea-ammattikorkeakoulusta Vantaalta sekä Turun ammattikorkeakoulusta sekä lisäksi ruotsiksi Vaasasta. Koulutusohjelmien painotuksissa on pieniä eroavaisuuksia, vaikka tutkintonimike onkin sama.

IMG_7477_RGB_72DPI (600x400)
(c) Laurea-ammattikorkeakoulu

Estenomitutkinto on kosmetiikka-alan korkein tutkinto Suomessa. Opinnot sisältävät kemiaa, biokemiaa, mikrobiologiaa, laboratoriotöitä, lainsäädäntöä, liiketaloutta, markkinointia ja kieliä. Varsinkin kemian painotuksessa on eroja yksiköittäin. Opintoihin sisältyy lisäksi kaksi työharjoittelua.

Estenomiksi voi hakeutua sekä ammattikoulu- että ylioppilaspohjalta. Kauneudenhoitoalan koulutusohjelma EI sisällä kosmetologi/kampaaja-tutkintojen käytännön opetusta, joten koulussa ei opita meikkaamaan eikä värjäämään hiuksia. Sen sijaan keskitytään kokonaisvaltaisesti erilaisten kosmeettisten tuotteiden koostumuksiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin sekä yleisesti kosmetiikan markkinointitehtäviin. Tarkoituksena on, että estenomi tuntee ja tunnistaa kosmetiikkatuotteissa käytettyjä aineita ja aineryhmiä sekä osaa kertoa niiden kemiallisista ominaisuuksista sekä funktioista tuotteessa. Laboratoriossa valmistetaan itse mm. shampoita, hoitoaineita ja voiteita. Lisäksi tavoitteena on hallita alan monimuotoinen ja muuttuva lainsäädäntö.

Mainokset

4 responses to “ESTENOMI?

  1. Pitäisikö noilta henkilöiltäkin kysyä lupa tällaisen kuvan julkaisemiseen, vaikka oletkin sen ottanut Laurean sivuilta? Tuli vaan mieleen että oletkohan kysynyt.

  2. Oijoi. Missä on suojalasit!?
    T. Kemisti (orgaaninen)
    Ps. Eksyin sivuillesi kun haeskelin kuivasta ihosta juttuja. Mienkiintoinen oli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s